E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

15o Φεστιβάλ Χορού: Επανεκκίνηση

15o Φεστιβάλ Χορού: Επανεκκίνηση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/6/2016 | 00:35

Το Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων γίνεται 15 ετών και επιστρέφει ανανεωμένο με κεντρικό σύνθημά του: «Επανεκκίνηση»!

Με 42 συμμετοχές στην Αθήνα και 12 στη Θεσσαλονίκη, οι Έλληνες χορογράφοι δηλώνουν δυναμικό παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, με φαντασία, δημιουργικότητα και ελπίδα για το μέλλον, και μας προσκαλούν στη μεγάλη γιορτή του σύγχρονου ελληνικού χορού: 1 – 14 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, και 1 – 4 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη στη Θεσσαλονίκη.

Στο 15ο Φεστιβάλ Χορού οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία, με ενιαίο εισιτήριο ημέρας (10 ευρώ), να παρακολουθήσουν σειρά από σύντομες, αντιπροσωπευτικές δημιουργίες (διάρκειας 10΄- 40΄) με την υπογραφή των πιο δραστήριων, ταλαντούχων νέων αλλά και παλιότερων καταξιωμένων χορογράφων, καλύπτοντας όλο το φάσμα του σύγχρονου ελληνικού χορού.

«Στο φεστιβάλ μας συμμετέχουν χορογράφοι όλων των γενιών και αισθητικών κατευθύνσεων, ενώ παρουσιάζονται κυρίως έργα της φετινής σοδιάς. Έργα που δημιουργήθηκαν το 2016. Καταξιωμένοι χορογράφοι, δάσκαλοι, συνυπάρχουν και μοιράζονται τη βραδιά με νεότερους δημιουργούς ακόμα και πρωτοεμφανιζόμενους. Τις νέες δυνάμεις όπως μας αρέσει να τις λέμε» σημειώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων κ. Πέτρος Γάλλιας, υπογραμμίζοντας ότι: «Την πρώτη χρονιά συμμετείχαν 12 ομάδες και φέτος 42!

Το φεστιβάλ μας αποτελεί διοργάνωση που συσπειρώνει την κοινότητά μας. Αρκεί να αναφέρουμε οτι στα 15 αυτά χρόνια, παρουσιάστηκαν συνολικά 746 έργα Ελλήνων δημιουργών και εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, έργα που φτιάχτηκαν με αφορμή το Φεστιβάλ Χορού».

Αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με συμμετοχές από επαγγελματικές σχολές χορού, με σεμινάρια , προβολές και διαλέξεις, ενώ θα φιλοξενηθούν και τρεις guest ομάδες σύγχρονου χορού από το εξωτερικό.

Συνδιοργάνωση: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα και τις δράσεις αναλυτικά στο: www.mcf.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Plastiras Lake Festival 2026: Δείτε το πλήρες line‑up!

Πριν 3 μέρες

9-12 Ιουλίου, Βοτανικός Κήπος Νεοχωρίου, Λίμνη Πλαστήρα

Advanced Telecoms Summit 2026: Στις 29 Σεπτεμβρίου το μεγάλου ραντεβού των τηλεπικοινωνιών

Πριν 3 μέρες

Το φετινό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε νέο χώρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, στον Ταύρο

Zero Waste Entrepreneurship 2026

Πριν 3 μέρες

Για 3η συνεχή χρονιά το σημείο συνάντησης για τη βιώσιμη καινοτομία και την ενδυνάμωση των νέων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη

Thessaloniki Street Food Festival

Πριν 3 μέρες

20 - 24 Μαΐου, Δ.Ε.Θ. - TIF HELEXPO

Ιωάννινα Half Marathon στις 9 & 10 Μαΐου

Πριν 1 εβδομάδα

Για να μην πεις: `Έπρεπε να ήμουν και εγώ εκεί!`

Flea Market Δ.Ε.Θ. – TIF HELEXPO

Πριν 1 εβδομάδα

4 & 5 Απριλίου, είσοδος ελεύθερη!

Το πρόγραμμα του 5ου επετειακού Japan Festival 2026

4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ιαπωνίας!

5ο επετειακό Japan Festival 2026: Ένα διήμερο γεμάτο Ιαπωνία!

Πριν 2 εβδομάδες

4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Career Path Youth στις 1 & 2 Απριλίου στον Δήμο Τριφυλίας

Πριν 2 εβδομάδες

Επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Please: To blueprint της σύγχρονης pop

Πριν 3 εβδομάδες

Pet Shop Boys - Please - 40 years anniversary!

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο Block 33

Πριν 3 εβδομάδες

BLOCK 3328/03

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 2
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.