E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το αμοιβαίο μίσος των Prince και Michael Jackson

Γιατί μισούσε ο ένας τον άλλον τόσο;

Το αμοιβαίο μίσος των Prince και Michael Jackson
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/4/2016 | 13:01

Είχαν λιγότερο από τρεις μήνες διαφορά ηλικίας, τρέφονταν προφανώς από τις ίδιες μουσικές και πολιτισμικές επιρροές, μοιράζονταν την ίδια αίσθηση υπερβολής και γνώρισαν την αποθέωση και τη δημοφιλία την ίδια περίπου εποχή. Και μισούσαν ο ένας τον άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Prince και ο Michael Jackson υπήρξαν αδελφικοί εχθροί. Ο ανταγωνισμός τους έφτανε σε μυθολογικά επίπεδα, όπως μόνο ο πλανήτης pop ξέρει να δημιουργεί. Ηταν ένας ανταγωνισμός όπως Coca vs Pepsi, Sheila vs Sylvie Vartan, Blur vs Oasis. Ηταν δύο ιδιοφυίες του ναρκισσισμού, ιδιότροποι πρίγκιπες. Όταν τη δεκαετία του '80 η κουλτούρα ποπ έπαιρνε μια νέα στροφή και πρόσφερε έδαφος στις αφροαμερικανικές μουσικές, οι δύο σταρ βρέθηκαν αντίπαλοι σε επίπεδο δημιουργικότητας, ντυσίματος, πωλήσεων και δίσκων.

Το 1982, στο τότε νέο κανάλι MTV, δύο ήταν τα βίντεο κλιπ που παίζονταν συνέχεια και ανταγωνίζονταν: το «Billie Jean» και το «Little Red Corvette». Το 1983, σε μια συναυλία του Τζέιμς Μπράουν στο Beverly Theater του Λος Αντζελες, ο Τζάκσον είναι καλεσμένος στη σκηνή. Μουρμουρίζει στο αυτί του Μπράουν ότι ο Prince βρίσκεται ανάμεσα στο κοινό. Ο Μπράουν τον φωνάζει να ανέβει στη σκηνή. Όλα εξελίσσονται μαγικά, ο Prince γδύνεται στη σκηνή και κάνει έναν καταπληκτικό αυτοσχεδιασμό με την κιθάρα του. Σύμφωνα με πολλές βιογραφίες του Τζάκσον, ο τραγουδιστής του «Thriller» είχε αποκαλέσει τον Prince «κακό» σε εκείνη την εμφάνισή του και ξανάβλεπε συχνά το βίντεο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τζάκσον επίσης κορόιδευε την ταινία Under the Cherry Moon που είχε γυρίσει ο Prince, τον οποίο έβρισκε «τραγικό». Το 1987 ο Τζάκσον πρότεινε στον εχθρό του να γράψουν μαζί το τραγούδι «Bad», αλλά ο Prince αρνήθηκε γιατί έβρισκε το κομμάτι γελοίο. Ο Τζάκσον το γυρίζει μόνος του.

Στο βιογραφικό βιβλίο MJ: The Genius of Michael Jackson, ο Steve Knopper, δημοσιογράφος στο περιοδικό Rolling Stone, διηγείται ότι σε μια συναυλία του Prince, όπου ο Τζάκσον βρισκόταν στο κοινό, ο τραγουδιστής είχε σταθεί μπροστά του, με την κιθάρα στα χέρια και είχε παίξει λίγα εκατοστά από το πρόσωπό του, σαν να του έδινε μια συμβολική σφαλιάρα. Ο Τζάκσον έγινε έξαλλος και είχε δηλώσει: «Ο Prince πάντα ήταν κακός. Όλοι λένε ότι ο Prince είναι αναγεννησιακός και ότι εγώ είμαι απλά ένας τύπος που χορεύει πάνω στα τραγούδια. Εγώ όμως έγραψα το "Billie Jean" και το "We Are the World". Εγώ γράφω τραγούδια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μάχη δύο υπερβολικών «εγώ» συνεχίστηκε σε όλη τη ζωή τους. Η ζήλια έκανε τον Prince να χλομιάζει μπροστά στην απίστευτη επιτυχία του Τζάκσον, ενώ ο Τζάκσον ζήλευε την αύρα αυτού του μουσικού βιρτουόζου που ήταν ο Prince. Οι μουσικόφιλοι πάντα προτιμούσαν τον ήχο και το ταλέντο του μικρόσωμου τραγουδιστή από τη Μινεάπολις, παρά τις κραυγές του «κατεψυγμένου» υπερφίαλου από τη Neverland.

Ωστόσο, το μίσος ανάμεσα στους δύο γίγαντες της μουσικής, που σήμερα είναι και οι δύο νεκροί, δημιούργησε τελικά την καριέρα τους και τους ώθησε πιο ψηλά. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν στην πραγματικότητα θαύμαζαν ο ένας τον άλλο. Eξάλλου και οι δύο γιοι του Μάικλ Τζάκσον έχουν για όνομα ή παρατσούκλι το Prince. Δίνει κανείς στα παιδιά του το όνομα κάποιου που περιφρονεί;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο Τέλος: Η Βιολέτα Ίκαρη τραγουδά για έρωτες που σβήνουνε

Σήμερα

Μουσική: Σταύρος Σιόλας - Στίχοι: Οδυσσέας Ιωάννου

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σε ποια ταινία κόντεψε να πεθάνει την ώρα των γυρισμάτων

Προχτές

Το 2ο επεισόδιο του νέου podcast του E-Daily.gr, «Καρέ-Καρέ», είναι αφιερωμένο στα ματυχήματα της Αλίκης Βουγιουκλάκη

«Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Aντιδράσεις για τη σαδομαζοχιστική σκηνή με κολάρο σκύλου που δεν υπάρχει στο βιβλίο

Πριν 1 εβδομάδα

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Μάργκοτ Ρόμπι και ο Τζέικομπ Ελόρντι

Eurovision 2026: Πρώτο το τραγούδι του Akyla στις στοιχηματικές εταιρείες

Πριν 1 εβδομάδα

Το «Ferto» είναι στα φαβορί για πρωτιά

Eurovision 2026 ‑ Εθνικός Τελικός: Όλες οι εμφανίσεις των 14 καλλιτεχνών για την εκπροσώπηση της Ελλάδας

Πριν 1 εβδομάδα

14 καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή της Πειραιώς 260 για το εισιτήριο στη Eurovision της Βιέννης – οι εμφανίσεις, τα φαβορί και οι στιγμές που ξεχώρισαν

Eurovision 2026 ‑ Εθνικός Τελικός: Αυτά είναι τα μέλη της κριτικής επιτροπής

Πριν 1 εβδομάδα

Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία

Μαρίνα Σάττι x Leon of Athens ‑ «Εδώ»

Πριν 1 εβδομάδα

Όταν ο χρόνος σταματά εκεί που υπάρχει αγάπη

Η νέα ταινία που θα σε κάνει να φοβάσαι το μέλλον

Πριν 1 εβδομάδα

Υπερβολή η ζοφερή πραγματικότητα;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.