E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Παπακωνσταντίνου: «O ΣΥΡΙΖΑ μου ζητούσε να `δώσω` τον Βενιζέλο»

Σημαντικές αποκαλύψεις στο βιβλίο του πρώην ΥΠΟΙΚ

Παπακωνσταντίνου: «O ΣΥΡΙΖΑ μου ζητούσε να `δώσω` τον Βενιζέλο»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/4/2016 | 10:54

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που καταδικάστηκε για τους χειρισμούς του στην υπόθεση νόθευσης της λίστας Λαγκάρντ, προχωράει σε σημαντικές πολιτικές αποκαλύψεις στο βιβλίο του «Game Over: Η αλήθεια για την κρίση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως αποκαλύπτεται από αποσπάσματα του βιβλίου του κ. Παπακωνσταντίνου που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου «καρφώνει» υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς να τα κατονομάζει- ότι του ζήτησαν στοιχεία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ που θα ενοχοποιούσαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο και θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον του. Οι συναντήσεις, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, έγιναν κατά την προανακριτική για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, όπου του ζήτησαν στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κατά του Βενιζέλου. Παράλληλα, αποκαλύπτει και συνάντηση με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μου ζήτησε να "δώσω" τον Βενιζέλο»

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου περιγράφει τις συναντήσεις του με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. «Τη μακρά περίοδο της λειτουργίας της Προανακριτικής Επιτροπής είχα δυο ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η πρώτη ήταν με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ήθελε να μάθει από εμένα περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση. Τον άκουσα να μου λέει πως -παρότι θεωρούσε ότι οι χειρισμοί μου ήταν λαθεμένοι- δεν πίστευε ότι εγώ είχα νοθεύσει τα στοιχεία. Η δεύτερη ήταν με ορισμένα υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση μου ζήτησαν ευθέως να τους δώσω στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κατά του Βενιζέλου. Τους απάντησα πως δεν έμπαινα σε παρόμοιες λογικές συναλλαγών και πως ό,τι είχα να πω θα το έλεγα στη Βουλή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το κόμμα μου με έριξε στα σκυλιά»

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γράφει για την Προανακριτική Επιτροπή που προτάθηκε από την τότε κυβερνητική πλειοψηφία για να αναζητήσει «τυχόν ευθύνες μου, αποκλειστικά και μόνο δικές μου», αποκαλύπτει τα άγνωστα ραντεβού με τους «διώκτες» του και καταγγέλλει πως όλα ήταν προαποφασισμένα, να υποδειχτεί ως ένοχος εκείνος. Όπως λέει, όταν έφτασε η στιγμή για τη δική του κατάθεση στην επιτροπή, του δόθηκαν αντίγραφα μιας δικογραφίας 20.000 σελίδων και προθεσμία 7 ημερών για να προετοιμαστεί.

«Ήδη μια μέρα μετά τις αποκαλύψεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με είχε διαγράψει από το κόμμα με μια απλή ανακοίνωση -πριν από οποιαδήποτε διερεύνηση της υπόθεσης. Ήταν ή ο δικός του πολιτικός θάνατος ή ο δικός μου. Το κόμμα μου με έριξε στα σκυλιά. Την ίδια στιγμή, το μήνυμα που εξέπεμπαν όλα τα κόμματα που στήριζαν την κυβέρνηση και πολλαπλασιαζόταν στα Μέσα ήταν πολύ καθαρό: "Να ο ένοχος στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ. Ορίστε, αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών του". Ήταν εξαιρετικά βολικό αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγορεί, επίσης, μέλη της Προανακριτικής πως ενώ τους είχε ζητηθεί να αποφύγουν δημόσιες τοποθετήσεις, υπήρξαν πάνω από 100 εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ και λέει πως αποκαλύφθηκαν οι διάλογοι μέσα από την Επιτροπή από τα πρακτικά, πως υπήρχαν καθημερινά στοχευμένες διαρροές «που όλες παρέπεμπαν στην υποτιθέμενη ενοχή μου».

Καταγγέλλει πως σε πολλούς από τους περίπου 100 μάρτυρες που εξετάστηκαν σε περίοδο σχεδόν έξι μηνών «μέλη της επιτροπής άσκησαν πρακτικές εκφοβισμού, ψυχολογικής βίας και απειλών για να πουν αυτά που ήθελαν να ακούσουν, όχι όσα είχαν συμβεί. (...) Εξέτασαν ολόκληρες μέρες συνεργάτες μου και, όταν οι απαντήσεις δεν βόλευαν, αμφισβήτησαν την ειλικρίνειά τους, φτάνοντας στο σημείο να ρωτούν για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Έγινε έλεγχος πολιτικών φρονημάτων από μέλη της Βουλής».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.