E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Υπό νέα διεύθυνση το Hellas Filmbox Berlin

Υπό νέα διεύθυνση το Hellas Filmbox Berlin
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To Hellas Filmbox Berlin, το πρώτο φεστιβάλ ελληνικών ταινιών του Βερολίνου, αλλάζει διεύθυνση. Ο Αστέρης Κούτουλας, ο εμπνευστής, μαζί με την σύζυγό του Ίνα Κούτουλα, του φεστιβάλ και διευθυντής του έως σήμερα, παραιτήθηκε, παραχωρώντας την θέση του στη γνωστή ηθοποιό και πρώην Υποδιευθύντρια Σάντρα φον Ρουφίν, η οποία αναλαμβάνει χρέη Γενικής Διευθύντριας. Την θέση της Υποδιευθύντριας αναλαμβάνει η θεωρητικός του Κινηματογράφου και Ακαδημαϊκός Eλενα Νικοπολίτου - Ντίσμπαχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κούτουλας, πιστός στην αρχική δέσμευσή του, αφού θέσπισε το φεστιβάλ δίνοντάς του δυναμική ώθηση, παραχωρεί την θέση: «Είχα δηλώσει, ένα χρόνο πριν όταν ιδρύσαμε το φεστιβάλ, ότι το κίνητρό μας ήταν να κάνουμε ένα πολιτικό και πολιτιστικό ‘statement’ . Μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση, νομίζω πως καταφέραμε να φέρουμε τους Γερμανούς στις αίθουσες για να παρακολουθήσουν ελληνικές ταινίες και να αρχίσουν πια να βλέπουν το δημιουργικό πρόσωπο της Ελλάδας. Αυτό το πρόσωπο που τα τελευταία έξι χρόνια είχε εντελώς εξαφανιστεί από τον γερμανικό Τύπο. Είναι ώρα να έρθουν νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες και όραμα, να συνεχίσουν το έργο που με πολλή αγάπη ξεκινήσαμε. Προσωπικά, θα στηρίζω με όποιον τρόπο μπορώ το φεστιβάλ και από την θέση μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Πολιτιστικού Συνδέσμου, του θεσμικού οργάνου, στο οποίο ανήκει διοικητικά το φεστιβάλ».

Η Σάντρα φον Ρουφίν (Sandra von Ruffin) είναι ηθοποιός, ενεργή σε διεθνή πρότζεκτ, και ζει στο Βερολίνο. Είναι ελληνογερμανικής καταγωγής. Προέρχεται από οικογένεια καλλιτεχνών, και έχει μεγαλώσει στο ειδυλλιακό Schleswig-Holstein της Γερμανίας. Στα 16 της χρόνια μετακόμισε στο Λονδίνο και συνέχισε εκεί τις μαθητικές της σπουδές. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε σπουδές Magister Artium στη Μοντέρνα Ιστορία, Ιστορία της Τέχνης και τις Πολιτιστικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο Humboldt Universität του Βερολίνου. Η αγάπη της για την τέχνη της υποκριτικής την οδήγησε στο Λονδίνο, όπου σπούδασε ηθοποιός. Από το 2013 ξανά στο Βερολίνο, η Σάντρα φον Ρουφίν κάνει την εμφάνισή της σε πλήθος γερμανικών κι ελληνογερμανικών παραγωγών για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση: «Toleranz», «Berlin», «The Penal Colony», «DANCE FIGHT LOVE DIE – With Mikis on the road». Παρόλο που η υποκριτική αποτελεί προτεραιότητά της, συνεχίζει τις πανεπιστημιακές σπουδές με διδακτορική διατριβή.

H Eλενα Νικοπολίτου-Ντίσμπαχ (Elena Diesbach) γεννήθηκε στα Γιαννιτσά και σπούδασε Θέατρο και Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Ερλανγκεν στη Βαυαρία. Συνέχισε τις σπουδές της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τη Γλωσσολογία στα πανεπιστήμια του Φράιμπουργκ, του Στρασβούργου και του Λος Αντζελες. Εργάστηκε ως παραγωγός στην εταιρεία Primavista Film und Fernsehen στο Λούντβιχσμπουργκ, συνεργάστηκε με την Berlinale στο τμήμα «Internationales Forum des jungen Films» και στη συνέχεια ως Sales & Acquisitions Manager στην εταιρεία πωλήσεων Helkon Media, AG. Υπήρξε κινηματογραφική ρεπόρτερ στο  SAT1 και το PRO7, καθώς και βοηθός σκηνοθέτης σε ακρετές ταινίες. Από το 1996 είναι συντάκτης κινηματογράφου στο περιοδικό «F&K/Fipps» του Φράιμπουργκ. Από το 2011 είναι συνεργάτιδα στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου του Μοναχου «Filmfest München», στο Filmschool Fest του Μονάχου και στο «Hof International Film Festival», και ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου του Μονάχου. Από το 2005  είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του τμήματος Παραγωγής και ΜΜΕ στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Μονάχου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφία: Copyright-Credit Stefan Klüter

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Adolescence: 8 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το αριστούργημα του Netflix – Πώς γυρίστηκε το «μαγικό» πλάνο με το drone

Πριν 10 ώρες

Το «Adolescence» αποτελεί ένα παράδειγμα του πώς η καινοτομία στην κινηματογράφηση μπορεί να ενισχύσει την αφήγηση και να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους θεατές

Camille: Το project του Prince που τρόμαξε μέχρι και τον ίδιο

Πριν 10 ώρες

Ο Prince ήθελε να κυκλοφορήσει άλμπουμ χωρίς το όνομά του – Δείτε γιατί δεν τα κατάφερε

Το τραγούδι που έγινε τεράστια διαχρονική επιτυχία, όμως ο δημιουργός του πίστευε πως θα πατώσει

Πριν 10 ώρες

Παραλίγο να μην αναγνωρίσουν τη μεγαλοφυΐα του τραγουδιού τους...

Πώς έφτασε η σελίδα των Απαράδεκτων στο Facebook τους 169.000 φίλους;

Χτες

Συζητώντας με το δημιουργό της σελίδας Απαράδεκτοι 4ever

Νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της «Οδύσσειας» – Ο ενθουσιασμός του Ματ Ντέιμον

Προχτές

Ενθουσιασμός για τα γυρίσματα και την ελληνική κουζίνα

Το απαγορευμένο τραγούδι του Bruce Springsteen: Γιατί δεν το έπαιξε ποτέ live;

Προχτές

Γιατί ο Bruce Springsteen δεν παίζει ποτέ live τη μεγαλύτερή του επιτυχία στις ΗΠΑ

Στη βρετανική Βουλή το Adolescence: «Το παρακολουθούμε σπίτι με τα παιδιά μου», είπε ο Στάρμερ

Πριν 3 μέρες

Είναι πάρα πάρα πολύ καλό, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός - Να προβληθεί η σειρά στη Βουλή, ζητούν οι δημιουργοί της

Ποια ταινία είναι ο χειρότερος εφιάλτης του Κέβιν Μπέικον

Πριν 3 μέρες

Ο ηθοποιός ακόμα... φοβάται αυτή την ταινία.

Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Διόπτρα στις 19/3/2025

Πριν 6 μέρες

Καλωσορίζουμε την άνοιξη με την κυκλοφορία 14 νέων τίτλων που θα βρίσκονται στα βιβλιοπωλεία από τις 19 Μαρτίου

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.