E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συμφωνία ή αδιέξοδο; Τα 3 σενάρια

Το αισιόδοξο, το ενδιάμεσο και... οι εκλογές

Συμφωνία ή αδιέξοδο; Τα 3 σενάρια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/5/2016 | 08:57

Αγώνα δρόμου κάνει η κυβέρνηση με στόχο να περάσει από την κρησάρα του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα και να κλείσει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση, χωρίς μέτρα - κάβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι προετοιμασίες και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σε Μέγαρο Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο εντείνονται. Ο πρωθυπουργός, μετά την ανάπαυλα των διακοπών του Πάσχα, ανεβάζει στροφές και σήμερα συγκαλεί κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου παρουσία υπουργών και στενών του συνεργατών, για τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης . Και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όμως, θα έχει νέο γύρο επαφών με ομολόγους του σε μια προσπάθεια η Αθήνα να εξασφαλίσει συμμάχους.

Το ΔΝΤ επιμένει στη νομοθέτηση προληπτικών μέτρων. Η κυβέρνηση επιμένει στη θέση που συνοψίζεται στη φράση «η πρότασή μας είναι το δημοσιονομικό φρένο, δεν ψηφίζουμε μέτρα». Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει τεράστια απόσταση ανάμεσα στις δυο πλευρές και παραμένει άγνωστο το αν και με ποιο τρόπο θα μπορέσει αυτή η "διαφορά" να καλυφθεί.

Πρέσινγκ για συμφωνία

Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr διαβεβαιώνουν πως στην παρούσα φάση γίνονται όλες οι απαραίτητες διεργασίες «προκειμένου να πιεστεί το Ταμείο». Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για την έκβαση αυτών των προσπαθειών. Για την ώρα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ Αθήνας και δανειστών με το Μαξίμου να απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο προληπτικής νομοθέτησης μέτρων.Στην κατεύθυνση αυτή πάντως, χθες, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη Αθήνας-θεσμών με τη δουλειά πάνω στην πρόταση της Αθήνας να συνεχίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, οι προβλέψεις της Eurostat αξιοποιούνται από την κυβέρνηση και περιλαμβάνονται στα «συν». Κυβερνητικός αξιωματούχος, μάλιστα, δηλώνει πως «δεν μπορούν να είναι αμελητέα για το Ταμείο τα στοιχεία που αναγνωρίζονται από την ECB (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) και την ΕΕ».

Όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι -Τα τρία σενάρια

Το πιο αισιόδοξο σενάριο, στην παρούσα φάση, θα ήταν να μπορέσει να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να υπάρξει συμφωνία μέσα στο Μάιο (ενδεχομένως μέσα από ένα έκτακτο Eurogroup πριν το τακτικό της 24ης Μαΐου). Διακαής επιθυμία της Αθήνας είναι να πάρει μια οικονομική (αλλά και πολιτική) ανάσα και βέβαια μία δήλωση για το θέμα του χρέους.

Με δεδομένη, πάντως, τη διάσταση απόψεων που καταγράφεται, από ΔΝΤ και Γερμανία, τόσο για τη ρύθμιση του χρέους όσο και για τη νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων, μια άλλη λύση που θα μπορούσε να προκριθεί είναι το Ταμείο να παραμείνει στο πρόγραμμα ως τεχνικός σύμβουλος. Υπό την αίρεση ότι θα το δεχόταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...

Τρίτο, και απευκταίο σενάριο, είναι να μην βρεθεί κοινός τόπος και η χώρα να οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές με τον κ. Τσίπρα να αφήνει επί της ουσίας την «καυτή πατάτα» στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη -αν, βέβαια, εκλεγεί ο τελευταίος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Σήμερα

Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Σήμερα

O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Σήμερα

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα

Η απίστευτη ιστορία ενός εργάτη που θάφτηκε ζωντανός σε φέρετρο για 61 ημέρες

Σήμερα

Μέσα στο φέρετρο, ακολουθούσε μια καθημερινή ρουτίνα

Μουντιάλ 2026: Αυτές είναι οι 34 χώρες που έχουν προκριθεί

Σήμερα

Πόσα εισιτήρια έχουν απομείνει

Σοκαριστική καταγγελία για βiασμό 12χρονης από 16χρονο στην Πάτρα

Σήμερα

Το κορίτσι ενημέρωσε τους γονείς του που κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.