E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι πιο περίεργες κρυψώνες στις οποίες βρέθηκαν μετανάστες

Λίγο η φαντασία και λίγο η απόγνωση σε οδηγεί στα άκρα

Οι πιο περίεργες κρυψώνες στις οποίες βρέθηκαν μετανάστες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/4/2016 | 10:47

Εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει η φαντασία... Όταν η αντοχή εξαντλείται τροφοδοτεί με δύναμη η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο... Και κάπως έτσι ξεκινά ένα περίεργο ταξίδι για χιλιάδες μετανάστες. Μοναδικός σκοπός μια καλύτερη ζωή σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τίποτα δεν θα τους εμποδίσει να το κάνουν πράξη, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν ώρες ολόκληρες κρυμμένοι στο ταμπλό ενός αυτοκινήτου, στο πίσω μέρος των καθισμάτων που ξήλωσαν για να κρυφτούν ακόμη και στην μηχανή ενός αυτοκινήτου που αποτελεί κίνδυνο για την ζωή τους.

Με το βλέμμα καρφωμένο στο μέλλον θα επιβιβαστούν σε οποιοδήποτε όχημα βρεθεί στο δρόμο τους. Μόνο που δεν θα ταξιδέψουν ως επιβάτες αλλά ως λαθρεπιβάτες. Αυτό πρακτικά για εκείνους σημαίνει πως θα αξιοποιήσουν οποιοδήποτε χώρο του αυτοκινήτου μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως κρυψώνα. Κατά καιρούς οι άνδρες της αστυνομίας μένουν άφωνοι όταν αντικρίζουν εικόνες σαν αυτές.

Στην προκειμένη περίπτωση η συγκεκριμένη γυναίκα θεώρησε πως το ταμπλό του αυτοκινήτου θα αποτελούσε το διαβατήριο για να φθάσει σε έναν ασφαλή προορισμό. Δεν δίστασε να στριμωχθεί εκεί μέσα όσο επίπονη κι αν ήταν η διαδικασία. Οι αστυνομικοί που την εντόπισαν χρειάσθηκε να ξηλώσουν το ταμπλό για να την απεγκλωβίσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ακόμη περίεργο μέρος όπου εντοπίστηκαν παράνομοι μετανάστες είναι τα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου όπου τα είχαν κατεβάσει προκειμένου να κρυφτούν στον χώρο που οδηγεί στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Στριμωγμένοι περίμεναν με αγωνία να φθάσουν στον προορισμό τους. Απογοητεύτηκαν όμως όταν εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στη μηχανή ενός αυτοκινήτου να είναι επικίνδυνες και να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο, για τους συγκεκριμένους μετανάστες όμως φαίνεται πως δεν υπήρχε άλλη διέξοδος. Η απελπισία τους οδήγησε να διπλωθούν και να στριμωχθούν στην άκρη της μηχανής έστω κι αν αυτό τους στοιχίσει την ίδια τους την ζωή. Και η κόλαση για τους ανθρώπους που προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν τα σύνορα δεν έχει τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα μπορούσε να είναι σκηνή από ταινία δράσης κι όμως είναι μετανάστες οι οποίοι δέθηκαν στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου και μάλιστα δίπλα στην εξάτμιση.

Λιγότερο επώδυνο για κάποιους άλλους ήταν να βγάλουν την μηχανή του πλυντηρίου και να κρυφτούν στο εσωτερικό του. Κι αν αναρωτιέται κανείς πως ένας άνθρωπος μπορεί να χωρέσει σε μια βαλίτσα δεν έχει παρά να κοιτάξει την παρακάτω φωτογραφία.

Στην προκειμένη περίπτωση αναρωτιέται κανείς πως χώρεσε ένας άνθρωπος σε μια βαλίτσα, για τον συγκεκριμένο μετανάστη όμως φαίνεται πως ήταν ο μόνος τρόπος για να ταξιδέψει για μια καλύτερη ζωή...

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.