E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητσοτάκης: Εγώ στο λαϊκό Μενίδι, ο Τσίπρας στο μουσείο Ακρόπολης

Μιλώντας για το πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης

Μητσοτάκης: Εγώ στο λαϊκό Μενίδι, ο Τσίπρας στο μουσείο Ακρόπολης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/6/2016 | 08:39

Το Μενίδι επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στηλίτευσε την αντίστιξη μεταξύ της λαϊκής συνοικίας που ο ίδιος επισκέφθηκε και του μουσείου της Ακρόπολης που επέλεξε ο Πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σήμερα που επισκέπτομαι το δήμο Αχαρνών, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στο μουσείο της Ακρόπολης θα μας μιλήσει για δίκαιη ανάπτυξη. Θα ήθελα να ήταν εδώ μαζί μας να ακούσει τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που περιόδευσε το απόγευμα στο Μενίδι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε με δημότες, καταστηματάρχες, συναντήθηκε με το δήμαρχο και επισκέφτηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στο δήμο Αχαρνών μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει από το κράτος αλλά μόνο μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες, εξήγησε, μπορεί να έρθουν και μέσα στην κρίση, να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ανάπτυξη δεν θα έρθει σε περιβάλλον υπερβολικής φορολόγησης, υπερβολικής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και με τις επιχειρήσεις να καλούνται να προκαταβάλουν φόρους και μετά να εισπράξουν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κανείς αναπτυξιακός νόμος δεν πρόκειται να δημιουργήσει ανάπτυξη όταν οι γενικότερες συνθήκες στην πραγματική οικονομία δεν ευνοούν καμία αναπτυξιακή διαδικασία», συνέχισε ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή καθώς είναι 15.000 καταγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ και 7000 μακροχρόνια άνεργοι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι χρειάζεται συστηματική στήριξη εκείνων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα και μίλησε για πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και υποστήριξης το οποίο θα εξασφαλίσει στους πιο αδύναμους τα απαραίτητα ώστε να μην βρεθούν κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον έθιξε το θέμα της εγκληματικότητας καθώς το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στο συγκεκριμένο δήμο σε σχέση με άλλους δήμους, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε και κατά την επίσκεψή του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο δημόσιο είναι η μη ορθή κατανομή του προσωπικού του. Μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα χωρίς πρόσθετες προσλήψεις, χωρίς πρόσθετους πόρους, με σωστή αξιολόγηση και δείκτες προτεραιότητας», επισήμανε.

Επίσης μίλησε και για την αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και για τη συμφωνία για την παροχή χρήσης των χώρων του Ολυμπιακού Χωριού στο δήμο Αχαρνών, κάτι που - είπε - η κυβέρνηση δεν υλοποίησε και κινήθηκε σε διαφορετική κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είπε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος μίλησε για συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες.

«Δεν θα διαπράξουμε το λάθος προηγούμενων αντιπολιτεύσεων να υποσχεθούμε περισσότερα από αυτά που θα υλοποιήσουμε. Το ευκολότερο πράγμα θα ήταν να πω ότι θα αυξήσουμε τις συντάξεις. Δεν θα το κάνω γιατί δεν μπορώ να το εγγυηθώ. Μέχρι να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας, να ισορροπήσουμε τα δημόσια οικονομικά, να διαπραγματευτούμε μια νέα συμφωνία για την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος, δεν θα μπορούμε να πούμε περισσότερα από αυτά που θα κάνουμε», υπογράμμισε συμπληρώνοντας πως οι πολίτες θα εκτιμήσουν την ειλικρίνειά του.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Πριν 7 ώρες

Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Χτες

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Χτες

Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

Ο Βασίλης Μπισμπίκης επισκέφτηκε τον Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα

Χτες

Στο πλευρό του επί 19 ημέρες απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι στο Σύνταγμα, βρέθηκε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ. Τ11 και στο Νέο Δελχί ο Νάσος Γκαβέλας

Χτες

Ο 25χρονος παραολυμπιονίκης διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στα 100μ. Τ11 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Νέο Δελχί

Τελεσίγραφο 48 ωρών Τραμπ σε Χαμάς: «Αποδεχτείτε αλλιώς έρχεται κόλαση»

Χτες

Το τελεσίγραφο του Αμερικανού προέδρου λήγει στις 6 μ.μ. της Κυριακής

Ξενοδοχεία προσφέρουν δώρα και χρήματα στα ζευγάρια που συλλαμβάνουν μωρό στα δωμάτιά τους

Χτες

Ο επιχειρηματίας που μπαίνει στη μάχη κατά της υπογεννητικότητας.

Αγρια συμπλοκή μαθητών με σκουπόξυλα στο Περιστέρι ‑ Τραυματίστηκαν τρεις καθηγητές

Χτες

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές, ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη

Ηράκλειο: Βρετανίδα τα έτσουξε στο αεροπλάνο και προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Χτες

Μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε αεροσυνοδό, άρχισε να βρίζει όλο τον κόσμο και τελικά συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.