E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βενεζουέλα: Απαγόρευση στις γυναίκες να χρησιμοποιούν πιστολάκι μαλλιών

Συμβουλές ομορφιάς από τον Μαδούρο

Βενεζουέλα: Απαγόρευση στις γυναίκες να χρησιμοποιούν πιστολάκι μαλλιών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ίσως και να αποτελεί την δήλωση του 21ου αιώνα για το ταλαιπωρημένο (καημένε Μπολιβάρ...) νοτιοαμερικάνικο «όνειρο» η χθεσινή έκκληση του Νίκολας Μαδούρο, του προέδρου της Βενεζουέλας ο οποίος σε τηλεοπτικό του διάγγελμα είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι η γυναίκα δείχνει πιο όμορφη όταν αφήνει τα μαλλιά της να στεγνώνουν φυσικά»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ παράλληλα κάλεσε τις γυναίκες της χώρας του να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το πιστολάκι για να στεγνώνουν τα μαλλιά τους, καθώς καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια.

Οι συμβουλές ομορφιάς του Μαδούρου δεν έχουν να κάνουν τόσο με την αισθητική των γυναικών της χώρας (οι οποίες να θυμίσουμε ότι κερδίζουν μονίμως τους διαγωνισμούς ομορφιάς σε όλο τον κόσμο) αλλά προέρχεται από την αδυναμία του καθεστώτος του να εξασφαλίσει την απαραίτητη ενεργειακή επάρκεια στους πολίτες της Βενεζουέλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόβλημα είναι πλέον τόσο έντονο στην χώρα που εκτός από τα πιστολάκια για τα μαλλιά των γυναικών, ο Μαδούρο έχει προχωρήσει και σε πιο δραστικές λύσεις, όπως το να μην εργάζονται οι πολίτες τις Παρασκευές, ή οι συστάσεις να μειώσουν την χρήση ηλεκτρικών συσκευών και να ανεβάσουν την θερμοκρασία των κλιματιστικών στα σπίτια και τους χώρους εργασίας. Ζήτησε επίσης να μην χρησιμοποιούν τους στεγνωτήρες για τα ρούχα, αλλά να επιστρέψουν στις παραδοσιακές λύσεις να τα απλώνουν έξω στο υγρό τροπικό κλίμα της χώρας του.

Πάντως όλες αυτές οι εκκλήσεις, πέρα από τον σκωπτικό τρόπο που αντιμετωπίστηκαν εντός και εκτός της χώρας, δείχνουν και την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Βενεζουέλα σε ότι αφορά τα ενεργειακά της αποθέματα. Περίπου το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Βενεζουέλα προέρχεται από ένα τεράστιο φράγμα, το Guri Dam, το οποίο λόγω των λίγων βροχοπτώσεων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με την χαμηλή στάθμη του νερού να αφήνει υπόνοιες ότι ίσως να κατεβάσει διακόπτες μέσα στις επόμενες ημέρες βυθίζοντας τη χώρα στο σκοτάδι.

Ο Μαδούρο ρίχνει το φταίξιμο στο φαινόμενο Ελ Νίνιο αλλά και σε κάποια σαμποτάζ που ο ίδιος τα αποδίδει στους αντιπάλους του, όμως οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι για όλα φταίει η έλλειψη συντήρησης και η απουσία χρημάτων για να ενισχυθεί η παραγωγική δυνατότητα των θερμοηλεκτρικών εργοστασίων παραγωγής ρεύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πάντως η κατάσταση που επικρατεί στο Καράκας αλλά και σε όλη την επικράτεια της χώρας είναι πρωτοφανής, με αρκετές περιοχές να βρίσκονται ολόκληρες ημέρες χωρίς ηλεκτρισμό. Ενώ παράλληλα και τα κεριά έχουν αρχίσει να σπανίζουν, ενώ πωλούνται και στην μαύρη αγορά σε πολύ υψηλές τιμές.

Όπως και να έχει πάντως, το πρόβλημα όπως φαίνεται του Μαδούρο δεν είναι τα πιστολάκια στεγνώματος και τα μαλλιά των γυναικών της Βενεζουέλας, αλλά το μοντέλο «ανάπτυξης» και πολιτικής διαχείρισης της χώρας που δυστυχώς δεν έχει πλέον «ρεύμα».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Viral αγγελία στην Κίνα: Ζητούνταν εργαζόμενοι για βοσκή 3.000 προβάτων

Σήμερα

Οι υποψήφιοι ήταν κατά πλειοψηφία γεννημένοι τη δεκαετία του 1990

Η Ευγενία Σαμαρά φόρεσε το μπικίνι της και έκανε βουτιά στον Ατλαντικό: «Έγινε κι αυτό», δείτε φωτογραφίες

Σήμερα

«Ρε παιδιά, μια βουτιά στον Aτλαντικό δεν είχα κάνει!» έγραψε η Ευγενία Σαμαρά στο Instagram

ΣΚΑΪ: Η ώρα της Λένας Φλυτζάνη – Αμεσες αλλαγές στο κεντρικό δελτίο

Σήμερα

Οι εξελίξεις τρέχουν στο κανάλι του Φαλήρου…

Δανάη Μπάρκα: Αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο που αποχώρησε από την παράσταση των Ρέππα – Παπαθανασίου

Σήμερα

Η Δανάη Μπάρκα βρέθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, όπου η Ελένη Φουρέιρα παρουσίασε τη νέα της συνεργασία μαγιό Eleni Foureira + MEYIA

«Να φύγετε, να πάτε αλλού» – Το επικό σημείωμα σε κάδο απορριμμάτων στα Χανιά

Σήμερα

«Όποιος πετάει σκουπίδια έξω από τον κάδο, να αλλάξει πόλη και να ξαναπάει δημοτικό», τονίζει ο πολίτης

Έδωσε μάχη για 20 ολόκληρα λεπτά: 14χρονος πήγε για ψάρεμα και έβγαλε «τέρας» 65 κιλών ‑ Βίντεο

Σήμερα

Το ψάρι των 65 κιλών έκανε τον 14χρονο να ξεσπάσει σε δάκρυα μόλις βγήκε στην όχθη

Έλα στην ομάδα μας: Θέση για δημοσιογράφους στην Αθήνα

Σήμερα

Digital Content Editor - Full time στην Αθήνα, Hybrid

Μόνικα Μπελούτσι: Στα 61 δεν είμαι πλέον το κέντρο της προσοχής

Χτες

Η ηθοποιός μίλησε για τη σχέση της με το πέρασμα του χρόνου και δήλωσε πως απολαμβάνει ότι έχει γίνει «θεατής» και δεν τραβάει τόσο τα βλέμματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.