E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Bloomberg: Οι Ελληνες έχουν ένα νέο πρωθυπουργό εν αναμονή, τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ

Bloomberg: Οι Ελληνες έχουν ένα νέο πρωθυπουργό εν αναμονή, τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/6/2016 | 18:46

«Οι Ελληνες έχουν έναν νέο πρωθυπουργό εν αναμονή» γράφει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβλέπει ότι «το φθινόπωρο θα είναι μια δύσκολη περίοδος για τον μέσο Έλληνα πολίτη». Οπως σημειώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης «ο ελληνικός λαός θα εναντιωθεί στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καθώς αυτή αρχίζει να υλοποιεί τους φόρους στην απασχόληση, στην ιδιοκτησία και στην κατανάλωση, που θεσμοθέτησε ώστε να κερδίσει επιπλέον οικονομική βοήθεια».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ το πακέτο του ΣΥΡΙΖΑ «είναι τόσο υφεσιακό και εμπεριέχει ισχνές μεταρρυθμίσεις που δεν θα ωθήσει τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Ο Τσίπρας παίρνει δυσάρεστα μέτρα, αλλά τα λάθος δυσάρεστα μέτρα».

Ο Κ. Μητσοτάκης εκτιμά πως «η δεύτερη αξιολόγηση το φθινόπωρο θα αυξήσει την πίεση στην κυβέρνηση». Τονίζει δε πως «καλύτερο για την Ελλάδα σήμερα θα ήταν να είχαμε πρόωρες εκλογές. Αν είχαμε εκλογές θα τις κερδίζαμε και η χώρα θα είχε μια κυβέρνηση προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις και όχι μια ανίκανη κυβέρνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι δε είναι εφικτά τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5% του ΑΕΠ. «Ο Τσίπρας δεν θα καταφέρει να καλύψει τους στόχους του προγράμματος και η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει στο δεύτερο μισό του έτους. Αυτή είναι μια τραγική κυβέρνηση στο σύνολο. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι η συζήτηση για επιπλέον μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Η Ελλάδα έχει μειώσει σημαντικά το μισθολογικό της κόστος και δεν έχει γίνει ανταγωνιστική. Όχι λόγω του μισθολογικού κόστους, αλλά λόγω του κόστους του κεφαλαίου, της ενέργειας, της γραφειοκρατίας, που είναι ακόμα ψηλά», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ερώτηση αν θεωρεί τον εαυτό του λιγότερο ικανό να συνδεθεί με την κοινωνία σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, λόγω της οικογενειακής του παράδοσης αλλά και των σπουδών του, ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίζεται την έως σήμερα διαδρομή του, λέγοντας: «Προτιμώ κάποιον που έχει δυο πτυχία από το Χάρβαρντ και ένα από το Στάνφορντ, από κάποιον που ξόδεψε δέκα χρόνια για να πάρει το πτυχίο του από το Πολυτεχνείο, διότι περνούσε τον χρόνο του κάνοντας διαδηλώσεις».

Το άρθρο του ειδησεογραφικού πρακτορείο συμπεριλαμβάνει δηλώσεις του Παναγιώτη Πικραμένου, πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού, καθώς επίσης και του καθηγητή του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, Νίκου Μαραντζίδη, ο οποίος αναφέρει ότι «η διάλυση της εικόνας του Τσίπρα είναι εντυπωσιακή εάν σκεφτούμε ότι μιλάμε για μια Κυβέρνηση μόλις 18 μηνών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραυματίστηκε 9χρονος σε θαλάσσιο πάρκο στην Καβάλα – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

Σήμερα

Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία για σωματικές βλάβες από αμέλεια

Το τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο ‑ Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Σήμερα

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στην κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας ‑ Ιταλίας μετά την ατάκα Σαλβίνι «να πάει ο Μακρόν με κράνος και τουφέκι στην Ουκρανία»

Σήμερα

Η Γαλλία κάλεσε την πρέσβη της Ιταλίας στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθεί για τις «απαράδεκτες δηλώσεις» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης - Ο Σαλβίνι είχε ήδη χαρακτηρίσει «παλαβό» τον Γάλλο πρόεδρο

Βόρεια Κορέα: Απειλές για «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση στη Νότια Κορέα μετά από πυρά της Σεούλ στα σύνορα

Σήμερα

Προειδοποιήσεις από τον αντιστράτηγο Κο Τζονγκ Τσολ της Βόρειας Κορέας

Θρίλερ στην Εύβοια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε πάρκινγκ στα Νέα Στύρα

Σήμερα

Η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου

«Παραδώσου, μην ντροπιάζεις τα παιδιά σου» καλεί τον συζυγοκτόνο στον Βόλο ο θείος του από την Αλβανία

Σήμερα

«Αν είχε ή όχι προβλήματα ψυχικής υγείας, δεν το γνωρίζουμε, είχε φάκελο και λάμβανε επίδομα αναπηρίας στην Αλβανία» είπε ο θείος του δράστη, μιλώντας στην αλβανική τηλεόραση

Τραγωδία στους Παξούς: Κοριτσάκι 4 ετών νεκρό σε πισίνα

Σήμερα

Το άτυχο παιδί βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού του και έπαιζε

Το BDS Greece καταρρίπτει ως συκοφαντίες την ανάρτηση της Γλυκερίας ‑ «Η αλήθεια πίσω από την ακύρωση της εμφάνισης»

Χτες

«Έκλεισε τα μάτια στη γενοκτονία της Γάζας, αλλά «βλέπει» επεισόδια στο πολιτιστικό μποϊκοτάζ!»

Εκτός λειτουργίας ο Βιολογικός στην Πάτμο: Λύματα καταλήγουν στη θάλασσα και στις βρύσες σπιτιών και αυλών, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Χτες

Μεγάλο το πρόβλημα ρύπανσης στο νησί εν μέσω της τουριστικής σεζόν - Τι καταγγέλλουν κάτοικοι, ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα - Έντονη δυσοσμία και τεράστιος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Είδα τον μπαμπά να καρφώνει τη μαμά με μαχαίρι», ψέλλισε στους αστυνομικούς ο γιος της οικογένειας

Χτες

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ η τοπική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη από τη νέα αυτή τραγωδία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.