E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

2ος σταθμός του ΕλληνοΟλλανδικού φεστιβάλ Orange Water 2

στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

2ος σταθμός του ΕλληνοΟλλανδικού φεστιβάλ Orange Water 2
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/6/2016 | 00:40

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων παρουσιάζει το εικαστικό φεστιβάλ “Orange Water”. Στις 19:00 εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση Ελλήνων και Ολλανδών καλλιτεχνών με τίτλο “Fata Morgana”. Η έκθεση στο μουσείο θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην έκθεση στα Χανιά συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Πελαγία Κυριαζή, Frank Lenferink, Bix Lye, Πάνος Μητσόπουλος, Alexandros Hamawi, Κυριάκος Μορταράκος, Jan Mulder, Anja Niewold, Kelly, Gert van Oortmerssen, Νίκος Παπαδημητρίου, Ruud Venekamp, Λίλα Πολενάκη, Σπυριδούλα Πολίτη, Bert van Sante, Απόστολoς Φανακίδης, Digna Weiss, Αποστόλης Ζολωτάκης, Ελένη Ζούνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δράσεις του φετινού φεστιβάλ ξεκίνησαν στις 4 Ιουνίου στο Εργοστάσιο Τέχνης Σαντορίνης. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες φιλοξενήθηκαν στις ειδικά διαμορφωμένες κατοικίες του εργοστασίου και τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν μουσικά από την Angelika Dusk. Το φιλότεχνο κοινό που επισκέφθηκε το Santorini Arts Factory, ξεναγήθηκε στις εκθέσεις του φεστιβάλ, συνομίλησε με τους καλλιτέχνες και διασκέδασε με τη συναυλία μέχρι αργά το βράδυ.

Το εικαστικό φεστιβάλ “Orange Water” αποτελεί το κεντρικό πολιτιστικό δρώμενο του ελληνικού καλοκαιριού με μεγάλο εικαστικό κύρος και αναγνώριση. Ενοποιεί χώρους πολιτισμού της Αθήνας και των νησιών μέσα από εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, βιντεοπροβολές και εγκαταστάσεις κυρίως Ελλήνων, Ολλανδών αλλά και διεθνών καλλιτεχνών.

Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2015, τις δράσεις του Φεστιβάλ παρακολούθησαν πάνω από 50.000 επισκέπτες στους 9 χώρους διεξαγωγής στην Αθήνα, την Πάρο και την Κρήτη.

Για το καλοκαίρι του 2016, ο κύκλος δράσεων διευρύνθηκε και σε άλλες πόλεις και νησιά και περιλαμβάνει 12 εικαστικές εκθέσεις που θα παρουσιαστούν σε 9 χώρους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τις 4 Ιουνίου έως τις 30 Σεπτέμβρη. Συμμετέχουν 50 σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες. O τίτλος του φετινού “Orange Water” είναι “Fata Morgana” και το εννοιολογικό πλαίσιο που ορίζει τις επιλογές των έργων, αναφέρεται στο φαινόμενο του αντικατοπτρισμού, της οφθαλμαπάτης και των οπτικών ψευδαισθήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Fata Morgana, εννοιολογικό πλαίσιο:

Η Fata Morgana ήταν, σύμφωνα με την μυθολογία, αδελφή του βασιλιά Αρθούρου. Με τις μαγικές της δυνάμεις μπορούσε να εμφανίζει ψεύτικες εικόνες κάστρων που αιωρούνταν επάνω από τις ακτές. Από αυτήν δανείστηκαν το όνομά τους πληθώρα φαινομένων ανά τους αιώνες, που εξηγούνται μέσω της φυσικής επιστήμης με απλή ή σύνθετη μορφή: από την εμφάνιση νερόλακκων στην έρημο και «υγρού οδοστρώματος» σε δρόμους με αυξημένη θερμοκρασία, μέχρι την όρθωση κάστρων και πόλεων που πλέουν στα σύννεφα, Ο μύθος του Ιπτάμενου Ολλανδού, η βύθιση του Τιτανικού, η οροσειρά που είδαν οι πρώτοι εξερευνητές στον παγωμένο Βόρειο Πόλο, οι παρελαύνοντες Δροσουλίτες στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης, η επιπλέουσα πόλη του πατέρα Domenica Giardina και πλήθος άλλων γεγονότων δύνανται να σχετισθούν με τις οπτικές ψευδαισθήσεις της Fata Morgana και τα αποτελέσματα αυτών.

http://www.chaniamuseum.culture.gr/

https://www.facebook.com/orangewaterart/ 

http://www.santoriniartsfactory.gr/gr/

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kapten album presentation @Thessaloniki ‑ Eightball Club

Πριν 3 εβδομάδες

New Date Added!

Super Stereo live στη Θεσσαλονίκη

Πριν 4 εβδομάδες

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ12/12

Afterglow Party στην Αρχιτεκτονική Live Stage στο Γκάζι

Πριν 4 εβδομάδες

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ27/128€

Το Red Xmas ξαναχτυπά στον παλμό της πόλης!

Πριν 4 εβδομάδες

Οι εθελοντές του InfinityGreece σε περιμένουν για να διασκεδάσετε παρέα τα Χριστούγεννα με νέους από όλη την πόλη σε ένα πάρτι που δεν έχει προηγούμενο

Battle of the best 2025

Πριν 4 εβδομάδες

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.14/12

The Meet Market Xmas Edition ‑ 10 μέρες Χριστουγέννων

Πριν 5 εβδομάδες

ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 12/12 έως 21/12

Job Fair ELSA Greece

Πριν 5 εβδομάδες

Ένα διήμερο Job Fair που φέρνει σε άμεση επαφή φοιτητές Νομικής με κορυφαίους νομικούς φορείς και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης

Το Χωριό του Αϊ Βασίλη στα Ιωάννινα

Πριν 5 εβδομάδες

12 Δεκεμβρίου 2025 – 4 Ιανουαρίου 2026

Franchise Summit & Expo: Κόμβος επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης

Πριν 6 εβδομάδες

ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟαπό 03/04 έως 04/04

9ο Φεστιβάλ WIFT GR «50/50 ισότητα και στον κινηματογράφο»

Πριν 6 εβδομάδες

27-30/11/2025, Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Έρχεται το 4ο Fuckup Nights Thessaloniki: Christmas Edition

Πριν 6 εβδομάδες

Μη χάσετε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση, γεμάτη γιορτινές εκπλήξεις!

Tyga live in Athens 2025

Πριν 6 εβδομάδες

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ανανεωθεί και είναι πλέον χαμηλότερες μέχρι 7/12, αποκλειστικά μέσω Ticketmaster!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.