E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νέα κυβέρνηση στα Κατεχόμενα

Στην περιοχή ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου

Νέα κυβέρνηση στα Κατεχόμενα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/4/2016 | 11:18

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε την ευχή η νέα «κυβέρνηση» Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) -Δημοκρατικού Κόμματος(ΔΚ) «να είναι καλή για τους πολίτες» και επισήμανε πως «η επικείμενη περίοδος είναι σημαντική και για τις διαπραγματεύσεις και για τα εσωτερικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση με τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χουσεϊν Οζγκουργκούν, ο οποίος θα είναι «πρωθυπουργός» στον «κυβερνητικό» συνασπισμό της δεξιάς, ο κ. Ακιντζί είπε πως πρέπει να αποτελέσει κοινό στόχο το να καταστεί το 2016 χρονιά ειρήνης.

Ο κ. Οζγκουργκούν δήλωσε πως σχημάτισαν μια νέα «κυβέρνηση» με το Δημοκρατικό Κόμμα, με τη στήριξη ανεξάρτητων «βουλευτών». Πρόσθεσε πως θα εργαστούν, σε συνεργασία με τον κ. Ακιντζί, και πως θα ανταλλάσσουν συχνά μαζί του απόψεις για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και τα εσωτερικά του «κράτους».

Στο μεταξύ, παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος υπουργός είχε συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αρνητικές πολιτικές εξελίξεις στα κατεχόμενα μίλησε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Το γεγονός, τόνισε, ότι το Ρεπουμπλικανικό Τουρκοκυπριακό Κόμμα, το οποίο υποστηρίζει τη διαδικασία λύσης του Κυπριακού, είναι εκτός της «κυβέρνησης» αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη. Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό από μόνο του δεν ανατρέπει την πορεία των διαπραγματεύσεων και υπενθύμισε ότι το 2003 αντιμετωπίστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα, όταν έγινε η μετάβαση στη Νέα Υόρκη με την ελληνοκυπριακή πλευρά να νομίζει πως ο Ραούφ Ντενκτάς, με τις ακραίες θέσεις, θα αρνείτο την επιδιαιτησία.

Αναφορικά με τη θέση Ακιντζί ότι οι συνομιλίες θα κινηθούν πιο γοργά μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ παρέπεμψε στη θέση του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές δεν αποτελούν πρόβλημα να συνεχισθούν ή και να ενταθούν οι διαδικασίες.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Σήμερα

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Σήμερα

Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ. Τ11 και στο Νέο Δελχί ο Νάσος Γκαβέλας

Σήμερα

Ο 25χρονος παραολυμπιονίκης διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στα 100μ. Τ11 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Νέο Δελχί

Οι πρώτες εικόνες μετά την δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Τέσσερα χρόνια μετά από τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο ένα βίντεο από το στημένο σκηνικό προκαλεί πραγματικό σοκ

Τελεσίγραφο 48 ωρών Τραμπ σε Χαμάς: «Αποδεχτείτε αλλιώς έρχεται κόλαση»

Σήμερα

Το τελεσίγραφο του Αμερικανού προέδρου λήγει στις 6 μ.μ. της Κυριακής

Economist: Ο Πούτιν «δοκιμάζει» το ΝΑΤΟ με υβριδικό πόλεμο – Οι τρεις στόχοι του

Σήμερα

Παραπληροφόρηση, drones και σαμποτάζ στην Ευρώπη - Η σταθερή τακτική του Κρεμλίνου να δοκιμάζει τα όρια της Δύσης και να αξιοποιεί την «γκρίζα ζώνη» μεταξύ ειρήνης και πολέμου

Ξενοδοχεία προσφέρουν δώρα και χρήματα στα ζευγάρια που συλλαμβάνουν μωρό στα δωμάτιά τους

Σήμερα

Ο επιχειρηματίας που μπαίνει στη μάχη κατά της υπογεννητικότητας.

Ηράκλειο: Βρετανίδα τα έτσουξε στο αεροπλάνο και προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Σήμερα

Μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε αεροσυνοδό, άρχισε να βρίζει όλο τον κόσμο και τελικά συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του ‑ Πού θα φτάσει η τιμή

Σήμερα

Κατά την τελευταία διετία, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Συναγερμός για τις πτήσεις drones στη Γερμανία: «Αμεση κατάρριψη» ζητά ο Βαυαρός πρωθυπουργός

Σήμερα

Ο Βαυαρός Πρωθυπουργός ζήτησε την κατάρριψη των drones και την κυριαρχία στον εναέριο χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.