E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

EgyptAir: 24 ώρες πριν την συντριβή είχαν ενεργοποιηθεί τρεις φορές τα συστήματα προειδοποίησης

Αποκάλυψη από γαλλικά ΜΜΕ για μηχανική βλάβη

EgyptAir: 24 ώρες πριν την συντριβή είχαν ενεργοποιηθεί τρεις φορές τα συστήματα προειδοποίησης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/6/2016 | 13:40

Σε δύο χιλιόμετρα επικεντρώνεται η έρευνα για το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του Airbus της EgyptAir που συνετρίβη μεταξύ Κρήτης και Αλεξάνδρειας, μετά τον εντοπισμό του σήματός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα γαλλικά δημοσιεύματα προβάλλουν ως το επικρατέστερο σενάριο αυτό της μηχανικής βλάβης επισημαίνοντας πως το αεροσκάφος είχε εκπέμψει σειρά προειδοποιήσεων κατά τις προηγούμενες πτήσεις του τελευταίου 24ωρου.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο «France 3», το τελευταίο 24ωρο πριν χαθεί στη Μεσόγειο, στο πιλοτήριο του μοιραίου Airbus είχαν ενεργοποιηθεί τρεις φορές τα συστήματα προειδοποίησης, υποχρεώνοντας το αεροσκάφος σε ισάριθμες αναγκαστικές προσγειώσεις. Τα περιστατικά καταγράφηκαν λίγο μετά την απογείωσή του από τρία αεροδρόμια. Το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να επιστρέψει και να περάσει από τεχνικό έλεγχο χωρίς να εντοπιστεί κάποια βλάβη, αναφέρει το γαλλικό δίκτυο.

«Τα στοιχεία αυτά είναι σημαντικά. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε αλλά σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό να επιστρέψει ένα αεροσκάφος τρεις φορές αναφέροντας τεχνικό πρόβλημα και να μην εντοπίζεται τίποτε», δήλωσε πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάθε φορά που σε ένα αεροσκάφος ενεργοποιούνται τα συστήματα προειδοποίησης εκπέμπονται αυτόματα σήματα τα οποία καταγράφονται στο σύστημα Acars. Αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, τότε τίθεται θέμα διαφάνειας από την πλευρά των αιγυπτιακών αερογραμμών, οι οποίες από την πρώτη στιγμή μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, σχεδόν απέκλεισαν την πιθανότητα μηχανικής βλάβης προτάσσοντας ως πιθανότερο το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Κι ενώ τα γαλλικά ΜΜΕ αφήνουν εκτεθειμένες τις αιγυπτιακές αρχές μέχρι να εντοπιστούν οι καταγραφείς κάθε σενάριο παραμένει ανοικτό. Πάντως, δύο εβδομάδες μετά την συντριβή του αεροσκάφους, δεν έχει εμφανιστεί καμία τρομοκρατική ομάδα που να αναλαμβάνει την ευθύνη.
Εκτός από το δίκτυο «France 3» και η εφημερίδα «Le Parisien» υποστηρίζει πως, το Airbus A320 που εκτελούσε την πτήση MS804 εξέπεμψε τρεις φορές προειδοποιητικά σήματα, μέσα στο 24ωρο πριν τη συντριβή του. Τα προειδοποιητικά σήματα καταγράφηκαν στο σύστημα Acars του αεροσκάφους.

«Μεταξύ 18 και 19 Μαΐου, το αεροσκάφος της EgyptAir πραγματοποίησε συνολικά έξι ταξίδια μεταξύ Ερυθραίας, Αιγύπτου Τυνησίας και Γαλλίας», σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας "e Parisien».

Τα τρία προειδοποιητικά σήματα καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της απογείωσης του αεροσκάφους της Egyptair στην Ασμάρα, την Τύνιδα και το Κάιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 66 άτομα.

Εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο και τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου είχε χαθεί από τα ραντάρ αφότου είχε εγκαταλείψει τον ελληνικό εναέριο χώρο. Για την ανάσυρση του μαύρου κουτιού αναμένεται η συνδρομή ειδικής ρομποτικής συσκευής με δυνατότητα κατάδυσης στα τρεις χιλιάδες μέτρα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

IRIS: Αντίστροφη μέτρηση για τις συναλλαγές ‑ Tα πρόστιμα σε όσους δε συμμορφωθούν

Πριν 11 ώρες

Οι επιχειρήσεις που θα εντοπίζονται να μην έχουν αναβαθμίσει και διασυνδέσει τα συστήματα POS και IRIS με την ΑΑΔΕ θα επιβάλλονται βαριά πρόστιμα

Συνελήφθη διάσημη Ελληνίδα ηθοποιός για οδήγηση σε κατάσταση μέθης

Πριν 11 ώρες

Αστυνομικοί σταμάτησαν την ηθοποιό για έλεγχο χθες βράδυ επί της οδού Αθηνάς

Ακίνητα: Παραμένουν κλειστά 117.000 σπίτια στο κέντρο της Αθήνας, 1 στα 4 δεν κατοικείται

Πριν 11 ώρες

Μεγάλος αριθμός διαμερισμάτων στην πρωτεύουσα παραμένει ανεκμετάλλευτος

Επιθεωρήτρια υγείας ρίχνει χλωρίνη σε φαγητό πλανόδιου πωλητή χωρίς άδεια

Πριν 11 ώρες

Αντιπαράθεση προκάλεσε στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνει επιθεωρήτρια υγείας να ρίχνει χλωρίνη σε τρόφιμα υπαίθριου πωλητή τάκο που δεν κατείχε άδεια

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μικρότερη αύξηση στις εισφορές για το 2026

Πριν 11 ώρες

Αναβάλλεται για δεύτερη χρονιά η εφαρμογή του δείκτη μεταβολής μισθών

Oxfam: Μόνο με τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα μπορούσε να μπει τέλος στην παγκόσμια φτώχεια

Πριν 11 ώρες

2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια ήταν τα κέρδη των δισεκατομμυριούχων στις είκοσι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου πέρσι

Το σχέδιο Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία: «Έτοιμος για ειρήνη, όχι για παράδοση», δηλώνει ο Ζελένσκι

Πριν 11 ώρες

Το προσχέδιο των 28 σημείων που προωθούν οι ΗΠΑ προβλέπει αναγνώριση των εδαφών που ελέγχει η Ρωσία, μείωση του ουκρανικού στρατού και απομάκρυνση από την προοπτική ένταξης στο ΝΑΤΟ, με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας και οικονομική στήριξη

Επιστροφή ενοικίου: Ποιους αφορά και πότε θα καταβληθεί

Πριν 11 ώρες

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή του επιδόματος

Κύπρος: Σε κρίσιμη κατάσταση 26χρονος ‑ Νεαρή τον κατήγγειλε για παρενόχληση και ο πατέρας της τον μαχαίρωσε

Πριν 11 ώρες

Ο 58χρονος τράπηκε σε φυγή μετά το περιστατικό αλλά συνελήφθη τα ξημερώματα

Θάνατος 4χρονου: «Τον κρατούσα μπροστά στη γουρούνα όταν πέσαμε» είπε ο θείος του

Χτες

Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Αχαΐα: Τι κατέθεσε ο θείος του 4χρονου

Το τεράστιο ανθρώπινο κόστος της κλιματικής πολιτικής του Τραμπ

Χτες

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η αύξηση των εκπομπών τις επόμενες δέκα χρόνια λόγω της πολιτικής Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει 1,3 εκατομμύρια θανάτους από θερμοκρασίες έως το 2115

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.