E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Προβλήματα αναμένονται με το Τaxis από 3,4 εκατ. δηλώσεις

Έως τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να υποβάλλονται 170.000 δηλώσεις ημερησίως

Προβλήματα αναμένονται με το Τaxis από 3,4 εκατ. δηλώσεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/6/2016 | 08:31

Η χαμηλή ροή υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να προκαλέσει «έμφραγμα» στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxis, καθώς οι δηλώσεις που δεν έχουν υποβληθεί ξεπερνούν τα 3,4 εκατομμύρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτές θα πρέπει να υποβληθούν σε διάστημα 20 ημερών, δηλαδή θα πρέπει ημερησίως το ηλεκτρονικό σύστημα να δέχεται περισσότερες από 170.000 δηλώσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», εάν συνυπολογισθούν και οι δηλώσεις των νομικών προσώπων όπως επίσης και οι φορολογικές υποχρεώσεις που υπάρχουν για τον τρέχοντα μήνα (ΦΠΑ από τις μεγάλες επιχειρήσεις) το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών πολύ δύσκολα θα αντεπεξέλθει.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, το ηλεκτρονικό σύστημα δεν μπορεί να δεχθεί περισσότερες από 120.000-140.000 δηλώσεις ημερησίως.

Κάτι που έχει αποδειχθεί τα προηγούμενα χρόνια, όπου το σύστημα έπεφτε συνεχώς δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους φορολογούμενους και στα λογιστικά γραφεία που καλούνταν τις βραδινές ώρες να συμπληρώσουν δηλώσεις, δηλαδή σε ώρες που δεν υπήρχε συνωστισμός.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Η αδελφή του Βάσω συντετριμμένη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας

Σήμερα

Χιλιάδες πολίτες παρέστησαν στην αγρυπνία στη Νίκαια, όπου η εξόδιος ακολουθία τελείται στη μία το μεσημέρι, με σωρούς λουλουδιών να καλύπτουν τον χώρο.

Γιώργος Μαζωνάκης: Κάθειρξη έως 10 χρόνια απειλεί τους δύο γιατρούς με το άρθρο 308

Σήμερα

Ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος εκτιμά ότι η δίωξη δεν στοιχειοθετεί αμέλεια αλλά ενδεχομένως δόλο, εν μέσω ερωτημάτων για τη φωτογραφία του τραγουδιστή στο ιατρείο.

Κάτοικοι έδεσαν τεχνικό σε κεραία κινητής λόγω κακού 5G ‑ Πλήρωναν επί δύο χρόνια χωρίς αποτέλεσμα

Σήμερα

Στο χωριό Χαρντάουλι του Ούταρ Πραντές οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι πλήρωναν επί δύο χρόνια για 5G, ενώ στην πράξη είχαν μόνο ασταθές δίκτυο 4G.

Συγκινητικό αντίο στο Γιώργο Μαζωνάκη : Πιανίστας έπαιξε το «Φεύγω για μένα» στο Μετρό Πειραιά στη μνήμη του

Σήμερα

Ένας μουσικός κάθισε στο πιάνο του σταθμού «Δημοτικό Θέατρο» και δημιούργησε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, τιμώντας τον εκλιπόντα καλλιτέχνη.

Ιός Δυτικού Νείλου: Πάνω από 200 βαρέα κρούσματα ‑ «Είναι η κορυφή παγόβουνου»

Σήμερα

Ο καθηγητής Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Πέτρος Λιγοξυγκάκης, εξηγεί πώς μαθηματικά μοντέλα θα μπορούσαν να προβλέψουν την επόμενη εστία πριν αρρωστήσει ο άνθρωπος.

Επίδομα Χριστουγέννων 500 ευρώ: Πόσα θα δούμε στην τσέπη;

Σήμερα

Πώς αλλάζει το καθαρό ποσό ανάλογα με το εισόδημα, την ηλικία και τα παιδιά κάθε δικαιούχου

Σοκαριστικό βίντεο: Οδηγός αυτοκινήτου περνά με κόκκινο και πέφτει πάνω σε μοτοσικλετιστή – Σε σοβαρή κατάσταση ο δικυκλιστής

Σήμερα

Ο νεαρός οδηγός του δικύκλου τραυματίστηκε σοβαρά μετά τη σφοδρή σύγκρουση και νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Μπόρις Τζόνσον: Ρωσικό drone χτύπησε τρένο λίγα λεπτά μετά τη διέλευσή του

Σήμερα

Το χτύπημα σημειώθηκε στο Γιαχοντίν, 2 χλμ από τα σύνορα με την Πολωνία, χωρίς τραυματίες, ενώ η Ukrzaliznytsia εκτιμά ότι πιθανός στόχος ήταν το διπλωματικό τρένο.

Εκλογές Σουηδία: Μία έδρα χωρίζει Αντερσον και Κρίστερσον στο 175‑174

Σήμερα

Το μπλοκ της Μαγκνταλένα Αντερσον διεκδικεί την πλειοψηφία στο Riksdag, ενώ ο Ουλφ Κρίστερσον αρνείται να παραδεχθεί ήττα εν αναμονή της τελικής καταμέτρησης.

Αλλαγή ώρας 2026: Πότε θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω

Σήμερα

Η προηγούμενη αλλαγή έγινε στις 29 Μαρτίου, με τη συζήτηση για την οριστική κατάργηση του μέτρου να παραμένει ανοιχτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φαρμακεία Αττικής: Κλειστά σήμερα – Πού εξυπηρετούνται οι πολίτες

Σήμερα

Οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν σε διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία της περιοχής.

Πρόστιμο 500€ για μια σφυρίδα 3,5 κιλών

Σήμερα

Η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών δικαίωσε την επιχείρηση, καθώς το συμπέρασμα των ελεγκτών βασίστηκε στη νεκρική ακαμψία του αλιεύματος χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.