E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τα 12 ακίνητα της Θεσσαλονίκης που βγαίνουν «στο σφυρί»

Το ΤΑΙΠΕΔ ζητάει συνεργασία από τους φορείς της πόλης

Τα 12 ακίνητα της Θεσσαλονίκης που βγαίνουν «στο σφυρί»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/4/2016 | 12:46

Την αξιοποίηση 12 σημαντικών ακινήτων της Θεσσαλονίκης, που έχει υπό τη διαχείρισή του, δρομολογεί το ΤΑΙΠΕΔ, η διοίκηση του οποίου θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική τη συνεργασία με τους φορείς της συμπρωτεύουσας για τη λήψη των αποφάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αποφάσεις θα ληφθουν σε συνεργασία με τους φορείς και όχι μονομερώς, δήλωσε ο πρόεδρος του Ταμείου, Στέργιος Πιτσιόρλας στο πλαίσιο εκδήλωσης ανοιχτού διαλόγου με τους φορείς της πόλης. Στα 12 ακίνητα συμπεριλαμβάνονται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το αεροδρόμιο Μακεδονίας. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ταμείου αναφέρθηκε στα εξής:

  1. Αεροδρόμιο «Μακεδονία»
  2. Ακίνητο στην περιοχή της Μίκρας πλησίον του αεροδρομίου
  3. ΟΛΘ
  4. Πάρκινγκ του ΟΛΘ
  5. Εμπορική στοά Μοδιάνο
  6. Μαρίνα της Αρετσούς στην Καλαμάρια
  7. Στρατόπεδο Γκόνου
  8. Στρατιωτικό αεροδρόμιο του Σεδες στην περιοχή Θερμής
  9. Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου
  10. Ακίνητο της ΕΡΤ στην περιοχή της Περαίας
  11. Παραθαλάσσια έκταση στην Επανωμή
  12. Κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας


«Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε μόνοι μας για αυτά τα θέματα» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν προτίθεται να προωθήσει Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Δημόσιων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ), παρότι έχει αυτή τη δυνατότητα βάσει νομοθεσίας.Ο ίδιος δεσμεύτηκε για επίλυση όλων των θεμάτων των δήμων και των περιοχών, που μπορούν να λυθούν άμεσα. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα, που αφορούν τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το λιμάνι

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι, ο κ. Πιτσιόρλας, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν παραχωρούνται υποδομές, παρά μόνο πωλείται ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας ΟΛΘ ΑΕ, σημείωσε: "Ως ΤΑΙΠΕΔ θα εφαρμόσουμε διαγωνιστική διαδικασία, που θα υποχρεώνει τον όποιο επενδυτή να κάνει σημαντικές επενδύσεις από την αρχή. Θέλουμε να υπάρξει δέσμευση για σημαντικό ποσό επενδύσεων». Οπως πρόσθεσε, από τα οκτώ σχήματα που είχαν αρχικά εκφράσει ενδιαφέρον για τον ΟΛΘ, τα πέντε το διατηρούν κι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ για προκαταρκτική συζήτηση. «'Ολοι τους δέχονται την ιδέα των επενδύσεων» σημείωσε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν ο ιδιώτης θα κληθεί να δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει τις επενδύσεις ύψους 309 εκατ. ευρώ, που προβλέπονται από το master plan του λιμένος, για την περίοδο έως το 2021 .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ.Πιτσιόρλας επιβεβαίωσε ότι οι δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι αναμένεται να κατατεθούν έως το τέλος Ιουλίου και πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του Απριλίου προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί και η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του λιμένος.

'Οσον αφορά τα θέματα χρήσεων, τόνισε πως θεωρεί απολύτως λογικό να διατηρήσει ο δήμος τη σχέση του με το λιμάνι. Για αυτό άλλωστε - συμπλήρωσε - οι συμβάσεις παραχώρησης αλλάζουν ώστε να εξαιρεθούν από αυτές, όλα τα κομμάτια των χερσαίων τμημάτων των λιμένων που δεν είναι χρήσιμα για τη λειτουργία τους, αλλά αντίθετα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους δήμους.

Για το αεροδρόμιο "Μακεδονία"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, ο κ. Πιτσιόρλας γνωστοποίησε ότι το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας για την παράδοσή του στη Fraport.

Για την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ

Σχετικά με το ενδεχόμενο πώλησης των εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης Θεσσαλονίκης και Αθηνών (ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ), για το οποίο ζητήθηκε από εργαζομένους, επίσημη διαβεβαίωση ότι η διαδικασία δεν πρόκειται να προχωρήσει, ο κ. Πιτσιόρλας ξεκαθάρισε πως «η ΕΥΑΘ και η ΕΥΔΑΠ δεν πρόκειται να πωληθούν.

Υπάρχει θέμα για ένα μειοψηφικό ποσοστό που θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά δεν τίθεται θέμα μη ελέγχου του δημοσίου επί των δύο εταιρειών».

Για την αγορά Μοδιάνο

Σε σχέση με το ακίνητο της ιστορικής αγοράς του Μοδιάνο, την οποία επίσης διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ (κάτοχος του 43,3% του ακινήτου), ο κ. Πιτσιόρλας επισήμανε ότι το κόστος της αποκατάστασης του ακινήτου ώστε να λειτουργήσει ξανά ως αγορά τροφίμων, υπολογίζεται σε 3,5 εκατ. ευρώ.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία με τους ιδιοκτήτες, ώστε να συσταθεί εταιρεία στην οποία θα έχουν συμμετοχή όλοι, και να βρεθεί μια λύση» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΤΑΪΠΕΔ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίσημες ανακοινώσεις από τον Πάνο Ρούτσι στις 8 το βράδυ – Κωνσταντοπούλου: Μεγάλη νίκη

Σήμερα

Όλοι αυτοί που προσπαθούν να αντιστρέψουν τα πράγματα να πάψουν να παρεμβαίνουν και να αφήσουν την αλήθεια να φανεί

Νόμπελ Φυσικής για τους ερευνητές που έφεραν τα κβαντικά φαινόμενα στον μακρόκοσμο

Σήμερα

Η ανακοίνωση της Σουηδικής Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών

Επιστήμονας ισχυρίζεται πως εντόπισε τον Κήπο της Εδέμ μετά από «ενδελεχή μελέτη» της Βίβλου και του Κορανίου

Σήμερα

Εδώ και δεκαετίες, η επικρατούσα άποψη των μελετητών είναι ότι ο Κήπος βρισκόταν στο σημερινό Ιράκ

Αγριος καβγάς μέσα σε αίθουσα σινεμά στου Ρέντη: Πιάστηκαν στα χέρια

Σήμερα

Νεαροί φέρεται να έκαναν φασαρία κατά τη διάρκεια της ταινίας με αποτέλεσμα κάποιοι από τους θεατές να τους κάνουν παρατηρήσεις

Επιδημία γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε στην Ολλανδία: Μαζική θανάτωση 71.000 κοτόπουλων

Σήμερα

Αυτή είναι η πρώτη επιδημία γρίπης των πτηνών στην Ολλανδία από τον Μάρτιο

Απόψε η πρώτη Υπερπανσέληνος της χρονιάς: Τι ώρα θα φωτίσει τον ουρανό η «Πανσέληνος της Συγκομιδής»

Σήμερα

Το «Φεγγάρι της Συγκομιδής» θα φανεί 14% μεγαλύτερο και 30% πιο λαμπρό

Μπλακ άουτ σε περιοχές του Ηρακλείου: Νύχτα θρίλερ με διακοπές ρεύματος και εκρήξεις

Σήμερα

Μεγάλης διάρκειας διακοπές ρεύματος σε πολλές γειτονιές τις νυχτερινές ώρες – Σπινθήρες και εκρήξεις από στύλους υψηλής τάσης αναστάτωσαν τους κατοίκους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.