E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Κόφτης» και στα φάρμακα από τον Σεπτέμβριο

Η παραγγελία επιπλέον ποσοτήτων φαρμάκων θα... κόβεται στο φαρμακείο

«Κόφτης» και στα φάρμακα από τον Σεπτέμβριο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/6/2016 | 08:53

«Κόφτης» μπαίνει και στις συνταγές των φαρμάκων καθώς ο ΕΟΠΥΥ σχεδιάζει νέο, αυστηρότερο πλαίσιο για τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Οργανισμού που θα δίνει τα φάρμακα στους ασθενείς με το... σταγονόμετρο. Συγκεκριμένα, το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησής του, προβλέπει την πλήρη καταγραφή του αριθμού των χαπιών που έχουν χορηγηθεί σε κάθε ασθενή. Σε περίπτωση, λοιπόν, που ο ασφαλισμένος χρειαστεί εκ νέου συνταγογράφηση, το σύστημα θα δείχνει αν φτάνουν τα χάπια από την προηγούμενη συνταγή ή αν χρειάζεται και πόσα παραπάνω για να ολοκληρώσει τη θεραπεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για παράδειγμα, ο συμβεβλημένος γιατρός χορηγεί στον ασφαλισμένο συνταγή στην οποία αναφέρεται ότι πρέπει να λάβει τρία χάπια για επτά ημέρες -σύνολο 21 χάπια. Ο ασθενής παίρνει δύο κουτιά του φαρμάκου, σύνολο δηλαδή 30 χάπια. Στην περίπτωση που ο ασθενής χρειαστεί εκ νέου την ίδια θεραπεία δηλαδή άλλα 21 χάπια θα μπορεί να πάρει από το φαρμακείο μόνο ένα κουτί με 15 χάπια, ακόμη κι αν η συνταγή αναγράφει δύο κουτιά. Το σύστημα του ΕΟΠΥΥ θα έχει καταγράψει το «υπόλοιπο» των εννέα χαπιών που προέκυψε από την προηγούμενη θεραπεία και σε αυτό το υπόλοιπο θα προστίθενται τα 15 χάπια από το νέο κουτί.

Όπως ανέφερε στο Έθνος» ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης, το σύστημα βρίσκεται στην τελική φάση της υλοποίησής του και εκτιμάται ότι θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 3
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.