E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πούτιν σε Τσίπρα: Να μετατρέψουμε τα ωραία αισθήματα σε απτά αποτελέσματα

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ την πολυαναμενόμενη άφιξη του ρώσου προέδρου

Πούτιν σε Τσίπρα: Να μετατρέψουμε τα ωραία αισθήματα σε απτά αποτελέσματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/5/2016 | 17:14

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Β. Πούτιν, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Α. Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλω να σας καλωσορίσω στην Ελλάδα. Η επίσκεψή σας επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και σχέσεων. Θέλω να επαναλάβω ότι η ενίσχυση των σχέσεων μας είναι στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα», ανέφερε ο έλληνας πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τον ρώσο πρόεδρο και πρόσθεσε: «Έρχεστε στην Ελλάδα σε μια ιδιαίτερη στιγμή που αλλάζουμε σελίδα. Θεωρώ ότι αυτό μπορεί να συμβάλει θετικά στο να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας σε ένα περιβάλλον που θα είναι ένα περιβάλλον σταθερότητας».

«Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Έχουμε συζητήσει τις προοπτικές μας στην οικονομική συνεργασία. Βεβαίως τα προβλήματα είναι πολλά και οι συγκυρίες δύσκολες αλλά υπάρχουν και καλές προοπτικές. Και πρέπει να μεταμορφώσουμε τα καλά συναισθήματα των δύο λαών σε απτά οικονομικά αποτελέσματα. Δεν είναι μόνο ενέργεια, είναι και η τεχνολογία, οι υποδομές, οι αμοιβαίες επενδύσεις. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να τα συζητήσουμε όλα αυτά σήμερα» ανέφερε από τη μεριά του ο ρώσος πρόεδρος, απευθυνόμενος προς τον Α. Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Νωρίτερα, ο ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πούτιν: Με την Ελλάδα έχουμε κοινές ηθικές αξίες

Τώρα είναι να η ώρα να συζητήσουμε τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα βήματα για την υλοποίησή τους ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος στέλνοντας μήνυμα ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, τονίζοντας ιδιαίτερα την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία του ελληνικού κράτους για την πρόσκληση. Όλοι μας διανύουμε δύσκολους καιρούς τόσο στην οικονομία όσο και στη διεθνή ασφάλεια. Και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε αυτά τα θέματα και να βρούμε λύσεις», ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος στις δηλώσεις που έκανε στο προεδρικό μέγαρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν είναι τυχαίο ότι έρχομαι εδώ στην Ελλάδα, σε μια χώρα που έχουμε διαχρονικές, παλιές, πνευματικές σχέσεις. Όπως πολύ σωστά επισημάνατε, τώρα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις ρίζες μας. Είμαι ευγνώμων και σε εσάς και στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία για το ότι υποστηρίξατε την επίσκεψή μου στο Α. Όρος. Εμείς όπως υπολογίσαμε περίπου 1.000 χρόνια βρίσκονται εκεί ρώσοι μοναχοί. Σημασία έχουν οι κοινές μας ηθικές αξίες. Και βεβαίως πρέπει να συζητήσουμε και την πορεία των οικονομικών σχέσεων. Όπως αναφέρατε, αυτό θα το συζητήσουμε πιο αναλυτικά με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Υπάρχουν γνωστά προβλήματα αλλά υπάρχει και κάτι που εντυπωσιάζει. Κατά τον μήνα Μάρτιο, ο αριθμός των ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 523%. Και πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλους τομείς. Νομίζω τώρα είναι πολύ σημαντικό να συζητήσουμε όλες αυτές τις ευκαιρίες και να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα βήματα για την υλοποίησή τους».

Παυλόπουλος: Η επίσκεψή σας γίνεται σε κρίσιμη συγκυρία

«Με εξαιρετική χαρά σας υποδέχομαι στο προεδρικό μέγαρο. Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία, όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος. «Ως προς τις προεκτάσεις της επίσκεψής σας έχω να κάνω δύο επισημάνσεις. Πρώτον, η επίσκεψή σας γίνεται κατά τη διάρκεια του έτους Ελλάδας-Ρωσίας. Η ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει τους ηγέτες. Δεύτερον, είναι εξαιρετικά σημαντική η στενή συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας-ΕΕ για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Συρία. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το προσφυγικό αλλά και τον κίνδυνο της τρομοκρατίας του ISIS», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Η άφιξη στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος»

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αλλά και χωρίς προσδοκίες για την υπογραφή μεγάλων συμφωνιών έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις 16.50 το απόγευμα.

Τον ρώσο πρόεδρο υποδέχθηκε στην ανεπίσημη τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, μαζί με αγήματα της ελληνικής αεροπορίας και του ελληνικού ναυτικού.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.