E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΝΔ: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα στο Eurogroup

«Eίναι παντελώς αναξιόπιστη»

ΝΔ: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα στο Eurogroup
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/5/2016 | 09:02

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης, που οδήγησε στο αποτέλεσμα του Eurogroup, αποδίδει, με ανακοίνωσή της, η ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Κυβέρνηση καθυστέρησε επί επτά μήνες την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, φόρτωσε πολύ βαριά μέτρα στους Έλληνες, πρόσθεσε νέες επώδυνες και ταπεινωτικές υποχρεώσεις στη χώρα, όπως το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, επέβαλε μόνιμα μνημόνια με τον "κόφτη", και φούσκωσε τις οφειλές του Κράτους στους ιδιώτες. "Τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα! Γιατί; Διότι είναι παντελώς αναξιόπιστη» αναφέρει συγκεκριμένα.

Ακολούθως και αποτιμώντας το χθεσινό Eurogroup υποστηρίζει:

«1ον: Η αξιολόγηση, που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, κάτι που δεν έγινε με ευθύνη της Κυβέρνησης, ολοκληρώθηκε. Ή μάλλον σχεδόν ολοκληρώθηκε. Γιατί υπάρχουν και άλλα "κρυφά" προαπαιτούμενα, τα οποία ακόμη δεν έχουν υλοποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η καθυστέρηση:

-"Φούσκωσε" τον λογαριασμό των μέτρων, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν ήδη ψηφιστεί 9 δισ. ευρώ μέτρα

-Πρόσθεσε νέες υποχρεώσεις στη χώρα μας, πέραν των όσων προβλέπονταν στο τρίτο Μνημόνιο, όπως είναι η δημιουργία του νέου, αιώνιου "Υπερταμείου" αποκρατικοποιήσεων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Προσέθεσε ένα συμπληρωματικό, τέταρτο Μνημόνιο και μέσω αυτού έναν πρόσθετο, οριζόντιο και μόνιμο "κόφτη" μισθών και συντάξεων

-Διόγκωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες κατά 80% από τις αρχές του 2015.

2ον: Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έγινε με το λάθος μείγμα μέτρων, ως αποτέλεσμα των ιδεοληψιών της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέοι φόροι, περισσότεροι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, εξοντωτικές εισφορές, που πλήττουν όλους τους Έλληνες, κυρίως όμως τους ασθενέστερους οικονομικά.

Και όπως έχει ήδη αποδειχθεί και από το πρώτο Μνημόνιο, αυτό το μείγμα μέτρων είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο. Θα οδηγήσει, με βεβαιότητα, στην μελλοντική ενεργοποίηση του "κόφτη".

3ον: Η δόση που συνοδεύει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης υπολείπεται σημαντικά του ποσού που είχε προγραμματιστεί να λάβει η Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Και μάλιστα αυτή θα δοθεί σταδιακά, υπό προϋποθέσεις και νέα προαπαιτούμενα. Ένα κομμάτι αυτής, και μάλιστα το μικρότερο, θα αποπληρώσει μόνο μέρος από τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Είναι προφανές ότι η συνολική τους αποπληρωμή μετατίθεται, στην καλύτερη περίπτωση, για το 2017, στερώντας ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

4ον: Η ρύθμιση για το χρέος παραμένει ασαφής, είναι αβέβαιη, τελεί υπό προϋποθέσεις και είναι μελλοντική. Ενώ τα μέτρα για τους πολίτες, για τα επόμενα αρκετά χρόνια, είναι επώδυνα και συνεχώς αυξάνονται. Σε κάθε δε περίπτωση η ρύθμιση αυτή συνοδεύεται από τη διατήρηση υψηλών δημοσιονομικών πλεονασμάτων για μακρά χρονική περίοδο, ενώ δεν γίνεται καθόλου λόγος για την εξέλιξη του μεγέθους χρέος/ΑΕΠ. Η Κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για τα μόνιμα μνημόνια, την ταπεινωτική απώλεια εθνικής αξιοπρέπειας, την υπερφορολόγηση και την απώλεια 21 δις ευρώ εθνικού πλούτου που χάθηκαν εξαιτίας των πράξεων και παραλείψεών της».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Υπάρχει άλλος δρόμος, αυτός που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. Με μεταρρυθμίσεις, με μείωση των δαπανών και των φόρων, για να έρθουν επενδύσεις, δουλειές, ανάπτυξη. Αυτά που η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

Σήμερα

Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

Σήμερα

Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

Σήμερα

Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

Σήμερα

Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Σήμερα

«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: Γιατί κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα και ποιους εξυπηρέτησε ο «εντιμότατος»;

Σήμερα

Η λέξη ντροπή δεν είναι πια αρκετή για να αποδώσει το πολιτικό κατάντημα του Τσίπρα, ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σκηνικό πρωτοφανούς έντασης από την Ζ. Κωνσταντοπούλου ‑ Κάλεσε την αστυνομία

Σήμερα

«Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομική αρχή για το αυτόφωρο κακούργημα που διαπράττουν οι βουλευτές της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εγώ ένα τσιγάρο άναψα»: Βίντεο με τραυματία εργαζόμενο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στην επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Από την φωτιά τραυματίστηκαν έντεκα άτομα - Τα τρία δίνουν μάχη διασωληνωμένα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία της Εύβοιας ‑ Bίντεο και φωτογραφίες

Σήμερα

Ανησυχία σε κατοίκους και λουόμενους – Αναζητούνται τα αίτια του φαινομένου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.