E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

EgyptAir: Βόρεια της Αλεξάνδρειας βρέθηκαν συντρίμμια και προσωπικά αντικείμενα

Το αιγυπτιακό ναυτικό χτενίζει την περιοχή για το μαύρο κουτί

EgyptAir: Βόρεια της Αλεξάνδρειας βρέθηκαν συντρίμμια και προσωπικά αντικείμενα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/5/2016 | 12:10

Σχεδόν μιάμιση μέρα μετά την εξαφάνιση της πτήσης MS804 των αιγυπτιακών αερογραμμών, οι αιγυπτιακές στρατιωτικές δυνάμεις ανέφεραν πως εντόπισαν συντρίμμια του Airbus A320 στη θάλασσα βόρεια της Αλεξάνδρειας. Σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση, μέσα των αιγυπτιακών δυνάμεων βρήκαν εκτός από συντρίμμια και προσωπικά αντικείμενα των επιβατών.
 
Τα αντικείμενα βρέθηκαν 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας. Οι πληροφορίες υποστηρίζουν πως το αιγυπτιακό ναυτικό «χτενίζει» την περιοχή προκειμένου να βρεθεί το «μαύρο» κουτί του αεροσκάφους. Αυτό είναι που θα δώσει τις απαντήσεις στα αίτια της τραγωδίας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον εντοπισμό τμημάτων του αεροσκάφους το οποίο κατέπεσε στη θάλασσα επιβεβαίωσε και η ίδια η EgyptAir.

Πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας που επικαλείται ενημέρωση από τις αιγυπτιακές αρχές, αναφέρουν ότι σε απόσταση 5 μιλίων από το σημείο όπου χάθηκε το στίγμα του Airbus A320 βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη, μια βαλίτσα και ένα κάθισμα.

Την είδηση ότι βρέθηκαν μεταξύ άλλων μία αποσκευή και ανθρώπινα μέλη επιβεβαίωσε και δημοσιογράφος των Times

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ







Λίγο μετά την ανακοίνωσή του αιγυπτιακού στρατού, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελφατάχ αλ Σίσι εξέφρασε τα συλλυπητήριά στους συγγενείς των επιβαινόντων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχε προκληθεί σύγχυση μετά από αναφορά πως είχαν εντοπιστεί συντρίμμια, η οποία τελικά είχε αποδειχθεί αβάσιμη.

Την ίδια ώρα, άγνωστα συνεχίζουν να παραμένουν τα αίτια που προκάλεσαν τη νέα αεροπορική τραγωδία, με τα ενδεχόμενα όλα να είναι ανοιχτά.

«Θέλουμε να θάψουμε τους δικούς μας»

Την ίδια ώρα οι συγγενείς των επιβαινόντων παρακολουθούν συντετριμμένοι τις τραγικές εξελίξεις μην μπορώντας να πιστέψουν την τραγωδία. Έχουν συγκεντρωθεί σε ξενοδοχείο του Καΐρου και όπως μεταφέρει δημοσιογράφος του BBC αυτό που ζητούν είναι να θάψουν έστω τους ανθρώπους τους. «Θέλουμε να θάψουμε τους ανθρώπους μας» λένε.

Περισσότερα σε λίγο...

Τα αντικείμενα που βρέθηκαν χθες δεν ανήκαν στο χαμένο Airbus

Σημειώνεται ότι οι έρευνες σήμερα το πρωί ξεκίνησαν πάλι από το μηδέν, καθώς όπως έγινε γνωστό χθες αργά τη νύχτα τα μεγάλα αντικείμενα και τα σωσίβια που είχαν βρεθεί χθες ανοιχτά της Καρπάθου δεν ανήκαν τελικά στο χαμένο Airbus.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της EgyptAir Αχμέτ Αντέλ είπε αργά τη νύχτα μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN ότι τα αντικείμενα που πιθανολογούνταν νωρίτερα χθες ότι ανήκουν στο αεροσκάφος της πτήσης 804 το οποίο συνετρίβη στη Μεσόγειο δεν ανήκουν σε αυτό. «Διορθώνουμε το λάθος στην ανακάλυψη των συντριμμιών γιατί αυτό που αναγνωρίσαμε δεν ανήκει σε τμήμα του αεροσκάφους μας, οπότε η έρευνα και διάσωση συνεχίζονται», είπε ο Αντέλ στο κανάλι.

Η πρώτη διάψευση ότι τα όσα βρέθηκαν να επιπλέουν στη θάλασσα ανήκουν στο Airbus της EgyptAir είχε έρθει από Ελληνα αξιωματούχο ο οποίος μιλώντας στο Associated Press αμφισβήτησε την εύρεση των συντριμμιών, δηλώνοντας πως αυτά δεν αντιστοιχούν στο αεροσκάφος.

Λίγο αργότερα και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Αθανάσιος Μπίνης δήλωσε στην ΕΡΤ πως τα συντρίμμια δεν ανήκουν σε αεροπλάνο. «Τα τελευταία στοιχεία -μέχρι τις 8:30 το βράδυ- ταυτοποιήθηκαν και δεν ανήκουν» στο μοιραίο Airtbus A320, ανέφερε ο κ. Μπίνης. «Από την αξιολόγηση των ευρημάτων προκύπτει ότι δεν ανήκουν σε αεροπλάνο. Δεν είναι συντρίμμια αεροπλάνου» πρόσθεσε. Είπε μάλιστα πως σε επικοινωνία των ελληνικών αρχών με τις αιγιυπτιακές, επιβεβαιώθηκε πως τα συντρίμμια δεν ανήκουν σε αεροσκάφος, παρότι διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν το αντίθετο.

Τρομοκρατική ενέργεια ή όχι; Τα πιθανότερα σενάρια

Αν και χθες από το μεσημέρι και μετά εμπειρογνώμονες, αλλά και αξιωματούχοι πολλών κρατών μιλούσαν ανοιχτά για τρομοκρατία, οι αναφορές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι από διάφορες υπηρεσίες των ΗΠΑ μιλώντας στο Reuters ανέφεραν ότι οι δορυφορικές εικόνες που έχουν στη διάθεσή τους μέχρι στιγμής δεν δείχνουν κάποια σημάδια έκρηξης στον αέρα.

Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, τόνιζαν ότι αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν από την εξέταση των εικόνων από το δορυφόρο στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας.

Ωστόσο, τονίζουν ότι δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν κανένα ενδεχόμενο συμπεριλαμβανομένων των: Μηχανικής βλάβης, τρομοκρατίας και δολιοφθοράς από τον πιλότο ή κάποιο άλλο από τα μέλη του πληρώματος.

Για το λόγο αυτό όπως ανέφεραν επανεξετάζουν τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει σε μια προσπάθεια να ρίξουν φως στα αίτια του δυστυχήματος.

Σημειώνεται ότι χθες, λίγες ώρες μετά το δυστύχημα από τον Μάνουελ Βαλς μέχρι άλλους αξιωματούχους άλλων κρατών, τόνιζαν ότι κανένα ενδεχόμενο για τα αίτια του δυστυχήματος δεν πρέπει να αποκλείεται. Τα πρώτα επίσημα χείλη που μίλησαν ανοικτά για τρομοκρατία, ήταν αυτά του Αιγύπτιου υπουργού αεροπορίας ο οποίος ανέφερε ότι η τρομοκρατική ενέργεια είναι πιο πιθανή από μηχανική βλάβη.

Αλλά και η ρωσική πλευρά όπως και το Ισραήλ, έκλιναν προς την εκδοχή της τρομοκρατικής επίθεσης για το μοιραίο Airbus της EgyptAir.

Ο Αλεξάντερ Βορντίκοφ, επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) σχολίασε πως η συντριβή της πτήσης MS804 πιθανότατα είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης. «Δυστυχώς, συνέβη ένα ακόμη δυστύχημα με αεροσκάφος της Egypt airlines. Είναι πολύ πιθανό θα πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση που οδήγησε στο θάνατο 66 ανθρώπους από 12 χώρες είπε ο Βορντίκοφ, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου του Συμβουλίου των αρχηγών της ασφάλειας και των ειδικών υπηρεσιών των χωρών-μελών της CIS, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ισραηλινοί δημοσιογράφοι «στο Ισραήλ εκτιμούν ότι τρομοκρατική επίθεση επέφερε την συντριβή του αιγυπτιακού αεροπλάνου.

Από νωρίς, εξάλλου, ο Γάλλος εμπειρογνώμων, Ζαν-Πολ Τροαντέκ, πρώην επικεφαλής της γαλλικής Μονάδας Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 είπε ότι είναι «σχεδόν βέβαιος» πως η εξαφάνιση οφείλεται «σε επίθεση».

Μάλιστα τόνισε πως τα σενάρια είναι τρία: είτε βόμβα μέσα στο αεροσκάφος, είτε βομβιστής αυτοκτονίας, είτε επίθεση με πύραυλο όπως στο αεροπλάνο της Malaysia Airlines στην Ουκρανία.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

Πριν 10 ώρες

Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

Πριν 10 ώρες

Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

Πριν 10 ώρες

Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

Μαρινάκης για Τσίπρα: Γιατί κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα και ποιους εξυπηρέτησε ο «εντιμότατος»;

Πριν 10 ώρες

Η λέξη ντροπή δεν είναι πια αρκετή για να αποδώσει το πολιτικό κατάντημα του Τσίπρα, ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τρεις συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα

Πριν 10 ώρες

Δύο άντρες και μία γυναίκα οι συλληφθέντες - Οι δύο αποτελούσαν το «επιχειρησιακό ζευγάρι» και ο τρίτος είχε υποστηρικτικό ρόλο – Πρόκειται για άτομα γνωστά στον αναρχικό χώρο, η γυναίκα έφυγε για Κρήτη μετά τη δολοφονία

Σκηνικό πρωτοφανούς έντασης από την Ζ. Κωνσταντοπούλου ‑ Κάλεσε την αστυνομία

Πριν 10 ώρες

«Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομική αρχή για το αυτόφωρο κακούργημα που διαπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας ‑ Bίντεο και φωτογραφίες

Πριν 10 ώρες

Ανησυχία σε κατοίκους και λουόμενους – Αναζητούνται τα αίτια του φαινομένου

Πύρινη κόλαση στην Ανδαλουσία με 12 νεκρούς, κάηκαν άνθρωποι μέσα στα αυτοκίνητά τους

Πριν 10 ώρες

Μάχη με τις φλόγες στην Αλμερία εν μέσω καύσωνα - Την «τεράστια θλίψη» του εξέφρασε ο Πέδρο Σάντσεθ - Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχει και ο στρατός

Φλεγόμενο κτίριο κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος» στην Τσεχία

Πριν 10 ώρες

Συγκλονιστικές εικόνες από τη φωτιά σε παλιό εργοστάσιο της Bata στη Ζλιν της Τσεχίας κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Το πετρέλαιο πέφτει, η βενζίνη μένει στα ύψη: Γιατί δεν βλέπουν μείωση οι οδηγοί

Πριν 10 ώρες

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμη Κιουρτζή, τα διυλιστήρια είναι εκείνα που ουσιαστικά ορίζουν τις τιμές στην αντλία

Πάτρα: Κατέληξε εργάτης που τραυματίστηκε από ξύλο που έπεσε από ταράτσα και τον χτύπησε στο κεφάλι

Χτες

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο εργάτης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Συναγερμός στο Παρίσι για το Γαλλία‑Μαρόκο στο Μουντιάλ: Φόβοι για σοβαρά επεισόδια όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα

Χτες

Το 2022 οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης με τη Γαλλία να επικρατεί και να προκρίνεται στον τελικό, τότε είχαν ακολουθήσει σοβαρά επεισόδια στους δρόμους του Παρισιού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 36
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.