E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Από μηχανική βλάβη η φωτιά στην Porsche του Μαυρίκου

Δεν ήταν σε θέση να οδηγεί το μοιραίο μεσημέρι, λένε οι αστυνομικοί

Από μηχανική βλάβη η φωτιά στην Porsche του Μαυρίκου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/6/2016 | 15:37

Στο συμπέρασμα ότι η φωτιά που προκάλεσε τον φρικτό θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου μέσα στη φλεγόμενη Porsche προκλήθηκε από μηχανική βλάβη φαίνεται ότι καταλήγουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών με βάση τα στοιχεία που τους παρουσίασαν οι εμπειρογνώμονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τις δύο αυτοψίες που έγιναν στην Αττική Οδό οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις έρευνες τους το βράδυ της Τρίτης, καταλήγουν, σύμφωνα με πληροφορίες ότι πρόκειται για ένα τραγικό δύστυχημα καθώς φαινεται να μην υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα που να στοιχοιθετούν ότι υπήρξε εγκληματική ενέργεια.

Κατά πληροφορίες το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι η διαρροή λαδιού και καυσίμων προκλήθηκε από κάποιου είδους μηχανική βλάβη.

Για το λόγο αυτό, εξάλλου, αναμένεται να σταλούν στα κεντρικά της Porsche κάποια ανταλλακτικά και κάποια τμήματα του τζιπ στο οποίο επέβαινε ο εκδότης το μοιραίο εκείνο μεσημέρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θα έπρεπε να οδηγεί

Εκτός από την κατάσταση του αυτοκινήτου, άλλο ένα κομμάτι του παζλ για την υπόθεση Μαυρίκου αποτελεί η κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο εκδότης το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, ο Παναγιώτης Μαυρίκος ενδεχομένως να μη βρισκόταν σε κατάσταση να αντιδράσει, ενώ δεν μπορεί να εξακριβωθεί αν φορούσε τη ζώνη ασφαλείας, ή αν την είχε περασμένη πίσω από την πλάτη του στην ειδική θήκη, προκειμένου να μην ενοχλείται από το καμπανάκι ειδοποίησης. Χαρακτηριστική είναι η φράση που χρησιμοποίησαν αστυνομικοί που μίλησαν στον Ελεύθερο Τύπο: Όποιος γιατρός και να τον εξέταζε, το πρώτο πράγμα που θα του επισήμαινε θα ήταν να μην οδηγήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αρχές, κατά πληροφορίες, υποστηρίζουν ότι ο οδηγός δεν ήταν σε κατάσταση να αντιδράσει, κάτι που θα πιστοποιηθεί και από τις ιστολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα βγουν σε 10-15 ημέρες. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, «οποιοσδήποτε και να ήταν στη θέση του οδηγού, θα είχε την ίδια κατάληξη», εξαιτίας όσων παρουσίασε το αυτοκίνητο. Με αυτόν τον τρόπο εξηγεί η αστυνομία τα 30 δευτερόλεπτα που υπάρχει κενό, αλλά και τις πέντε φορές που προσέκρουε το αυτοκίνητο στο διαχωριστικό, στηθαίο.

Δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι η ζώνη βρισκόταν κουμπωμένη στην ειδική θέση που προβλέπεται. Ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί αν ο Παναγιώτης Μαυρίκος φορούσε τη ζώνη, ή απλώς την είχε περάσει πίσω από την πλάτη του, ώστε να μην χτυπά το καμπανάκι προειδοποίησης. Το στοιχείο αυτό δεν πρόκειται να εξακριβωθεί, καθώς το σημείο κάηκε και ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν ενδείξεις που να οδηγούν σε κάποιο συμπέρασμα.

Ένα τρίτο στοιχείο που προέκυψε, αφορά ένα κομμάτι από το τζάμι της πόρτας του συνοδηγού. Στο κομμάτι αυτό δεν βρέθηκαν ίχνη καπνού, γεγονός που, για τους αστυνομικούς, σημαίνει ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε στη διάθεσή του το χρόνο να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητο, βγαίνοντας από τη θέση του συνοδηγού.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.