Deutsche Bank εναντίον Βόρειας Καρολίνας για τις τρανσέξουαλ
Aναστέλλει σχέδιο προσλήψεων στην αμερικανική πολιτεία

Δημοσίευση 12/4/2016 | 18:15
Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα; με επενδύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναστέλλει τα σχέδιά της για επιπλέον προσλήψεις στις επιχειρήσεις της στη Βόρεια Καρολίνα, με αφορμή έναν νόμο της αμερικανικής πολιτείας που – σύμφωνα με τον τραπεζικό κολοσσό – προκαλεί διακρίσεις με βάσει την σεξουαλικές προτιμήσεις.
Συγκεκριμένα η τράπεζα αποφάσισε να μην προχωρήσει στις προσλήψεις 250 εργαζομένων στο κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης Cary, στο οποίο αυτήν την στιγμή απασχολούνται 900 άνθρωποι. Ο Τζον Κράιαν, εκτελεστικός διευθυντής της Deutsche Bank δήλωσε ότι η απόφαση της εταιρίας σχετίζεται με τον νέο νόμο που - μεταξύ άλλων - απαγορεύει στους διαφυλικούς να χρησιμοποιούν τουαλέτες που δεν ταιριάζουν με το φύλο με το οποίο γεννήθηκαν.
Η εταιρία Cary δραστηριοποιείται στη Βόρεια Καρολίνα από το 2009 και σχεδίαζε να δαπανήσει 9 εκατομμύρια δολάρια για επέκταση των δραστηριοτήτων της το 2016.
Η απόφαση του γερμανικού κολοσσού έρχεται λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη απόφαση της PayPal να μην προσλάβει επιπλέον 400 εργαζόμενους στην Βόρεια Καρολίνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον συγκεκριμένο νόμο. Εκτελεστικοί διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων έχουν ήδη στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον κυβερνήτη της πολιτείας Πατ ΠακΚρόρι.
Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι ο Μπράιαν Άνταμς, ακύρωσε τη συναυλία του στο Μπιλόξι, του Μισισιπή, που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Απριλίου, αντιδρώντας σε τοπικό νόμο της πολιτείας που επιτρέπει σε εταιρίες να μην δέχονται να προσλάβουν ομόφυλα ζευγάρια, χωρίς να υφίστανται κυρώσεις.