E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε στον Σταύρο Θεοδωράκη

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/4/2016 | 21:53

Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, ο μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προετοιμάζει εδώ και καιρό την δημιουργία νέας πολιτικής κίνησης με την επωνυμία «Δύναμη Πολιτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Θεοχάρης προχώρησε στην κίνηση αποχώρησης με επιστολή που απέστειλε προς τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, διατυπώνοντας αιχμές για «διγλωσσία» και υποστηρίζοντας ότι αυτό συνέβη λόγω του γεγονότος ότι το Ποτάμι από τη μια έκανε αντιπολίτευση τη μια και από την άλλη έδινε στήριξη στην κυβέρνηση, ενώ συμπορευόταν και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ.

Από τη Σεβαστουπόλεως χαρακτήριζαν «φυσιολογική εξέλιξη» την αποχώρηση του κ. Θεοχάρη και γνωστοποιούσαν ότι τις τελευταίες ώρες είχε δεχθεί πρόσκληση να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Ποταμιού, επειδή στα μέλη της είχαν φθάσει καταγγελίες ότι ο βουλευτής βολιδοσκοπούσε μέλη του Κινήματος προκειμένου να υπογράψουν τη διακήρυξη για την ίδρυση του νέου φορέα την οποία διακινούσε ο ίδιος τις τελευταίες ημέρες.
Ολόκληρη η επιστολη έχει ως εξής:

Αγαπητέ Σταύρο,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου συναντηθήκαμε άνθρωποι με διαφορετικές διαδρομές και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.
Ακούσαμε το κάλεσμά σου, σε εμπιστευτήκαμε, παραμερίσαμε αναστολές και αμφιβολίες. Σε στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Αγωνιστήκαμε, δουλέψαμε, υψώσαμε τη φωνή της λογικής.
Έγιναν όμως λάθη: έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, στρογγύλεμα απόψεων.
Πάνω απ´ όλα όμως διγλωσσία. Αντιπολίτευση τη μια, στήριξη στην κυβέρνηση την επόμενη.
Εμφανιζόμασταν πρόθυμοι για κυβερνητική συνεργασία χωρίς προϋποθέσεις.
Ίσως δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Σημασία έχει πως ο κόσμος που μας ψήφισε έχει ακόμη την ίδια ανάγκη για εκπροσώπηση. Νιώθει ακόμη το ίδιο κενό όπως τότε.
Σήμερα, η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές και δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε άλλα λάθη. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε να βγούμε από την κρίση, ο καθένας μας με όσες δυνάμεις διαθέτει.
Εμείς επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Συμπόρευση και με το ΠΑΣΟΚ και με τη Νέα Δημοκρατία.
Η χώρα και η ιστορία όμως δεν θα μας συγχωρήσουν που προδώσαμε την ανάγκη για το καινούργιο.
Αυτήν υπηρέτησα και αυτή θα συνεχίσω να υπηρετώ όχι μέσα από διαδικασίες για θέσεις και προσωπικές επιβεβαιώσεις. Μέσα από την παρρησία και την εκπροσώπηση όσων με εμπιστεύτηκαν από τον Ιανουάριο και μετά. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που κάθε νέος πολιτικός σαν και εμένα πρέπει να έχει απέναντι στη νέα γενιά.
Αποχωρώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού συναισθανόμενος ότι όσα μας χωρίζουν είναι περισσότερα από όσα μας ενώνουν. Θα συνεχίσω όμως να δίνω τους αγώνες μέσα στο Κοινοβούλιο και κυρίως μέσα στην κοινωνία για τους 18 χιλιάδες πολίτες της Β’ Αθηνών που με ψήφισαν, αλλά και για όλους τους Έλληνες πολίτες που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον.


Χάρης Θεοχάρης

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισόβια σε πέντε άνδρες για τη δολοφονία Έλληνα στο Λονδίνο

Σήμερα

Τον σκότωσαν με ματσέτες για να τον κλέψουν

Ακρίβεια: Εκτίναξη των τιμών στο κρέας

Σήμερα

Θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για μείωση;

Η στιγμή που γερανός κατεβάζει άνδρα 272 κιλών που δεν μπορεί να μετακινηθεί από το σπίτι του στη Φλόριντα

Σήμερα

Οι διασώστες χρειάστηκε να κόψουν μέρος του τοίχου του διαμερίσματος, καθώς και μέρος των κιγκλιδωμάτων του μπαλκονιού για να τον μεταφέρουν

«Χρυσάφι» τα παλιά ακίνητα ‑ «Παλιό» δεν σημαίνει «φθηνό»

Σήμερα

Ανοδική πορεία καταγράφουν οι τιμές

Ποτάμια Παλαιστινίων επιστρέφουν στη Γάζα μετά την εκεχειρία ‑ Δείτε live εικόνα από τη μαζική επιστροφή τους

Σήμερα

Οι σκηνές εκτυλίσσονται σε μια περιοχή που έχει υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από τους βομβαρδισμούς των τελευταίων μηνών

Μαρία Κορίνα Ματσάδο: Ποια είναι η φετινή νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης;

Σήμερα

Η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ την αναγνώρισε ως ενοποιητική μορφή της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, υπογραμμίζοντας τις ακούραστες προσπάθειές της, παρά τις σοβαρές απειλές που αντιμετώπισε

Ο CEO του LinkedIn προειδοποιεί: «Το μέλλον της εργασίας δεν θα ανήκει σε όσους έχουν πτυχία»

Σήμερα

«Το μέλλον δεν ανήκει πλέον σε όσους έχουν τα πιο “λαμπερά” πτυχία» εξηγεί

Έξι στους δέκα νοσηλευτές έχουν χορηγήσει λάθος φάρμακο

Σήμερα

Έντεκα σοβαρά περιστατικά σε νοσοκομεία του ΕΣΥ το 2025

Το μοναδικό σενάριο που κρατά ζωντανή την Εθνική για το Μουντιάλ 2026

Σήμερα

Η Ελλάδα βρίσκεται στο -4 από Δανία και Σκωτία, που προηγούνται με 7 βαθμούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.