E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η επίθεση στο Ορλάντο φαίνεται πως ωφέλησε τον Τραμπ

Μείωσε την διαφορά του με την Χίλαρι Κλιντον

Η επίθεση στο Ορλάντο φαίνεται πως ωφέλησε τον Τραμπ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/6/2016 | 12:43

Το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ μειώθηκε σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό αναφέρουν τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης της εταιρείας Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς που διενεργήθηκε μετά το μακελειό στο Ορλάντο την Κυριακή.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι πολιτικές των Δημοκρατικών φταίνε για το χειρότερο μακελειό στην ιστορία των ΗΠΑ, ενώ επανήλθε στην υπόσχεσή του ότι θα απαγορεύσει την είσοδο μουσουλμάνων μεταναστών στη χώρα του, ενώ η Κλίντον προειδοποίησε εναντίον της δαιμονοποίησης των αμερικανών μουσουλμάνων και των μουσουλμάνων γενικά.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την Παρασκευή ως χθες Τρίτη, έδειξε πως η Κλίντον διατηρεί προβάδισμα 11,6 εκατοστιαίων μονάδων έναντι του Τραμπ, μειωμένο από το προβάδισμα των 13 μονάδων που διέθετε το πενθήμερο που ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίθεση στη Φλόριντα —όπου ένας ένοπλος σκότωσε 49 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 53 σε ένα γκέι νάιτκλαμπ— ενδέχεται να έχει σημαντικές συνέπειες στην εκστρατεία εν όψει των προεδρικών εκλογών, καθώς αναμιγνύει τις ανησυχίες για τη μετανάστευση, την ένοπλη βία και τη θρησκευτική ανοχή στον ήδη εκρηκτικό και σχεδόν αποκλειστικά αρνητικό προεκλογικό πολιτικό λόγο.

Ο δράστης της επίθεσης, ο 29χρονος Όμαρ Ματίν, γιος Αφγανών μεταναστών, γεννημένος στις ΗΠΑ, τηλεφώνησε στο 911 κατά τη διάρκεια της σφαγής και δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ομοσπονδιακοί ερευνητές λένε ότι ο Ματίν, που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών, ριζοσπαστικοποιήθηκε μόνος του και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι δέχθηκε οδηγίες ή βοήθεια από οργανώσεις όπως το ΙΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τραμπ έσπευσε να κατηγορήσει μετά την επίθεση τον δημοκρατικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει τη «ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία», ενώ προειδοποίησε εναντίον των πολιτικών της Κλίντον όσον αφορά τη μετανάστευση διότι όπως έκρινε θα επιτρέψουν σε δυνητικούς δράστες επιθέσεων να εισέλθουν στη χώρα. Παράλληλα κάλεσε ξανά να απαγορευθεί η έλευση μουσουλμάνων μεταναστών στις ΗΠΑ.

Σε ομιλία του τη Δευτέρα, ο Τραμπ είπε ότι θα απαγορεύσει εάν εκλεγεί πρόεδρος τη μετανάστευση από χώρες με «αποδεδειγμένο ιστορικό τρομοκρατίας», επιθέσεων εναντίον των ΗΠΑ, της Ευρώπης και συμμαχικών χωρών, «ωσότου να αντιληφθούμε πλήρως πώς να τερματίσουμε τις απειλές αυτές».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Google Search 2025: Αυτή είναι η δημοφιλέστερη αναζήτηση στην Ελλάδα για το 2025

Σήμερα

Τι κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηστών στην αναζήτηση της Google;

Αδιανόητο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Ιρακινός έδειχνε τα γεννητικά του όργανα μέσα σε λεωφορείο

Σήμερα

Ο 48χρονος άνδρας επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα σε τρεις επιβάτες

Ιταλίδα ερευνήτρια έλαβε 4.000.000 ευρώ από την ΕΕ για να απαντήσει στο ερώτημα «τι σκέφτονται τα κοτόπουλα»

Σήμερα

Ο λόγος για το Synergy Grant 2025 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ERC)

Κοζάνη: Εκτροπή λεωφορείου με 58 εργαζόμενους ‑ Νεκρός ο οδηγός από ανακοπή

Σήμερα

Ένας από τους επιβαίνοντες όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά φέρεται να έπιασε το τιμόνι πατώντας φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο

Σφίγγει ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές: Στη μάχη μπαίνει και η ΑΑΔΕ

Σήμερα

Θα δίνει φορολογικά στοιχεία των καταναλωτών στον ΔΕΔΔΗΕ για διασταυρώσεις και ελέγχους. Στόχος ο εντοπισμός παραβατών.

«Έδιναν ηρεμιστικά στα παιδιά, είχαν και εγκαύματα» – Τι λέει ο Κ. Γιαννόπουλος για την οικογένεια με τα 8 παιδιά

Σήμερα

Ναρκωτικά, ξύλο, εγκαύματα και χάπια περιλαμβάνουν τα επεισόδια που πρωταγωνίστησε η οικογένεια με τα 8 παιδιά στο Ηράκλειο.

Πού θα πάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Η φωτιά που καίει στο Μιλγουόκι, οι τάσεις φυγής και τα σενάρια ανταλλαγής

Σήμερα

Για πρώτη φορά απ` τη μέρα που μετακόμισε στο Μιλγουόκι, ο Γιάννης σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου

Πάτρα: Στρατολογούσαν ανήλικους για ληστείες και κλοπές – 9 συλλήψεις

Σήμερα

Προσήχθησαν οκτώ ανήλικοι, ηλικίας από 10 έως 15 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Ακρίβεια: Ακριβότερο το κρέας για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ‑ «Τσουχτερές» οι τιμές

Σήμερα

Αναλυτικά οι τιμές για χοιρινό, αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο και μοσχάρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.