E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Και οι Times υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ

Άγνωστη παράμετρος οι συνέπειες της δολοφονίας της Τζο Κοξ στην έκβαση της ψηφοφορίας

Και οι Times υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θάνατος στους Προδότες, Ελευθερία για το Ηνωμένο Βασίλειο»: με αυτά τα λόγια απάντησε ο δολοφόνος της Τζο Κοξ όταν προσήχθη σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης και του ζητήθηκε να πει το όνομά του, την ώρα που η χώρα βρίσκεται υπό το σοκ της άγριας δολοφονίας, ενώ η εκστρατεία για το δημοψήφισμα παραμένει παγωμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δηλώσεις του αυτές συνεπικουρούν τις μαρτυρίες και τις αποκαλύψεις που έχουν έλθει στο φως από χθες για την ακροδεξιά πολιτική ταυτότητα του δράστη.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο, η απαγγελία κατηγορίας κατά υπόπτου σημαίνει ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν μπορούν πλέον να δημοσιεύουν τέτοιες πληροφορίες, ιδιαίτερα σχετικά με τα πιθανά κίνητρα του υπόπτου.

Σαράντα οκτώ ώρες μετά τη δολοφονία, η συγκίνηση παραμένει ισχυρή. Κάτοικοι του χωριού Μπέρσταλ συγκεντρώθηκαν σήμερα για τρίτη συνεχή ημέρα με δάκρυα στα μάτια στον τόπο της επίθεσης. Η οικογένεια της Τζο Κοξ ήρθε να τους συναντήσει και να τους ευχαριστήσει. Παρουσία των γονιών της, η μικρή αδελφή της βρετανίδας βουλευτή διάβασε μία μικρή ανακοίνωση φόρο τιμής στην αδελφή της , «μία απίστευτη γυναίκα» . «Ηταν ένα ανθρώπινο ον, ήταν τέλεια», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το Λίβερπουλ ως τη Γλασκώβη οργανώθηκαν συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις.

Στο Λονδίνο, μπουκέτα με λουλούδια έχουν τοποθετηθεί στο ποταμόπλοιο κοντά στο Tower Bridge όπου ζούσε η Τζο Κοξ μαζί με τον άντρα της και τα παιδιά τους. Πλήθος αγνώστων τιμούν με τα λόγια τους τη μνήμη της βρετανίδας βουλευτή, υπερασπίστριας των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών και ένθερμης ευρωπαΐστριας, όπως η 40χρονη Αλις Πουλ που δήλωσε: «Περνάμε μία δύσκολη περίοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, σαν να απελευθερώθηκε το μίσος. Η Τζο Κοξ πολεμούσε πάντοτε τις σκοτεινές δυνάμεις».

Οι δύο μήνες της εκστρατείας πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση σημαδεύτηκαν από μία έντονη επιθετικότητα. Το πρωινό πριν από την τραγωδία, ο Νάιτζελ Φάρατζ, επικεφαλής του ακροδεξιού Ukip, εμφανίσθηκε σε αφίσα με φόντο ένα πλήθος μεταναστών και το σύνθημα «Breaking point». Η αφίσα θεωρήθηκε εμετική ακόμη και στους κόλπους του στρατοπέδου του Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον, ο τόνος αναμένεται ότι θα αλλάξει, εκτιμούν οι πολιτικοί αναλυτές,. Αλλά κανείς δεν τολμάει να δώσει πρόβλεψη για τις επιπτώσεις της τραγωδίας στην έκβαση της ψηφοφορίας της 23ης Ιουνίου, τη στιγμή που οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από τη δολοφονία έφερναν επικεφαλής τους υποστηρικτές του Brexit.

Τηλεφωνική δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα The Herald, αλλά πραγματοποιήθηκε πριν από τη δολοφονία, δείχνει το στρατόπεδο του «In» να προηγείται με σχεδόν 7 ποσοστιαίες μονάδες . Διαδικτυακή δημοσκόπηση ωστόσο της BMG θέλει το στρατόπεδο του «Out» να προηγείται με 53,3%, έναντι 46,7% υπέρ του «In»

Και οι Times υπέρ της παραμονής στην ΕΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα τα δύο στρατόπεδα ακύρωσαν δεκάδες εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα συνέλθει εκτάκτως τη Δευτέρα για να αποτίσει φόρο τιμής «σε ένα από τα λαμπρότερα και πιο παθιασμένα μέλη του», σύμφωνα με τα λόγια του Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, ο Τζορτζ Οσμπορν και ο Νάιτζελ Φάρατζ θα εμφανισθούν αύριο το πρωί σε πολιτικές εκπομπές της τηλεόρασης, ενώ ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είναι καλεσμένος το βράδυ στο BBC.

Ομως, η εκστρατεία δεν αναμένεται να ξαναρχίσει κανονικά πριν από την Τρίτη, δύο ημέρες πριν από την ψηφοφορία, με μία συζήτηση στο Wembley Arena παρουσία 6.000 θεατών.

Μετά τους Financial Τimes και τον Economist, ήταν σήμερα η σειρά των Times του Λονδίνου να λάβουν θέση υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ενωση. Η εφημερίδα ανήκει στον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοκ, που είναι επίσης ιδιοκτήτης της The Sun. Αυτή όμως τάχθηκε αυτήν την εβδομάδα υπέρ του Brexit.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το παρασκήνιο της σχέσης Meryl Streep ‑ Martin Short: Φιλία ή κάτι παραπάνω;

Πριν 8 ώρες

Η σχέση που φημολογείται πως δεν είναι πλέον φιλική...

Οι πιο σπάνιες αρρώστιες που πιθανότατα δεν έχεις ξανακούσει

Πριν 8 ώρες

Σύνδρομο Hutchinson-Gilford Progeria, Μεθαιμοσφαιριναιμία, κ.α.

Μαρίνα Βλαχάκη για Διονυσίου: «Όταν τον γνώρισα ήταν και με μία άλλη γυναίκα» – «Πέρα από τη γυναίκα του;»

Χτες

Ο έρωτάς τους, η σχέση και η κόντρα με τα παιδιά τους και οι λάθος σκηνές στην παράσταση για τη ζωή του

Σίσσυ Χρηστίδου: «Φροντίστε οι νοικοκυρές που δουλεύουν για εσάς να έχουν ένσημα, ωράριο, μισθό»

Χτες

Μια νέα ανάρτηση έκανε η Σίσσυ Χρηστίδου, σήμερα Δευτέρα 24/3, μετά τον σχολιασμό που δέχτηκε από παρουσιαστές και δημοσιογράφους στις πρωινές εκπομπές

«Την είχα μέσ’ το σπίτι μου, δεν έχω πάρει 1€ απ’ τα τηλεοπτικά της»: «Κόλαφος» η Χριστοπούλου για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Χτες

Αποκάλυψε λεπτομέρειες για προσωπικά και επαγγελματικά των σχέσεών της με το μοντέλο

Σοκάρει η εικόνα του Μπρους Γουίλις: Σπάνια εμφάνιση, άκρως μελαγχολικός

Χτες

Ο ήρωας των ταινιών δράσης διαγνώστηκε με αφασία και άνοια

Ρένος Χαραλαμπίδης: «Θέλω να έχω λεφτά για να ... μη δουλεύω»

Χτες

«Η τεμπελιά είναι ευλογία, αν μπορείς να την κάνεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τη σχέση του με τα λεφτά

Νίκος Χαρδαλιάς: Ερωτευμένος με τη Μόνικα Μπελούτσι ο Περιφερειάρχης Αττικής

Χτες

Όπως αποκάλυψε ο Νίκος Χαρδαλιάς, υπήρξε ερωτευμένος με τη Μόνικα Μπελούτσι

Τούνη ‑ Αλεξάνδρου: Νοικιάζεται για 3.500 ευρώ τον μήνα το σπίτι που έμεναν στην Αθήνα

Χτες

Ιωάννα Τούνη και Δημήτρης Αλεξάνδρου έχουν ανοίξει νέα κεφάλαια στις ζωές τους, λίγο διάστημα μετά την επισημοποίηση του χωρισμού τους

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.