E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έκκληση Σουλτς να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό

Η ανακοίνωση του πρόεδρου του Ευρωκοινοβουλίου

Έκκληση Σουλτς να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/4/2016 | 17:38

Να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από την Ελλάδα και τους θεσμούς ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Στρασβούργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μάρτιν Σουλτς μετά τη συνάντηση σημειώνεται ότι οι δύο πολιτικοί «αντάλλαξαν αναλυτικές απόψεις. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις αναφορικά με τα συμπεράσματα της αξιολόγησης».

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Σουλτς συμφώνησαν ότι «οι θεσμοί και η κυβέρνηση θα πρέπει να παραμείνουν σε όσα συμφωνήθηκαν τον Ιούλιο. Ελλάδα και θεσμοί καλούνται να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό».

Εν τω μεταξύ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ρ/σ «Alpha 9.89», δήλωσε πως ο στόχος των επισκέψεων του πρωθυπουργού είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής θέσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δημοσιοποιεί τα βήματα που έχουν γίνει και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την αξιολόγηση, στο φορολογικό, στο δημοσιονομικό, στο ασφαλιστικό, στα "κόκκινα" δάνεια, και βεβαίως για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και για το μεγάλο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης. «Τα βήματα που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι πολλά και δύσκολα», είπε και τόνισε ότι «επομένως, η στάση των Ευρωπαίων θα πρέπει να είναι σαφής ότι όλα τα μέρη, τα οποία συμφώνησαν το καλοκαίρι, να συμφωνήσουν και να τηρήσουν αυτή τη Συμφωνία. Εμείς από την πλευρά μας το κάνουμε».

Σημείωσε ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα όσον αφορά στο να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα στη συμφωνία του Ιουλίου, «προκειμένου να φθάσουμε στην πρώτη αξιολόγηση γρήγορα και επιτυχώς». Παρατήρησε ότι ωστόσο φαίνεται ότι «ενώ έχουμε συγκλίνει και ενώ όλες οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι προσαρμοσμένες στα δεδομένα της συμφωνίας του Ιουλίου του 2015», «η διαφωνία έρχεται τώρα μεταξύ των θεσμών». «Υπάρχει μια απόσταση, όσον αφορά τη θέση του ΔΝΤ και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και το τι απαιτεί αντίστοιχα από την Ευρώπη», είπε. Ανέφερε, επίσης, ότι αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι ότι μετά την αξιολόγηση θα αποφασίσει το ΔΝΤ αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ή όχι.

Ερωτηθείσα σχετικά με τη συζήτηση για το χρέος, είπε ότι είναι μια συζήτηση που θα γίνει όσον αφορά τις τεχνικές διευθετήσεις του χρέους την ώρα που θα ανοίξει αυτή η συζήτηση. Εκτίμησε ότι είναι κοντά ο χρόνος που θα ανοίξει και δεν απέκλεισε, ως εκτίμηση, να γίνει αυτό ενδεχομένως και στην Ουάσινγκτον. «Είναι μια εκτίμηση ότι πιθανόν να ανοίξει, αν και δεν είναι βέβαιον, διότι -όπως ξέρετε- το πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης εκεί δεν είναι σαφές ως προς αυτό», είπε.

Σχετικά με τα σχέδια νόμου που δρομολογεί η κυβέρνηση, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι δεν εκφράστηκε ένσταση περί «μονομερούς ενέργειας» από κανέναν αξιωματούχο, και ανέφερε ότι μονομερής ενέργεια θα ήταν αν απείχαν από τα συμφωνηθέντα. Προσέθεσε ότι παραμένουν σε συζήτηση και με τους θεσμούς και σε ανοιχτή διαβούλευση μέχρι την τελική τους κατάθεση, και τόνισε ότι έχουν συγκλίνει στο 95% και απομένει ένα 5% να κλείσει ώστε στο Eurogroup, πριν από το Πάσχα, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Σήμερα

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Σήμερα

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Η Ferrari παρουσιάζει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σήμερα

Είναι το πρώτο πενταθέσιο αυτοκίνητο στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας

Επιδότηση σε πετρέλαιο Diesel: Ανακοινώθηκε και επίσημα η παράταση

Σήμερα

Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λεπτά ανά λίτρο

Με τεχνητή νοημοσύνη «ξεγύμνωσε» συμμαθήτριά του και κυκλοφόρησε την εικόνα

Σήμερα

Δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος δύο ανήλικων 15 ετών για την υπόθεση

Συζυγοκτονία Αμπελοκήπων: «Θόλωσα όταν μου είπε ότι φεύγει με τα παιδιά», δήλωσε ο κατηγορούμενος

Σήμερα

Η απολογία του καθ` ομολογίαν κατηγορουμένου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Ανάκληση κατεψυγμένου ψαριού από τον ΕΦΕΤ ‑ Βρέθηκε υδράργυρος πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια

Σήμερα

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Serial killer αναζητείται στο Πουέρτο Βαγιάρτα – Τα θύματα εντοπίζονται διάσπαρτα στην πόλη

Σήμερα

Τρεις νεκρές γυναίκες με κοινό χαρακτηριστικό τα τατουάζ - τα μόνα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για να ιχνηλατήσουν τον δράστη

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

Σήμερα

Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

Σήμερα

Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

Σήμερα

Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.