E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λαγκάρντ για το ελληνικό χρέος: Για ποια συμφωνία μιλάτε;

Η ειρωνεία της διευθύντριας του ΔΝΤ και η αμήχανη αντίδραση Ντάισελμπλουμ

Λαγκάρντ για το ελληνικό χρέος: Για ποια συμφωνία μιλάτε;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/6/2016 | 00:10

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, με στόχο την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές, τάχθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στο οποίο παρουσίασε την ετήσια έκθεση του ΔΝΤ για την ευρωζώνη. Το ΔΝΤ, ανέφερε, θα επαναξιολογήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ελάφρυνσή του στη βάση νεότερων προβλέψεων για την ελληνική οικονομία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείσα να σχολιάσει τη συμφωνία με την Ελλάδα για την ελάφρυνση του χρέους, καθώς δεν ήταν παρούσα στην προηγούμενη συνεδρίαση του Eurogroup του Μαΐου, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε γελώντας: «Σε ποια συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους αναφέρεστε;», σπεύδοντας να διευκρινίσει «αυτό αποτελεί κομμάτι της απάντησής μου». «Είναι δύσκολο να σχολιάσω κάτι το οποίο δεν έχουμε συνυπογράψει», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα επαναξιολογηθεί από το ΔΝΤ «αργότερα», στη βάση των πραγματικών αποτελεσμάτων που θα έχει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αυτών, το τότε μακροοικονομικό πλαίσιο και τις τότε εκτιμήσεις για την ανάπτυξη. Συνεχίζοντας, σημείωσε πως έτσι θα λάβει το ΔΝΤ την απόφασή του ως προς τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με στόχο την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές.

Η αμήχανη αντίδραση Ντάισελμπλουμ

Οι παραπάνω αναφορές της Λαγκάρντ έφεραν σε δύσκολη θέση τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος προσπάθησε να ανταπαντήσει αμήχανα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος ανέφερε πως το ΔΝΤ είχε ενεργό εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, με την Κριστίν Λαγκάρντ να επανέρχεται λέγοντας πως το ΔΝΤ δεν έχει υπογράψει τη συμφωνία για το χρέος και πως το Ταμείο δε συμμετέχει με δικό του πρόγραμμα. Ωστόσο δέχθηκε πως οι Ευρωπαίοι ενσωμάτωσαν στη συμφωνία τους με την Ελλάδα κάποιες από τις προτάσεις του ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε πως τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης δέχθηκαν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και πως τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι ρεαλιστικά ενώ ξεκίνησαν να εργάζονται για το τι είδους παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Σε ό,τι με αφορά, αυτές θα τις κάνουμε μαζί», κατέληξε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απευθυνόμενος στην επικεφαλής του ΔΝΤ.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.