E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τώρα και ο Τσακαλώτος απειλεί με παραίτηση!

Αγριεύουν οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Τώρα και ο Τσακαλώτος απειλεί με παραίτηση!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/4/2016 | 22:31

Μόνο εύκολη και δεδομένη υπόθεση δεν είναι η ομόθυμη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ μιας σκληρής συμφωνίας με τους δανειστές και η διατήρηση της συνοχής του κυβερνώντος κόμματος, αν και εξακολουθεί να φαντάζει δύσκολη έως απίθανη η πτώση της κυβέρνησης "από τα μέσα"! 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει ενημερώσει - προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απο την προηγούμενη εβδομάδα οτι θα επανεξετάσει την παραμονή του στην κυβέρνηση, εαν παραβιαστούν σοβαρές κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης, όπως για παράδειγμα η διαφύλαξη του αφορολόγητου ορίου. 

Ενδεχόμενη διαφοροποίηση και παραίτηση από το οικονομικό επιτελείο, δεν σημαίνει αυτόματα πάντως και απόσυρση της εμπιστοσύνης του προς την κυβέρνηση, έχει διαβεβαιώσει ο υπουργός Οικονομικών το Μέγαρο Μαξίμου  - δηλαδή ακόμα κι αν φύγει από υπουργός θα παραμείνει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της κοινοβουλευτικής του ομάδας, άρα δεν τίθεται θέμα μείωσης της κοινοβουλευτικής δύναμης του κόμματος. 

Η στάση αυτή δεν είναι άσχετη από την οργανωμένη κίνηση που έκανε η εσωκομματική τάση "53+" στην οποία ανήκει ο κ. Τσακαλώτος, την περασμένη Παρασκευή, επικρίνοντας την κυβερνητική ηγεσία μεταξύ άλλων και για υπερβολικές υποχωρήσεις έναντι των δανειστών. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ίδια στάση είναι πιθανόν να επιλέξουν και άλλοι υπουργοί μέλη των "53+" όπως ο Θοδωρής Δρίτσας. Η αριστερών κλίσεων εσωκομματική ομάδα, που έχει ουσιαστικά το ρόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει τηρήσει ορισμένες δεσμεύσεις που εχει παράσχει προς το κόμμα, για ανυποχώρητη στάση σε κρίσιμα θέματα κατά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Απέχει ωστόσο αρκετά από την επιλογή να "ρίξει" την κυβέρνηση - για την ακρίβεια δεν είναι μέσα στη στρατηγική της μια τέτοια κίνηση.

Νέα γραμμή "αντίστασης" η ανταλλαγή "ρητρών"

Πιθανόν πιεσμένη κι από την εσωκομματική αμφισβήτηση και κριτική η κυβερνητική ηγεσία στέλνει τώρα μηνύματα προς τους δανειστές, ότι δεν θα δεχθεί καμιά πρόβλεψη, ούτε θα δεσμευτεί για πρόσθετα μέτρα, αν στο μεταξύ δεν κλείσει η αξιολόγηση και δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο για την έναρξη των συζητήσεων για ελάφρυνση του χρέους. 

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει συμφωνία που να δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση και να περιγράφει από τώρα επιπλέον μέτρα για κλείσιμο ενός ενδεχόμενου δημοσιονομικού κενού το 2018, το οποίο θεωρείται βέβαιο από το ΔΝΤ, αλλά η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν θα προκύψει λόγω της ανάπτυξης στην οποία θα μπει στο μεταξύ η ελληνική οικονομία. Ουσιαστικά δηλαδή η Αθήνα θέλει να παράσχει την "ρήτρα" των επιπλέον μέτρων, που θέλουν οι δανειστές, μόνο εάν και κείνοι δεσμευτούν για το έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης και το χρέος. 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταιγίδα σκόνης πλήττει το Burning Man 2025 – Αναγκαστική εκκένωση και περιορισμένη συμμετοχή

Χτες

Το Burning Man, που φέτος γιορτάζει την 39η του έκδοση, προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο

EuroBasket 2025 – Το πρόγραμμα και οι ώρες των αγώνων της Εθνικής Ελλάδας

Χτες

Η γαλανόλευκη ανοίγει την αυλαία της διοργάνωσης με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία – όλα τα ματς και τα κανάλια μετάδοσης

Συγκλονισμένος ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα από τη νέα γυναικοκτονία: Είμαστε στο 2025 και η γυναίκα δεν μπορεί να φύγει;

Χτες

«Περάστε μηνύματα, δεν πρέπει να χειραγωγούμε, ούτε να χτυπάμε, ούτε τίποτα»

Τι αλλάζει με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι ισχύει για 13ωρο, 4ήμερη εργασία, προσλήψεις‑εξπρές και υπερωρίες

Χτες

Από την επέκταση του 13ώρου μέχρι την ψηφιακή κάρτα εργασίας, οι αλλαγές φαίνεται να εξυπηρετούν κυρίως τους εργοδότες, αφήνοντας τον εργαζόμενο εκτεθειμένο

Συναγερμός στις ΗΠΑ για το παράσιτο «σαρκοφάγα αλογόμυγα» ‑ Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο

Χτες

Το φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες ή ακόμη και θάνατο, αν δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση

Ραγδαία εξάπλωση του ιού chikungunya στην Ευρώπη – Συναγερμός σε Γαλλία και Ιταλία

Χτες

Ανησυχητική εικόνα στην Ευρώπη με τον ιό chikungunya να καταγράφει συνεχή αύξηση

Φωτιά τώρα στη Σαλαμίνα ‑ Επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

Χτες

Κινητοποιήθηκαν 41 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος

Ζιζέλ Πελικό: Σταμάτησε να της μιλάει η κόρη της

Χτες

Αν και η κοινή γνώμη χειροκρότησε την τόλμη της μητέρας της, η σχέση ανάμεσα στις δύο γυναίκες κατέρρευσε

Γνωστός TikToker δολοφόνησε φίλο του για χρέος 31.000 ευρώ ‑ Η γυναίκα... δόλωμα και η παγίδα

Χτες

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο άνδρες εργάζονταν στην ίδια μεταφορική εταιρεία

Βόλος: Με χτύπημα στον θώρακα με εργαλείο ψησίματος σκότωσε τη 36χρονη ‑ Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Χτες

Πώς δολοφόνησε την σύζυγό του ο 40χρονος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 1
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.