E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επέζησαν χαμένοι στην θάλασσα για 10 ημέρες τρώγοντας ωμά ψάρια

Η απίστευτη ιστορία ενός ναυαγίου στα ανοιχτά του κρατιδίου της Μαλαισίας Σαμπά

Επέζησαν χαμένοι στην θάλασσα για 10 ημέρες τρώγοντας ωμά ψάρια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/5/2016 | 22:07

Η αλήθεια είναι ότι ο Τόμι Λαμ Ουάι Γιν θα αργήσει πολύ να ξαναφάει σούσι. Διότι αυτός ο άνδρας από το Χονγκ Κονγκ κατάφερε να επιβιώσει μαζί με δύο Ισπανούς τουρίστες και μία ασκούμενη από τη Μαλαισία, χαμένοι στην θάλασσα για ένα διάστημα 10 ημερών τρώγοντας... ωμά ψάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την 2α Μαΐου ο Λαμ, ιδιοκτήτης μιας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας και η ασκούμενη Αρμίλα Αλιχασάν ανέλαβαν να ξεναγήσουν τους Ισπανούς Νταβίδ Ερνάνδες Γκασούλα και Μάρτα Μικέλ στις νήσους και τους κοραλλιογενείς υφάλους στα ανοιχτά του κρατιδίου της Μαλαισίας Σαμπά, που βρίσκεται στη νήσο Βόρνεο, αφηγήθηκε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ξαφνικά ωστόσο υπήρξε θαλασσοταραχή και τα σφοδρά κύματα που τους έπληξαν είχαν ως αποτέλεσμα να ανατραπούν τα μηχανοκίνητα σκάφη τους. Οι ναυαγοί έχασαν επίσης τα αποθέματα πόσιμου νερού που είχαν μαζί τους και τους φακούς τους. Χωρίς τροφή και έχοντας χάσει τα κινητά τους τηλέφωνα έδωσαν μάχη για την ζωή τους σε μια ιστορία που παραπέμπει στο σενάριο της ταινίας του Χόλυγουντ «ο Ναυαγός» με τον Τομ Χανκς.

Η παρέα κατάφερε να επιβιβαστεί εκ νέου στα σκάφη κι επέζησε τρώγοντας ωμά χελιδονόψαρα –τα ιπτάμενα ψάρια των ωκεανών– τα οποία προσγειώνονταν στη βάρκα τους, περιέγραψε ο 44χρονος Λαμ σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο από το Κότα Κινάμπαλου, την πρωτεύουσα του κρατιδίου Σαμπά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα περάσει καιρός μέχρι να ξαναφάω σασίμι» (σ.σ ιαπωνικό έδεσμα από λεπτές φέτες ωμού ψαριού) πρόσθεσε ο ίδιος. «Πραγματικά δεν ήταν καλό, όμως εκείνη τη στιγμή το εκτίμησα καθώς πείναγα πάρα πολύ».

Για νερό, οι ναυαγοί έγλειφαν τις συμπυκνωμένες σταγόνες στο εξωτερικό μιας τσάντας γεμάτη με θαλασσινό νερό που είχαν αφήσει εκτεθειμένη στον ήλιο, ένα κόλπο που είχε δει σε μια ταινία η Μάρτα, αποκάλυψε ο Λαμ.

Το λιμενικό σώμα και το πολεμικό ναυτικό της Μαλαισίας αναζητούσαν την παρέα, ωστόσο πραγματοποιούσαν έρευνες πιο βόρεια, κοντά στις νήσους Σπράτλι, ενώ οι ναυαγοί κατευθύνονταν προς τις ακτές του Βόρνεο, σύμφωνα με τον Λαμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρώτες ημέρες πάνω στο πλεούμενο ήταν γεμάτες ένταση, οι ναυαγοί τα έβαζαν «με τον Θεό και ό,τι βρισκόταν κάτω από τον ήλιο και το φεγγάρι» για την περιπέτειά τους, εξιστορεί ο Λαμ, ο μοναδικός από τους διασωθέντες που το Γαλλικό Πρακτορείο κατάφερε να επικοινωνήσει.

Την ένταση ακολούθησαν οι φιλοσοφικές αναζητήσεις για τον θάνατο και το τέλος της ανθρώπινης ζωής. Έπειτα από 10 ημέρες στην θάλασσα, τους περισυνέλεξε μια μηχανότρατα με σημαία Βιετνάμ, που είχε εισέλθει παράνομα στα ύδατα της Μαλαισίας, και κατόπιν τους παρέδωσε στις τοπικές αρχές.

Ειρωνεία της τύχης: μόλις η οδύσσειά τους τελείωνε η ασκούμενη, η Αρμίλα, βρήκε το κινητό της το οποίο μάλιστα λειτουργούσε, καθώς το είχε βάλει σε ένα πλαστικό σακουλάκι πριν από την εκδρομή. «Δεν το χρειαζόμασταν πλέον. Εκείνη βρισκόταν σε κατάσταση απόλυτου σοκ» διαβεβαίωσε ο Λαμ.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σχολεία: Πότε ξεκινούν τα μαθήματα και επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία

Πριν 9 ώρες

Μάθετε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις. Ετοιμαστείτε έγκαιρα για τη νέα σχολική χρονιά.

Αντιδράσεις στην Ιθάκη για πρόταση αντιπεριφερειάρχη να ονομαστούν τα Ιόνια, «Νησιά του Οδυσσέα»

Πριν 9 ώρες

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιθάκη η ιδέα να προωθηθούν τουριστικά τα Ιόνια Νησιά με το όνομα «Νησιά του Οδυσσέα».

Εξαφάνιση επιχειρηματία στο Ιόνιο: Η κατάθεση της συζύγου δεν πείθει ‑ Το τρίημερο «κενό»

Πριν 9 ώρες

Νέα ερωτήματα γεννώνται γύρω από την εξαφάνιση του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από το υποτιθέμενο ατύχημα στο Ιόνιο πέλαγος.

38χρονη στη Βραζιλία εξαπάτησε ζευγάρι που την υιοθέτησε ‑ Ισχυριζόταν ότι είναι 12χρονη με αυτισμό

Πριν 9 ώρες

Μια απίστευτη ιστορία απάτης που κυκλοφορεί στα πρωτοσέλιδα της Βραζιλίας, με μια ενήλικη γυναίκα να υποδύεται παιδί για πάνω από ένα χρόνο

Ομογενής δίνει μάχη στη ΜΕΘ ‑ Επεσε σε κώμα μετά από οδοντιατρική επέμβαση στην Τουρκία

Πριν 9 ώρες

Η διακομιδή του 53χρονου στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με παρέμβαση του Αδωνι Γεωργιάδη - Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν έτοιμο να απογειωθεί, ωστόσο η αεροδιακομιδή ματαιώθηκε λόγω άρνησης της Τουρκίας

Ανω Λιόσια: Σοκαριστικό τροχαίο στη Φυλής ‑ Μία 17χρονη νεκρή και τρεις τραυματίες

Πριν 9 ώρες

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν πέντε άτομα – Τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, το όχημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα μετά τη σφοδρή σύγκρουση

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Στο δικαστήριο το ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε στη κορυφή του Empire State Building

Χτες

Αντιμέτωποι με κατηγορίες όπως έκθεση άλλων ατόμων σε κίνδυνο, διάρρηξη και πρόκληση ζημιών, οι δύο τους υπερασπίστηκαν τη δράση τους συνδέοντάς την με την «τέχνη»

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Καλλίπολη: Αγριο ζώο επιτέθηκε σε τουρίστες ‑ Τραυματίες μητέρα και 12χρονη κόρη

Χτες

Ένας 47χρονος που έσπευσε να βοηθήσει δέχθηκε κι εκείνος επίθεση στην περιοχή Punta Pizzo, ενώ οι Αρχές της Απουλίας εξετάζουν αν πρόκειται για λύκο ή λυκόσκυλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.