E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Από 1 Ιουλίου έκπτωση 15% της ΔΕΗ για τους καλοπληρωτές

Η ρύθμιση αφορά περίπου 5 εκατ. καταναλωτές

Από 1 Ιουλίου έκπτωση 15% της ΔΕΗ για τους καλοπληρωτές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/6/2016 | 14:17

Στους λογαριασμούς που θα εκδοθούν την 1η Ιουλίου θα δουν για πρώτη φορά οι καλοπληρωτές της ΔΕΗ την έκπτωση 15% στα τιμολόγια όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μανώλης Παναγιωτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι όφελος θα δούν όσοι εξοφλούν εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς ή τηρούν τους διακανονισμούς των οφειλών τους.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη η έκπτωση αφορά περίπου 5 εκατομμύρια καταναλωτές και είναι ανοιχτή για τους υπόλοιπους 2,1 εκατομμύρια που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη και οι οποίοι μπορούν, επίσης, να επωφεληθούν, εφόσον ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Όπως διευκρίνισε η μείωση δεν έχει ημερομηνία λήξεως, αλλά θα ισχύσει για όσους είναι ή γίνονται συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους ή/και ρυθμίζουν τα χρέη τους. Έτσι, η διατήρηση της έκπτωσης θα εξαρτάται από τη συνέπεια των καταναλωτών στην πληρωμή οφειλών και διακανονισμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή λήγει στις 31 Ιουλίου και, αυτή τη στιγμή, δεν αντιμετωπίζεται θέμα παράτασης.

Ανησυχία για επανεμφάνιση του κινήματος «δεν πληρώνω»

Ο κ. Παναγιωτάκης πάντως εξέφρασε την ανησυχία του για σημάδια επανεμφάνισης του κινήματος «δεν πληρώνω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ειναι 380 εκατ. ευρώ από μεγάλες επιχειρήσεις (υψηλή τάση), 260 εκατ. από το Δημόσιο και 1,85 δισ. από μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά (χαμηλή και μέση τάση). Δηλαδή, προσεγγίζουν τα 2,5 δισ. ευρώ συνολικά. Δεδομένης της ύπαρξης του κοινωνικού τιμολογίου και της δωρεάν παροχής ρεύματος σε περιπτώσεις μεγάλης φτώχειας, για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που δεν πληρώνουν δεν υπάρχει δικαιολογία, ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 1,3 εκατομμύριο καταναλωτές που οφείλουν μέχρι 500 ευρώ (συνολικά 150 εκατ.), άλλες 280.000 που οφείλουν από 500-1.000 ευρώ (άλλα 150 εκατ.), ενώ, μέχρι στιγμής, έχουν διακανονισθεί χρέη ύψους 575 εκατ. ευρώ από 180.000 καταναλωτές.

Στις 30 Ιουνίου η έναρξη των διαδικασιών για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανακοίνωσε επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην Αλβανία αλλά και τη σύγκληση γενικής συνέλευσης στις 30 Ιουνίου για την εκκίνηση των διαδικασιών πώλησης του ΑΔΜΗΕ

«Η ΔΕΗ θα κάνει το παν, προκειμένου η αποζημίωση που θα λάβει για τον ΑΔΜΗΕ, να είναι δίκαιη και θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να μην υποστεί απώλειες. Θα αναληφθούν πρωτοβουλίες συνεννόησης με τους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου το άνοιγμα της αγοράς, που γίνεται με υποχρεωτική απώλεια μεριδίου από τη ΔΕΗ, να αποβεί προς όφελος των καταναλωτών και να μην καταλήξει στην απώλεια των καλύτερων πελατών της ΔΕΗ» είπε για την πώληση του ΑΔΜΗΕ.

Στην Αλβανία, το ενδιαφέρον κατ' αρχήν αφορά υδροηλεκτρικά, καθώς η γειτονική χώρα έχει πλούσιο υδροδυναμικό, αλλά έχει και ανάγκες για θερμική παραγωγή. Η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε ίδρυση θυγατρικής εταιρείας στη γειτονική χώρα, την οποία πρόσφατα επισκέφθηκε η διοίκηση και είχε επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.