E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

ΝΔ: Μετωπική επίθεση με εργασιακά και ανεργία

Στο στόχαστρο μεσαία τάξη και νεολαία

ΝΔ: Μετωπική επίθεση με εργασιακά και ανεργία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/6/2016 | 08:53

Παίρνοντας το νήμα από το θέμα των εργασιακών, τα οποία ούτως η άλλως ανεβάζει στην ατζέντα η ΝΔ ενόψει της επόμενης αναμέτρησης με τους δανειστές το φθινόπωρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σηκώνει ψηλά το μείζον ζήτημα της ανεργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι το θέμα της ανεργίας δη της νεολαίας και της βαριά «λαβωμένης» από τα επώδυνα υφεσιακά μέτρα μεσαίας τάξης είναι ένα στοίχημα, το οποίο η κυβέρνηση θα χάσει. Τούτων δοθέντων, στη Συγγρού το προσεχές διάστημα αναμένεται να κλιμακωθεί η συζήτηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ενώ αναμένονται και οι συγκεκριμένες προτάσεις της ΝΔ για το θέμα στο πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Αναφορικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε με έμφαση ότι για το κόμμα δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησής τους. «Το ζήτημα αυτό απλά δεν υφίσταται», τόνισε, ενώ παράλληλα δήλωσε απολύτως σύμφωνος στην ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από το βήμα του φόρουμ για την απασχόληση που διοργάνωσε ο τομέας εργασίας του κόμματος της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο στόχαστρο του κ. Μητσοτάκη βρέθηκαν δύο κοινωνικές ομάδες στις οποίες η Νέα Δημοκρατία είχε παρουσιάσει δημοσκοπικές απώλειες στο παρελθόν και στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο τη στόχευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ως εκ τούτου ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «γέμισε με υποσχέσεις τη νέα γενιά και με ψέματα τη μεσαία τάξη» και τόνισε πως οι συνέπειες από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας είναι έντονες στο ασφαλιστικό και στη βιωσιμότητά του.

«Αν δεν αλλάξει η σχέση των εργαζομένων προς τους συνταξιούχους δεν πρόκειται το ασφαλιστικό να γίνει βιώσιμο», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως «παρά τα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού».

Υπογράμμισε δε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας θα είναι πρώτη προτεραιότητα για τη κυβέρνηση της ΝΔ, τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξης μίας κυβέρνησης φιλικής προς την επιχειρηματικότητα ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα. Επ' αυτού, στηλίτευσε τη "γενετική" αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το επιχειρείν και τον ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόταση της ΝΔ για διαφορετικό μείγμα πολιτικής, όπως αυτή πλέον έχει διατυπωθεί από τον ίδιο και εκτός συνόρων κατά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ. «Αυτή είναι η δική μας λογική την οποία κωδικοποίησα στη Βουλή όταν μίλησα για την πρόταση 2+4, 4% ανάπτυξη και 2% πρωτογενές πλεόνασμα, προσέλκυση επενδύσεων στο 20% του ΑΕΠ σε πέντε χρόνια και δημιουργία 120.000 νέων θέσεων εργασίας ετησίως», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί οι στόχοι είναι μεν φιλόδοξοι, αλλά μόνο έτσι «θα σπάσουμε τον κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας έχει καταδικάσει».

Ανέφερε, επίσης, ότι «η ανεργία των νέων σχετίζεται με το εθνικό σχέδιο μαθητείας και επαγγελματικής κατάρτισης», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει υποβαθμίσει την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση και πως απαξιώνει το θεσμό της μαθητείας. «Εμείς αποσκοπούμε και θα αναζητήσω προτάσεις σε μια επαγγελματική εκπαίδευση στη βάση των αναγκών της αγοράς και των επιχειρήσεων».

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της ΝΔ επανέλαβε το αίτημα για εκλογές, ισχυριζόμενος πως το κόστος παραμονής στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από αυτό της απομάκρυνσης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Σήμερα

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Σήμερα

Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Σήμερα

O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Σήμερα

Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Σήμερα

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Σήμερα

Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Σήμερα

Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Σήμερα

Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Χτες

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Χτες

Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.