E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Eurovision 2016: Ποια χώρα κινδυνεύει με αποκλεισμό λόγω χρεών;

Απίστευτη εξέλιξη λίγο πριν το μεγάλο διαγωνισμό τραγουδιού

Eurovision 2016: Ποια χώρα κινδυνεύει με αποκλεισμό λόγω χρεών;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απίστευτη εξέλιξη λίγο πριν το μεγάλο διαγωνισμό τραγουδιού, με τη Ρουμανία να κινδυνεύει να αποκλειστεί από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision εξαιτίας ενός χρέους ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό, το οφείλει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο (TVR) στην EBU, την ένωση δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων της Ευρώπης, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τη διεύθυνση του δικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωση Ραδιοτηλεόρασης ενημέρωσαν το TVR, «προς το παρόν προφορικά, ότι θα επιβάλουν κυρώσεις λόγω των χρεών» διευκρίνισε το δίκτυο σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Η Ρουμανία κινδυνεύει να μην γίνει αποδεκτή στον διαγωνισμό της Eurovision ούτε να της παραχωρηθεί δορυφορικό σήμα που θα της επέτρεπε να μεταδώσει τον διαγωνισμό» τονίζεται στην ανακοίνωση. Τα χρέη της ρουμανικής τηλεόρασης προς το UER χρονολογούνται από το 2011-2012, σύμφωνα με το TVR, το οποίο διευκρίνισε ότι η πιο πρόσφατη καταβολή χρημάτων ήταν της τάξης των 250.000 ευρώ, τον Ιανουάριο.

Κατόπιν ενημέρωσε τον ευρωπαϊκό φορέα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την εξόφληση της οφειλής. «Το TVR ζήτησε να υπάρξει κατανόηση και ανεκτικότητα μπροστά στην καταστροφική οικονομική του κατάσταση, ένα αίτημα που εισακούστηκε από την EBU, η οποία έως σήμερα αναβάλει τη λήψη δραστικών μέτρων» σύμφωνα με το δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα «υπενθυμίζει στους υπεύθυνους του ρουμανικού Κράτους ότι μετά τον μουσικό διαγωνισμό και άλλες σημαντικές διοργανώσεις όπως το Euro 2016 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ακολουθούν» και υπογραμμίζει ότι «ένα τηλεοπτικό δίκτυο που έχει βυθιστεί στα χρέη και δεν χρηματοδοτείται επαρκώς δεν μπορεί να μεταδίδει πρόγραμμα στο κοινό»

Σύμφωνα με την έκθεση δραστηριότητάς του, το TVR κατέγραψε ζημίες ύψους 5,4 εκατομμυρίων ευρώ το 2015.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Ντατσιάν Τσιόλος διαβεβαίωσε χθες ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει την κατάσταση με στόχο την εξεύρεση μιας λύσης.

Από την πρώτη της συμμετοχή το 1994, η Ρουμανία κατέλαβε δύο φορές την τρίτη θέση στην τελική κατάταξη του διαγωνισμού τραγουδιού.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φέρρης: Δεν έχω φιλικές σχέσεις με πρώην μου, έχω υπάρξει πολύ ζηλιάρης

Χτες

Ο Θοδωρής Φέρρης μίλησε για τις πρώην σχέσεις του, τις εξαρτήσεις του και τα δύσκολα στάδια της προσωπικής του εξέλιξης

Εμμανουήλ Καραλής: Οι φωτογραφίες τους με την Αναστασία Μαγαλιού από τις διακοπές τους

Χτες

Ο Εμμανουήλ Καραλής ζει μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής του

Ιωάννα Τούνη: Βίντεο δείχνει την influencer να φιλάει τον νέο σύντροφό της

Χτες

Η σχέση τους ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού

«Ήρθε στο σπίτι μου ο Βασίλης Μπισμπίκης, δεν μπορούσα να τον βρίσω»

Χτες

«Ήρθε στο σπίτι μου και μου ζήτησε συγγνώμη ο άνθρωπος. Τι άλλο; Να τον κρεμάσουμε πια; Εντάξει. Τελείωσε αυτή η ιστορία»

Σήμερα ανακοινώνεται η ποινή του Diddy: Ζητάει «έλεος» από τον δικαστή

Χτες

Οι εισαγγελείς ζητούν ποινή άνω των 11 ετών για τις καταδίκες που αφορούν «μεταφορά ανθρώπων με σκοπό την πορνεία».

Χαμός στο Καλλιμάρμαρο με τον Robbie Williams – Χιλιάδες κόσμου τραγούδησε μαζί του

Χτες

Ο Βρετανός τραγουδιστής εμφανίστηκε στο στάδιο με ζιπ κιλότ, ροζ καπέλο, αλλά και παντόφλες

Κέρδισε 15,3 εκατ. ευρώ αλλά δεν το πήρε χαμπάρι για 6 μήνες

Χτες

Η εταιρεία κόλλησε αφίσες για να το βρει

Σαρλίζ Θερόν: Χωρίς μπλούζα στην Εβδομάδα Μόδας

Προχτές

Η εντυπωσιακή εμφάνισή της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.