E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ερντογάν: Ψάχνει σε όλη την Ευρώπη ποιοι τον βρίζουν!

Zητά από Τούρκους που ζουν στην Ολλανδία να καταγγέλλουν όσους τον προσβάλλουν

Ερντογάν: Ψάχνει σε όλη την Ευρώπη ποιοι τον βρίζουν!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/4/2016 | 18:09

Διευρύνεται η άτυπη καμπάνια καταπίεσης της ελευθερίας του λόγου που έχει ξεκινήσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πέρα από τα «λουκέτα» και τη φίμωση σε τουρκικά έντυπα και πρακτορεία ειδήσεων, εκτός από την παρέμβαση για την… παραδειγματική τιμωρία του Γερμανού κωμικού που τόλμησε να τον χλευάσει, η χάρη του «σουλτάνου» έφτασε και στην Ολλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τουρκικό προξενείο του Ρότερνταμ, λοιπόν, φέρεται να ζήτησε από τους Τούρκους υπηκόους που ζουν στην Ολλανδία να αναφέρουν εκείνους που προσβάλλουν τον Ερντογάν.

Στις αναφορές αυτές έκανε λόγο ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, ο οποίος δήλωσε «έκπληκτος», τονίζοντας πως θα ζητήσει διευκρινίσεις από την Άγκυρα.

«Είμαι έκπληκτος. Δεν είναι ξεκάθαρο τι σκοπεύει να πετύχει η τουρκική κυβέρνηση με αυτή την ενέργεια», δήλωσε ο Ρούτε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την Γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, που σημειώθηκε στο Αϊντχόφεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ρούτε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσθεσε ότι αναμένεται από τους Ολλανδούς διπλωμάτες να συζητήσουν το θέμα με τους Τούρκους ομολόγους τους.

«Ο πρέσβης μας στην Άγκυρα θα ζητήσει εξηγήσεις», συμπλήρωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, το τουρκικό προξενείο μέσω επιστολής ζήτησε από τους Τούρκους υπηκόους που ζουν στην Ολλανδία να αναφέρουν «μηνύματα ανθρώπων που προσβάλλουν τον πρόεδρό μας, το τουρκικό έθνος και την Τουρκία γενικότερα» και στη συνέχεια να στείλουν τα ονόματα και τις αναρτήσεις τους στους διπλωμάτες του Ρότερνταμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα Volkskrant δήλωσε πως ο κόσμος φοβάται για τις αναρτήσεις στο Facebook ή το Twitter και ανησυχούν αν μπορούν να ταξιδέψουν στην Τουρκία με ηρεμία ή αν θα τους σταματήσουν στα σύνορα.

«Είναι πολύ ανησυχητικό και επομένως αποδοκιμάζω αυτή την έκκληση», τόνισε ο βουλευτής.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, το τουρκικό προξενείο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ανακοίνωσε πως η επιστολή είχε σταλεί από έναν αξιωματούχο που έκανε «ατυχή επιλογή των λέξεων», οι οποίες παρερμηνεύτηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποκάλυψη προκάλεσε την οργή στην Ολλανδία, με Ολλανδό δημοσιογράφο να δηλώνει ότι η καμπάνια της Τουρκίας «θέτει στο στόχαστρο όλα όσα μοιράζονται στο Twitter, το Facebook ακόμα και σε ιδιωτικά emails».

Την ίδια ώρα, ένας ακόμα Ολλανδός δημοσιογράφος έγραψε πως η Άγκυρα προσπαθεί να επηρεάσει τον τρόπο συμπεριφοράς των Ολλανδών τουρκικής καταγωγής.

Παράλληλα, η Ολλανδή βουλευτής κουρδικής καταγωγής, Σαντέτ Καραμπουλούτ, έκανε λόγο για το «μακρύ χέρι του Ερντογάν» που επιχειρεί να επηρεάσει την Ολλανδία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.