E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το έντονο παρασκήνιο του Eurogroup και η ταμπλέτα που έπαιξε… Zorba the Greek

Τι προκάλεσε παγωμάρα και έντονη αμηχανία στην ελληνική αντιπροσωπεία

Το έντονο παρασκήνιο του Eurogroup και η ταμπλέτα που έπαιξε… Zorba the Greek
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/5/2016 | 09:46

Εντονες διαβουλεύσεις με λεκτικά μπρα ντε φερ, μία πτήση από Καζακστάν που «πάγωσε» τους αξιωματούχους και μουσική υπόκρουση από... Ζορμπά συμπεριλαμβάνει -μεταξύ άλλων- το έντονο παρασκήνιο της συνεδρίασης του πρόσφατου κρίσιμου Eurogroup για την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τις έντεκα ώρες που βρέθηκαν γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών και οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, υπήρξαν στιγμές έντασης, κυρίως μεταξύ του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του διευθυντή του ΔΝΤ για την Ευρώπη, Πολ Τόμσεν.

Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι τη «λύση» έδωσε τελικά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ -όταν πια εντοπίστηκε τελικά στο τηλέφωνο, αφού λόγω πτήσης από το Καζακστάν φαινόταν να μην ανταποκρίνεται κάνοντας τους Ευρωπαίους να υποψιαστούν τα χειρότερα- η οποία έδωσε το πράσινο φως για μια πολιτική συμφωνία, κάμπτοντας τη σκληρή στάση του Πολ Τόμσεν.

Δύο διαλείμματα έγιναν για να συζητηθούν διμερώς ή... τριμερώς επιμέρους λεπτομέρειες και θέματα. Το δεύτερο ήταν το πιο κρίσιμο, καθώς πραγματοποιήθηκε γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα. «Ηταν τότε που ο Τόμσεν είχε αποχωρήσει, προφανώς για να ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Ομως τη Λαγκάρντ έψαχναν και οι Ευρωπαίοι. Ενώ το τηλέφωνό της φαινόταν να χτυπάει, εκείνη δεν ανταποκρινόταν. Για λίγη ώρα, το σχήμα ''πάγωσε'' γιατί θεωρήθηκε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει. Τελικά, ήταν σε πτήση από το Καζακστάν και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει κανείς μαζί της», σχολίασε στο «Εθνος» πηγή που βρέθηκε πολύ κοντά στις διαδικασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την τελευταία περίοδο των συζητήσεων του Eurogroup, οι ειδικοί συζητούσαν για τα μέτρα τριών σταδίων (βραχυ-, μεσο-, μακροπρόθεσμα) προς την αντιμετώπιση του χρέους. Δύσκολη, βαριά συζήτηση, με τα μέτρα να... μεταπηδούν από τη μία περίοδο στην άλλη. Κι εκεί που όλοι ήταν απορροφημένοι με τη συζήτηση, από μια ταμπλέτα συνεργάτη υπουργού ακούστηκε η έναρξη του... Zorba the Greek, κάνοντας τους συμμετέχοντες να χαμογελάσουν.

Σύμφωνα με Τα Νέα, δεν δίστασαν ακόμη και να θέσουν θέμα ανάκλησης της πρωθυπουργικής δέσμευσης για τη δημιουργία ενός Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκαλώντας παγωμάρα και έντονη αμηχανία στην ελληνική αντιπροσωπεία.

Το Ταμείο υποτίθεται ότι θα κάλυπτε την τρύπα των 70 εκατ. ευρώ του ΕΚΑΣ και άλλους σκοπούς, αξιοποιώντας πόρους από την υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, οι δανειστές είχαν υπολογίσει το σχετικό ποσόν στο δημοσιονομικό τους σενάριο και ενοχλήθηκαν από την πρωτοβουλία.

Τελικά, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η ελληνική πλευρά επισήμανε ότι προς το παρόν πρόκειται απλώς για μια εξαγγελία που δεν έχει καν νομοθετηθεί και ότι θα ήταν ράπισμα για τον πρωθυπουργό αν υποχρεωνόταν να πάρει πίσω αυτό που εξήγγειλε πριν από λίγες μέρες και το θέμα έμεινε εκεί.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.