E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες από νέους βομβαρδισμούς στη Συρία

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες από νέους βομβαρδισμούς στη Συρία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/6/2016 | 09:24

Τουλάχιστον 270 άμαχοι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς μαχητικών οργανώσεων σε συριακές πόλεις, όπως ανακοίνωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα χθες το ρωσικό κέντρο συντονισμού στη Συρία ανακοίνωσε πως περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό κουρδικής περιοχής στο Χαλέπι.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο συριακός στρατός, σε μια σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε με την στήριξη ρωσικών δυνάμεων, ενάντια στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, προέλασε προς την επαρχία Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης.

Η επίθεση ήταν η τρίτη στη σειρά μεγάλη επίθεση ενάντια στο ΙΚ τις πρόσφατες εβδομάδες, την ίδια στιγμή που οι ιρακινές δυνάμεις προετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση στην Φαλούτζα, ενώ αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης προέλασαν με την υποστήριξη δυνάμεων του δυτικού συνασπισμού (που ηγούνται οι ΗΠΑ), προς την πόλη Μανμπίζ (επαρχία Χαλέπι) κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συριακός στρατός στην επίθεση της Παρασκευής εισήλθε στα όρια της επαρχίας Ράκα, έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς της ρωσικής αεροπορίας σε εδάφη που ελέγχει το ΙΚ σε ανατολικές περιοχές της γειτονικής επαρχίας Χάμα.

Τα κρατικά συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Παρασκευή ότι ο στρατός κατέκτησε εδάφη και προκάλεσε σοβαρές απώλειες στους τζιχαντιστές. Δεν δόθηκε κάποια ένδειξη για τον αριθμό των στρατιωτών που συμμετείχαν στην επίθεση, ούτε για το είδος οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε.

Το Παρατηρητήριο τόνισε πως τουλάχιστον 26 τζιχαντιστές του ΙΚ σκοτώθηκαν, καθώς και εννέα στρατιώτες του στρατού και των συμμαχικών δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε η ΜΚΟ, η προέλαση του στρατού σημαίνει πως οι συριακές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται πλέον σε απόσταση σχεδόν 40χλμ από μια περιοχή όπου οι αντάρτες με την στήριξη των ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει παράλληλη επίθεση για να απομονώσουν τα προπύργια των τζιχαντιστών στο βόρειο Χαλέπι από τις περιοχές που ελέγχουν ανατολικά από τον Ευφράτη ποταμό, όπου βρίσκεται η Ράκα.

Οι αντάρτες επίσης πραγματοποίησαν προελάσεις σε μια επίθεση ενάντια σε περιοχές που ελέγχει το ΙΚ στην επαρχία Χαλέπι, με αφετηρία την περιοχή Μανμπίζ, όπου συνέχισαν να καταλαμβάνουν περισσότερα εδάφη, σύμφωνα με πηγές των κουρδικών δυνάμεων και του Παρατηρητηρίου.

Σε ξεχωριστές επιχειρήσεις, μαχητές ισλαμικών οργανώσεων, υπό την ηγεσία του Μετώπου Αλ Νόσρα εδραίωσαν τις νίκες τους το τελευταίο 24ωρο στο βόρειο Χαλέπι, σύμφωνα με αντάρτικες οργανώσεις.

Περισσότεροι από 1.000 μαχητές εξαπέλυσαν επίθεση ενάντια σε θέσεις του συριακού στρατού, νοτιοδυτικά του Χαλεπίου, ανέφερε το ρωσικό κέντρο συντονισμού στη Συρία με ανακοίνωση του χθες.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς μπορεί η Ευρώπη να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τα social media: Το παράδειγμα της Αυστραλίας

Χτες

Τα «παραθυράκια», οι προκλήσεις για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες

Ξυλοκόπησαν μέσα στο σπίτι του τον Γερμανό διαιτητή που έκανε πρόταση γάμου στον φίλο του σε αγώνα της Bundesliga

Χτες

Ο διαιτητής ειδοποίησε τις αρχές για τις απειλές που δεχόταν, αλλά τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος

Πύλος: Ποινή φυλάκισης σε 25χρονο που ξυλοκόπησε κουρέα γιατί δεν του άρεσε το κούρεμα

Χτες

Ο δράστης της επίθεσης στην Πύλο κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Ο «εμμονικός με το σeξ» Ασαντ κοιμόταν με συζύγους αξιωματούχων, που του τις «σύστηνε» πρώην δημοσιογράφος ερωμένη του

Χτες

Σeξ, ίντριγκες, μυστηριώδεις θάνατοι και βιντεοπαιχνίδια, λίγο πριν την κατάρρευση του πρώην προέδρου

Ιωάννινα: Φωτιά σε σπίτι στη Βρυσέλλα Φιλιατών ‑ Έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές

Χτες

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά οι εργάτες που διαμένουν στο σπίτι απουσίαζαν, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει κανείς

Υπό αστυνομική προστασία ο Ζακ Λανγκ και η σύζυγός του μετά από απειλές στα social media

Χτες

Οι απειλές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας με τον Τζέφρι Επστάιν

Φρίκη στη Ρωσία: Βίασε τη 17χρονη κόρη του αφεντικού του και την τάισε στα γουρούνια

Χτες

Ο Ζίκοφ, καταδικασμένος στο παρελθόν για τη δολοφονία του ίδιου του αδελφού του, έτρεφε μίσος απέναντι στον εργοδότη του, πατέρα της Μιλένα

Φωτιά σε υπόγειο σουπερμάρκετ στη Νέα Ιωνία

Χτες

Προληπτική εκκένωση από την Πυροσβεστική

Η αστυνομία εισέβαλε στην παράσταση του Αιμίλιου Χειλάκη – Τι συνέβη

Χτες

Αστυνομικοί εισέβαλαν στο Θέατρο Αθηνών, μετά από καταγγελία περαστικού. Τι λένε οι ηθοποιοί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.