E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε ψυχολογικό σοκ ο 14χρονος ‑ Έφυγαν από το χωριό οι γονείς του

Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί παρακολουθούν το παιδί

Σε ψυχολογικό σοκ ο 14χρονος ‑ Έφυγαν από το χωριό οι γονείς του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/6/2016 | 00:12

Με σκυμμένο το βλέμμα ζητώντας συγνώμη από τους γονείς του αλλά και από τους γονείς του Τάσου ,ο 14χρονος βρίσκεται σε ψυχολογικό σοκ αφού ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει το κακό που προκάλεσε . Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί τον παρακολουθούν ενώ κοντά του βρίσκονται και οι γονείς που ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί στο χωριό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλωστε η ντροπή είναι τέτοια αλλά και ο θυμός που έχουν με τον ίδιο τους τον εαυτό που όπως λέει και ο δικηγόρος τους δεν έχουν καν στο μυαλό τους την προοπτική της επιστροφής τουλάχιστον για το επόμενο χρονικό διάστημα. Πατέρας και μάνα του 14χρονου δράστη δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να πιστέψουν πως τους βρήκε αυτό το κακό ενώ δεν μιλούν και δεν απαντούν στα τηλέφωνα ακόμη και στενών συγγενών τους.

Με τον μόνο που έχουν επικοινωνία είναι ο δικηγόρος τους ο οποίος μιλώντας στο protothema εξηγεί ότι "η ανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί και όλες οι απαραίτητες ενέργειες που ακολουθούνται σε τέτοιες δύσκολες ποινικά περιπτώσεις. Αυτή τη στιγμή το παιδί βρίσκεται κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση και πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Για αυτό φροντίζουν οι ψυχολόγοι που το παρακολουθούν άλλωστε και εγώ ο ίδιος έχω γνώση της κατάστασης δεν επιμένω να τον ζορίζω αφού σίγουρα πρόκειται για μια περίπτωση πολύ ιδιαίτερη".

Ο κ. Θοδωρής Σιμόπουλος προσθέτει επίσης, δίνοντας και την εικόνα των γονέων του μικρού δράστη ότι: "οι γονείς δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο χωριό και θα παραμείνουν δίπλα στο γιο τους. Είναι μια οικογενειακή τραγωδία η οποία τους έχει συγκλονίσει αφού με την οικογένεια του θύματος διατηρούσαν φιλικές σχέσεις".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κατάσταση σοκ το χωριό για τρίτη ημέρα

Τρεις ημέρες μετά το φονικό οι κάτοικοι του χωριού ακόμα προσπαθούν να κατανοήσουν τι συνέβη ανάμεσα στους δύο φίλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πολλά πράγματα τα μάθαμε τώρα. Μετά το έγκλημα. Και τα παιδιά τώρα έβγαλαν κάποια πράγματα που δεν τα έβγαζαν πριν… για τα μαλώματα τους και τις παρέες τους» λέει χαρακτηριστικά κάτοικος του χωριού που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της.

Σύμφωνα με την ίδια ο 14χρονος δράστης είχε δείξει σημάδια βιαιότητας στο παρελθόν. «Έδειχνε κάποια στοιχεία από μικρό, με κάποια μαλώματα και κάτι τέτοια. Κατά κάποιον τρόπο ήταν ο τσαμπουκάς του σχολείου είχε κάποια τέτοια στοιχεία. Τα παιδιά μου δεν μου είχαν πει κάτι ότι τους πειράζει…. γιατί δεν έκαναν και τόση παρέα μαζί τους αλλά από αυτά που έβλεπαν».

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του μικρού αγοριού ότι είχε πέσει θύμα bullying η ίδια απαντά ότι «δεν δεχόταν μπούλινγκ όχι. Όπως το λένε δηλαδή. Είναι παιδιά και είναι πράγματα τα οποία γίνονται καθημερινά στα παιδιά, ότι κάνουν όλα τα παιδιά του κόσμου. Δεν ήταν το bullying που θεωρείται bullying δηλαδή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος από την ιατροδικαστή

Κι ενώ οι έρευνες για το αποτρόπαιο περιστατικό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, οι λεπτομέρειες που αποκάλυψε η ιατροδικαστής σοκάρουν στην κυριολεξία.

Συγκεκριμένα, είπε ότι ο 14χρονος πήρε ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης και έκοψε την καρωτίδα του 14χρονου Τάσου, ωστόσο υπήρξαν και μερικά επιπόλαια τραύματα, που αποδεικνύουν πως μεταξύ των δύο αγοριών υπήρξε πάλη.

Το θύμα τραυματίστηκε στο μάτι με μαχαίρι, στον αυχένα, ενώ ο θύτης αποπειράθηκε να τον στραγγαλίσει. Το θανάσιμο χτύπημα ήταν αυτό στην καρωτίδα με το μαχαίρι, το οποίο φαίνεται ότι δόθηκε με όλο το μένος εκ μέρος του δράστη.

«Έκλεισα δύο σπίτια» λέει ο πατέρας του

Τη σιωπή του σπάει για πρώτη φορά ο πατέρας του 14χρονου ο οποίος το περασμένο Σάββατο σκότωσε τον συνομήλικο φίλο του στο χωριό Γέφυρες Θεσσαλονίκης.

«Έκλεισα δύο σπίτια δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό» λεει στο protothema.gr ο πατέρας του ανήλικου δράστη, ο οποίος σήμερα απολογείται για την αποτρόπαια πράξη του.

Στο ερώτημα τι ήταν αυτό που έκανε το παιδί του να τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι στην καρωτίδα τον φίλο του, ο πατέρας του 14χρονου ψελλίζει «δεν μου είχε πει ποτέ ότι είχε πρόβλημα… κάτι είχε αλλά τα κράταγε μέσα του».

«Με την οικογένεια ήμασταν φίλοι, τώρα τι έγινε και από εκεί και μετά… παιδιά, παιδιά ήταν αυτά, δεν ξέρω τι σκεφτόταν ο δικός μου» προσθέτει.

Ο παππούς του, του έλεγε «ό,τι σε ενοχλεί, το σκοτώνεις»

Την ίδια ώρα συγκλονίζει όσα λέει συγγενής του 14χρονου για τον τρόπο με τον οποίο είχε μεγαλώσει. Καθοριστική για τον ψυχισμό του φαίνεται ότι ήταν η ανατροφή που του είχε δώσει ο παππούς του ο οποίος, όπως λέει ο ίδιος συγγενής, τον παρότρυνε να προβαίνει σε πράξεις που δεν ταίριαζαν με την ηλικία του.

«Μακάρι να μπορούσα να πω κάτι καλό για αυτό το παιδί αλλά δεν μπορώ. Πρέπει να πω την αλήθεια. Έσφαξε τον Τάσο σαν να ηταν ζώο. Ο παππούς του τού έλεγε "ό,τι σε ενοχλεί και δεν σου αρέσει να το σκοτώνεις". Γαλουχήθηκε με αυτό τον άσχημο τροπο».

«Είμαστε συγγενείς δεύτερου βαθμού και με πονάει η κατάληξη αυτού του παιδιού. Του έλεγε ο παππούς σφάξε τη κότα, σκότωσε το σκύλο για να γίνεις άντρας. Ηταν λάθος αυτό που έκανε ο παππούς. Κυκλοφορούσε στο σχολείο με σουγιά. Ένα τέτοιο παιδί δεν το κοροϊδεύεις, το φοβάσαι, και εμένα το παρουσιαστικό του με τρόμαζε πολύ παρόλο που είναι μόνο 14 ετών. Αν περνούσε ένα σκυλάκι έξω απο το σπίτι του, το σκότωνε. Δεν ηταν φυσιολογικό παιδί κάτι του έφταιγε και ξεσπούσε με αυτό το τροπο. Οι γονείς όφειλαν να είχαν δει το πρόβλημα του» καταλήγει.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Σήμερα

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Σήμερα

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

Πάργα: Σάλος σε παραλία ‑ Συνελήφθη άνδρας που κατέβασε το μαγιό του μπροστά σε λουόμενους

Σήμερα

Σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο ‑ Εκκενώνονται οι περιοχές Αγία Μαρίνα και Τσονίμα

Σήμερα

Σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο Καλοπήγαδο, σε περιοχή ανάμεσα στην Κερατέα και το Λαύριο, με

ΕΟΔΥ σε συναγερμό: Αναζητείται πιθανό νέο στέλεχος του ιού του Δυτικού Νείλου

Σήμερα

Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Φυλή: Πώς συνέβη το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε 17χρονη

Σήμερα

Πένθος στη Φυλή: 17χρονη έχασε τη ζωή της σε δυστύχημα. Δείτε πώς εξελίχθηκε η τραγωδία και ενημερωθείτε για τα νεότερα.

Ανδρος: Πρόστιμο 700 ευρώ σε αναβάτη αλόγου για μέθη – «Μπορεί να ήταν λίγο επικίνδυνο, αλλά το κρατούσα πολύ κοντά»

Σήμερα

«Με κράτησαν όλη τη νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα», υποστηρίζει ο ίδιος

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

Σήμερα

Δυστυχώς ο γνωστός τραγουδιστής δεν τα κατάφερε μετά από γενναία μάχη δυο ετών

Ταξιτζής απέσπασε 600 ευρώ από τουρίστες απειλώντας τους με βία για διαδρομή αεροδρόμιο ‑ κέντρο Αθήνας ‑ Ερευνάται και 2η καταγγελία

Σήμερα

Ο 38χρονος παρέλαβε την οικογένεια τουριστών από το Ελ. Βενιζέλος με προορισμό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και, τρομοκρατώντας τους, τους απέσπασε 600 ευρώ

Ετοιμαστείτε Θεσσαλονικείς! Την Πέμπτη ανοίγει επίσημα το Μετρό προς Καλαμαριά ‑ Tο σχέδιο για τη συνέχεια είναι ήδη έτοιμο!

Σήμερα

Πώς αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης και ποια είναι τα σχέδια για την επόμενη φάση επέκτασης

Πέθανε ο Παλαιστίνιος καλλιτέχνης Σλιμάν Μανσούρ σε ηλικία 79 ετών

Σήμερα

Ο καλλιτέχνης, τα έργα του οποίου αποπνέουν τις παλαστινιακές παραδόσεις και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού υπό την ισραηλινή κατοχή, πέθανε στο σπίτι του στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Ιαπωνία: 360 τόνων ιστορικό κάστρο μετακινήθηκε με σχοινιά ‑ Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Σήμερα

Το κάστρο είχε μετακινηθεί από τη θέση του ώστε να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε τείχος που είχε πληγεί από ισχυρό σεισμό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 23
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.