E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στα funds και τα «κόκκινα» δάνεια

Η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή

Στα funds και τα «κόκκινα» δάνεια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/5/2016 | 08:51

Η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή - Φαίνεται να υπάρχει συμφωνία για να μην ζητηθούν αναδρομικά τα χρήματα του ΕΚΑΣ μετά την κατάργησή του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με ελιγμούς της τελευταία στιγμής προσπαθεί η κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση.

Μετά και από νέα μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών του υπουργού Οικονομικών κυρίου Ευκλείδη Τσακαλώτου χθες, Δευτέρα, με Eυρωπαίους αξιωματούχους, φέρεται να συμφωνήθηκε κάποια λύση σε επιμέρους ζητήματα.

Συγκεκριμένα:

-Για την κατάργηση του ΕΚΑΣ για 100.000 συνταξιούχους, να ισχύσει από 1.6.2016 αντί 1.1.2016, ώστε να μη ζητηθούν αναδρομικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα αλλάζει το νόμο για τα «κόκκινα δάνεια» και θα επιτρέπει την πώληση σε funds και των «κόκκινων» εγγυημένων από το ελληνικό δημόσιο δανείων, πλην ίσως εκείνων που έχουν δοθεί σε πυρόπληκτους. Έτσι στα funds θα καταλήξουν ακόμα και δάνεια που έλαβαν κρατικές ΔΕΚΟ ή Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το μήνυμα για πλήρη εφαρμογή των προαπαιτουμένων, παρά την επιστολή Τσακαλώτου προς τους Θεσμούς, έστειλαν από χθες οι δανειστές.

Παρότι από τις 24 Μαΐου και μετά ο κύριος Τσακαλώτος επαναλαμβάνει συνεχώς ότι «η αξιολόγηση έκλεισε», για να πείσει τους πολίτες πως «γυρίζουμε σελίδα» και «το ποτήρι είναι μισογεμάτο» και όχι... μισοάδειο, στην πράξη αποδεικνύουνται πολύ δυσκολότερες οι... «ουρές» της αξιολόγησης, όπως είχε ονομάσει ο υπουργός Οικονομικών τα εκκρεμή προαπαιτούμενα που μας κρατούν ακόμα μακριά από την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ.

Όπως αποδείχθηκε, όμως, το παζάρι συνεχιζόταν από πλευράς της κυβέρνησης, αφού με επιστολή του σε Μοσκοβισί (ΕΕ), Κερέ (ΕΚΤ) και Τόμσεν (ΔΝΤ) ο κ. Τσακαλώτος επιζητούσε να μην εφαρμόσει οκτώ προαπαιτούμενα. Αυτό που «έκλεισε» ήταν μάλλον το... «παράθυρο» που ήθελε να ανοίξει ο κύριος Τσακαλώτος για να αποφύγει μέτρα που συμφώνησε, ιδίως μετά την ενημέρωση χθες της Κομισιόν αλλά και από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) πως καμία δόση δεν θα δοθεί, αν δεν εκπληρωθούν τα προαπαιτούμενα.

Στην κυβέρνηση εξακολουθούν, όμως, να εκφράζουν ελπίδες πως οι εκκρεμότητες θα τελειώσουν εντός των επομένων ωρών, προκειμένου να κατατεθούν την Τετάρτη ή την Πέμπτη στη Βουλή, ως τροπολογίες νομοσχέδιο που θα ψηφίζεται την ίδια μέρα.

Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει όμως πως οι δανειστές ξανανοίγουν θέματα που είχαν κλείσει, ενώ οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου αντιλέγουν πως στα θέματα αυτά ουδέποτε είχε επιτευχθεί συμφωνία (αφήνοντας να εννοηθεί μάλιστα πως η κυβέρνηση τα απέκρυψε ή επιδίωξε να εκμεταλλευτεί κάποια... «δημιουργική ασάφεια», όπως καταδεικνύει και η παραδοχή Χουλιαράκη πως ειδικά το ζήτημα των εγγυημένων από το δημόσιο «κόκκινων δανείων» δεν είχε συζητηθεί από τα τεχνικά κλιμάκια που συνεδρίαζαν στην Αθήνα εδώ και... επτά μήνες)!

Ξένοι αξιωματούχοι, που επιβεβαίωσαν χθες στο πρακτορείο Reuters ότι ο κ. Τσακαλώτος απέστειλε όντως την επιστολή στον Επίτροπο Μοσκοβισί στο «δεξί χέρι» του Μάριο Ντράγκι, Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και στον Πολ Τόμσεν άφησαν να εννοηθεί πως η άρνηση αυτή πιθανώς να καθυστερήσει την εκταμίευση της δόσης.

Ο υπουργός Οικονομικών, πάντως, φέρεται να ποντάρει πως οι δανειστές βαρέθηκαν και θέλουν να κλείσουν όπως-όπως πριν το καλοκαίρι την αξιολόγηση, προκειμένου να αποφύγει η κυβέρνηση να δεσμευτεί προκαταβολικά για την πώληση του ΑΔΜΗΕ, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα μέτρα ανοίγματος της αγοράς ενέργειας που θα δοκιμαστούν σε πρώτη φάση. Επίσης επιδιώκει και «ξεπάγωμα» των ειδικών μισθολογίων αλλά και να μην καταργήσει τις συντάξεις που καταβάλλονται σε περίπτωση εργατικών ατυχημάτων.

​Πλήρη εφαρμογή όλων των προαπαιτουμένων που συμφωνήθηκαν για να κλείσει η αξιολόγηση, χωρίς εκπτώσεις και υπαναχωρήσεις της τελευταίας στιγμής (και σε μέτρα που έχουν ψηφιστεί) τις οποίες ζητούσε με επιστολή του προς τους Θεσμούς ο υπουργός Οικονομικών, απαιτούν οι δανειστές.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σχολεία: Πότε ξεκινούν τα μαθήματα και επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία

Πριν 9 ώρες

Μάθετε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις. Ετοιμαστείτε έγκαιρα για τη νέα σχολική χρονιά.

Αντιδράσεις στην Ιθάκη για πρόταση αντιπεριφερειάρχη να ονομαστούν τα Ιόνια, «Νησιά του Οδυσσέα»

Πριν 9 ώρες

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιθάκη η ιδέα να προωθηθούν τουριστικά τα Ιόνια Νησιά με το όνομα «Νησιά του Οδυσσέα».

Εξαφάνιση επιχειρηματία στο Ιόνιο: Η κατάθεση της συζύγου δεν πείθει ‑ Το τρίημερο «κενό»

Πριν 9 ώρες

Νέα ερωτήματα γεννώνται γύρω από την εξαφάνιση του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από το υποτιθέμενο ατύχημα στο Ιόνιο πέλαγος.

38χρονη στη Βραζιλία εξαπάτησε ζευγάρι που την υιοθέτησε ‑ Ισχυριζόταν ότι είναι 12χρονη με αυτισμό

Πριν 9 ώρες

Μια απίστευτη ιστορία απάτης που κυκλοφορεί στα πρωτοσέλιδα της Βραζιλίας, με μια ενήλικη γυναίκα να υποδύεται παιδί για πάνω από ένα χρόνο

Ομογενής δίνει μάχη στη ΜΕΘ ‑ Επεσε σε κώμα μετά από οδοντιατρική επέμβαση στην Τουρκία

Πριν 9 ώρες

Η διακομιδή του 53χρονου στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με παρέμβαση του Αδωνι Γεωργιάδη - Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν έτοιμο να απογειωθεί, ωστόσο η αεροδιακομιδή ματαιώθηκε λόγω άρνησης της Τουρκίας

Ανω Λιόσια: Σοκαριστικό τροχαίο στη Φυλής ‑ Μία 17χρονη νεκρή και τρεις τραυματίες

Πριν 9 ώρες

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν πέντε άτομα – Τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, το όχημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα μετά τη σφοδρή σύγκρουση

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Στο δικαστήριο το ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε στη κορυφή του Empire State Building

Χτες

Αντιμέτωποι με κατηγορίες όπως έκθεση άλλων ατόμων σε κίνδυνο, διάρρηξη και πρόκληση ζημιών, οι δύο τους υπερασπίστηκαν τη δράση τους συνδέοντάς την με την «τέχνη»

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Καλλίπολη: Αγριο ζώο επιτέθηκε σε τουρίστες ‑ Τραυματίες μητέρα και 12χρονη κόρη

Χτες

Ένας 47χρονος που έσπευσε να βοηθήσει δέχθηκε κι εκείνος επίθεση στην περιοχή Punta Pizzo, ενώ οι Αρχές της Απουλίας εξετάζουν αν πρόκειται για λύκο ή λυκόσκυλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.