E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Καρκινοπαθής από τα Δωδεκάνησα πέθανε από έλλειψη φαρμάκων

Εγκληματικές ελλείψεις φαρμάκων στη Ρόδο

Καρκινοπαθής από τα Δωδεκάνησα πέθανε από έλλειψη φαρμάκων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/4/2016 | 11:02

Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων καταγράφονται στη Ρόδο με τον χρόνο αναμονής των ασθενών να ξεπερνά ακόμα και τον μήνα (!) όπως κατήγγειλε στη «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Νίκος Φουτούλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρόβλημα μέρα με την ημέρα εντείνεται και η κατάσταση είναι πλέον απελπιστική αφού παρουσιάζονται ελλείψεις σε όλα τα φάρμακα.

«Ελλείψεις παρουσιάζονται σε όλα τα φάρμακα. Και για την επιληψία, και για αναπνευστικά προβλήματα, και για καρδιολογικές παθήσεις, και για την χοληστερίνη και για την ανακούφιση των καρκινοπαθών και παντού. Αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε φάρμακα για τους ασθενείς εκλιπαρώντας δεξιά και αριστερά. Οι φαρμακοβιομηχανίες στέλνουν φάρμακα με το σταγονόμετρο στις φαρμακαποθήκες ή αν στείλουν παραπάνω, οι αποθήκες κάνουν εξαγωγές και έτσι δημιουργείται το πρόβλημα και εδώ στη Ρόδο», δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με τον κ. Φουτούλη, ειδικά στα εξαγώγιμα σκευάσματα, ο χρόνος αναμονής του ασθενή προκειμένου να πάρει το φάρμακό του από το Φαρμακείο μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει ακόμα τον ένα μήνα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν κάποιος ασθενής πάθει κάτι, θα ζητηθούν ευθύνες και από τον φαρμακοποιό που δεν είχε να διαθέσει τα φάρμακα. Το πρόβλημα με τις εξαγωγές φαρμάκων και την έλλειψη στην εγχώρια αγορά, εμφανίστηκε από την αρχή της οικονομικής κρίσης, όμως εντείνεται μέρα με την ημέρα», τόνισε ο κ. Φουτούλης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται στα σκευάσματα που εισάγονται στη χώρα μας και τα οποία χρησιμοποιούν καρκινοπαθείς, διότι το κράτος δεν πληρώνει τις εταιρείες με αποτέλεσμα για να γίνει νέα παραγγελία να πρέπει να εξοφληθεί το προηγούμενο χρέος.

«Το μεγάλο δράμα αφορά τους καρκινοπαθείς, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν ακόμα και 20 ημέρες τα φάρμακά τους και να ταλαιπωρούνται από τους πόνους χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα» λέει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το δράμα ενός καρκινοπαθούς σε νησί της Δωδεκανήσου ο οποίος «έσβησε» περιμένοντας τα παυσίπονά του επί μέρες. Ο άτυχος άνδρας, στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, δεν μπόρεσε να βρει το φάρμακό του στο νησί όπου διέμενε, απευθύνθηκαν στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρόδου ο πρόεδρος του οποίου βρήκε το σκεύασμα σε άλλο μέρος της Ελλάδας και ζήτησε, για την άμεση ανακούφιση του ασθενή, να σταλεί με εταιρεία ταχυμεταφορών άμεσα στη Ρόδο. Η ημέρα ήταν Παρασκευή, στην εταιρεία ταχυμεταφορών αμέλησαν να σημειώσουν να γίνει η παράδοση Σάββατο με αποτέλεσμα το φάρμακο να φτάσει στη Ρόδο την Τρίτη και μέχρι να σταλεί από τη Ρόδο στο νησί που έμενε ο ασθενής, ο άνθρωπος πέθανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδια και χειρότερη είναι η κατάσταση που επικρατεί στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου, αφού εκεί το πρόβλημα οξύνεται λόγω και της περιορισμένης σύνδεσης με τη Ρόδο, με αποτέλεσμα οι Δωδεκανήσιοι να στενάζουν μέχρι να παραλάβουν τα φάρμακά τους.

Ο ΕΟΦ απαγόρευσε τις εξαγωγές για 28 φάρμακα

Την προσωρινή απαγόρευση των «παράλληλων εξαγωγών» για 28 φάρμακα αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των ελλείψεων που παρατηρείται στην ελληνική αγορά. Μάλιστα για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κώστας Λουράντος προσέφυγε τη Δευτέρα στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Στην απόφαση του ΕΟΦ επισημαίνεται πως εφαρμόζεται άμεσα και κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απαγορεύεται κάθε αποθεματοποίηση των εν λόγω προϊόντων. Η υποχρέωση της διάθεσης αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά ισχύει για όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα που εισέρχονται στην Ελλάδα μετά από έγκριση του ΕΟΦ για έκτακτη εισαγωγή ή κατ’ εξαίρεση κυκλοφορία με ξενόγλωσση επισήμανση. Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις υποχρεούνται να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα των προϊόντων τους για τα οποία ισχύει η προσωρινή απαγόρευση εξαγωγών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οργή στις ΗΠΑ για βίντεο με «δασκάλα της χρονιάς» να χτυπάει με ζώνη τον γιο της

Πριν 9 ώρες

Το βίντεο δημοσίευσε ο 24χρονος γιος της όταν του το έστειλε ένα από τα αδέλφια του

Black Friday και Cyber Monday: Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί για ψηφιακές απάτες που αδειάζουν λογαριασμούς

Πριν 9 ώρες

Η πιο διαδεδομένη μέθοδος εξαπάτησης είναι το skimming - Συμβουλές στους καταναλωτές για ασφαλείς αγορές

Λουτράκι: «Συμφωνώ με τη μητέρα μου» λέει η κόρη της δασκάλας που κατήγγειλε 6χρονο

Πριν 9 ώρες

Η γυναίκα φαίνεται να επηρεαζόταν σχεδόν ολοκληρωτικά από τους πνευματικούς της

Έρχονται lockers σε 4.000 Δημοτικά σχολεία ‑ Το κονδύλι αγγίζει τα 8,5 εκατ. ευρώ

Πριν 9 ώρες

Στόχος να ελαφρύνει η τσάντα των μικρών μαθητών και να ενισχυθεί η υπευθυνότητα και η αυτοοργάνωση των παιδιών

Κατά κεφαλήν εισόδημα: Η Ελλάδα στο ‑5%, η ΕΕ στο +22% στην 20ετία

Χτες

Μόνο δύο χώρες στην ΕΕ είδαν το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών να μειώνεται την τελευταία 20ετία – και η Ελλάδα είναι η μία από αυτές

Ο Τσίπρας έστειλε την «Ιθάκη» στον Αδωνι με αφιέρωση και αυτός απάντησε: «Καλή αντάμωση»

Χτες

«Ως γνήσιος βιβλιοπώλης και εγώ θα του στείλω το νέο δικό μου βιβλίο: `Ρώμη`»

Ιθάκη ‑ Τσίπρας: Πόσο αντίτυπα έχουν πουληθεί μέχρι τώρα

Χτες

Ανάρπαστο έγινε από την πρώτη κιόλας ημέρα το νέο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη»

Διασωληνωμένος 12χρονος στο Παίδων, υπέστη εγκαύματα στο τζάκι

Χτες

Ο 12χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο γενικό νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του και τη διακομιδή του στην Αθήνα

Αναστάτωση στο Ηράκλειο: Προσαγωγές για επίθεση σε βάρος οικογένειας Ισραηλινών

Χτες

Στο κέντρο του Ηρακλείου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.