E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κρήτη: 25 λαγοκέφαλοι περικύκλωσαν ψαροντουφεκά ‑ Τρόμος στους λουόμενους

Πήγαν να επιτεθούν και σε 8χρονο κορίτσι

Κρήτη: 25 λαγοκέφαλοι περικύκλωσαν ψαροντουφεκά ‑ Τρόμος στους λουόμενους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/6/2016 | 18:18

Τον τρόμο σκορπούν οι λαγοκέφαλοι στην θαλάσσια περιοχή της Ιεράπετρας, καθώς τα κοφτερά δόντια τους είδε με τα μάτια του ένα 8χρονο κοριτσάκι από τη Γρά Λυγιά. Αντιλήφθηκε ενώ πλατσούριζε στο κύμα, 4 μεγάλους λαγοκέφαλους να το πλησιάζουν επικίνδυνα και το έβαλε στα πόδια, ενώ δίπλα του βρισκόταν η μητέρα του και ένα άλλο κοριτσάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είχαμε πάει για μπάνιο με την 8χρονη κόρη μου και ένα άλλο κοριτσάκι και ενώ τα παιδιά έπαιζαν στην ακρογιαλιά με τα κύματα το ένα παιδί είδε κάποια ψάρια να μας πλησιάζουν και έβαλε τις φωνές. Διαπιστώσαμε ότι ήταν 4 μεγάλοι λαγοκέφαλοι οι οποίοι είχαν φτάσει εκεί που σκάει το κύμα . Δεν επιτέθηκαν στα παιδιά , δεν δάγκωσαν κανέναν , αλλά μας τρόμαξαν γιατί δεν τα έχουμε ξαναδεί έξω στο γυαλό», μας είπε η κ Βέρα Φραγκιαδάκη- Στρατάκη.

«Είδα 4 μεγάλα λαγόψαρα πολύ κοντά μου ενώ έπαιζα στο κύμα με τη φίλη μου και φοβήθηκα πάρα πολύ. Δεν με άγγιξαν γιατί έτρεξα και βγήκα αμέσως από τη θάλασσα», μας είπε η 8χρονη Αντωνία.

Οι λαγοκέφαλοι που έχουν αυξηθεί επικίνδυνα στη Μεσόγειο θάλασσα, έχουν ξεπεράσει τα 11-12 κιλά και σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις έχουν κινηθεί με άγριες διαθέσεις, και έχουν καταδιώξει ορισμένους ερασιτέχνες αλιείς, προκειμένου να τους αποσπάσουν όσα ψάρια έχουν ψαρέψει με ψαροντούφεκο, καθώς τους έχει προσελκύσει το αίμα των αλιευμάτων, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα καρχαριοειδή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον περικύκλωσαν 25 λαγόψαρα 500μ. από την ακτή

Η τρομακτική εμπειρία ενός ερασιτέχνη ψαρά την περασμένη Τρίτη, στην περιοχή Καλαμάκι της νέας Ανατολής Λασιθίου, καταδεικνύει την ανάγκη λήψης μέτρων από την πολιτεία, που ενώ έχει δεχτεί την πρόταση των επαγγελματιών αλιέων της Ιεράπετρας, να επιδοτηθεί το ψάρεμα των λαγοκέφαλων μέχρι να εξολοθρευτεί ο πληθυσμός τους , η κυβέρνηση απάντηση δεν έχει δώσει, αν και γνωρίζει ότι αυτή τη μέθοδο ακολουθεί με επιτυχία η Κύπρος.

«Θέλω να ενημερώσω όλους εκείνους που ασχολούνται με το ψάρεμα με ψαρετούφεκο, ότι στο εξής πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί γιατί αυτό που έζησα εγώ, δε θα ήθελα να το ξαναζήσει κανείς .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ψάρευα με ψαροντούφεκο 500 μέτρα από την ακτή, κάτω από το Καλαμάκι Νέας Ανατολής , όταν με περικύκλωσαν 25 περίπου λαγόψαρα μέτριου μεγέθους από 3 έως 5 κιλά το καθένα.

Προσπαθούσα να τα διώξω με διάφορους τρόπους, χτυπούσα τα χέρια μου , χτυπούσα τα βατραχοπέδιλα, τα τσιμπούσα με τα ψαροντούφεκο, αλλά εκείνα με πλησίαζαν όλο και περισσότερο», μας περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την περιπέτεια του ο κ Νεκτάριος Χαραλαμπάκης.

« Προσπαθούσα να μείνω όσο πιο ήρεμος μπορούσα, να τους δείξω ότι έχω το πάνω χέρι, αλλά η συμπεριφορά τους είχε αρχίσει να με τρομάζει. Αποφάσισα τότε να κολυμπήσω προς την ακτή με όσες δυνάμεις είχα και με όσο πιο πολύ φασαρία μπορούσα , για να τα τρομάξω. Με ακολούθησαν μέχρι που βγήκα στην παραλία, μου πήρανε όλα τα ψάρια από το ''καλαδούρι'' που είχα στη μέση μου και συνέχισαν να με καταδιώκουν ακόμη και όταν είχα μείνει χωρίς ψάρια.Φοβήθηκα πάρα πολύ και έκανα τρείς ώρες να συνέλθω. Είχα πιστέψει ότι ήταν έτοιμα να επιτεθούν και σε μένα. Όσο περνά ο καιρός οι λαγοκέφαλοι μεγαλώνουν, πολλαπλασιάζονται, ξεθαρρεύουν όλο και πιο πολύ και δεν αφήνουν αλιεύματα ούτε για τους επαγγελματίες ούτε και για τους ερασιτέχνες αλιείς», μας είπε ο κ Νεκτάριος Χαραλαμπάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να επιδοτηθεί το ψάρεμα των λαγοκέφαλων

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Ιεράπετρας, έχει κάνει τα τελευταία χρόνια δεκάδες επιστολές με αναφορές και εκθέσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία , ζητώντας να βρεθεί ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των λαγοκέφαλων.

«Η θάλασσα έχει γεμίσει λαγοκέφαλους τα τελευταία 10 χρόνια . Τα αλιεύματα έχουν εξολοθρευτεί από αυτά τα ψάρια που πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς αφού κανείς δεν τα ψαρεύει . Οι ζημιές που έχουμε υποστεί στα αλιευτικά μας εργαλεία από τα κοφτερά δόντια των λαγοκέφαλων είναι ανυπολόγιστες. Εγώ τους έχω ονομάσει τα ''πιράνχας'' της Μεσογείου. Μας τρώνε τα ψάρια που έχουμε ψαρέψει πάνω από τα δίχτυα και τα παραγάδια, μας καταστρέφουν τα εργαλεία μας, δεν μας αποζημιώνει κανείς και το κράτος δεν λαμβάνει κανένα μέτρο αν και έχουμε κάνει πάρα πολλές προτάσεις.

Τα αλιεύματα παρουσιάζουν μείωση 50%

Τα αλιεύματα παρουσιάζουν μείωση που ξεπερνά το 50%. Οι συνάδελφοι επαγγελματίες ψαράδες δε μπορούν να βγάλουν το μεροκάματο τους, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ζητούμε να μας επιδοτήσουν με 2 ευρώ το κεφάλι του λαγοκέφαλου, για να ξεκινήσουμε να τα ψαρεύουμε , όπως γίνεται στην Κύπρο. Αν αποφασίσουν να εφαρμόσουμε αυτό το μέτρο, θα τους εξολοθρέψουμε μέσα σε λίγους μήνες», μας είπε ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιέων Ιεράπετρας κ Λάμπης Τζαράκης.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιτεθεί σε ανθρώπους και οι λουόμενοι στις παραλίες δεν θα πρέπει να ανησυχούν ακόμα και αν τα δούν να ψάχνουν για τροφή κοντά στις ακτές. Δεν ξέρουμε όμως αν μετά από λίγα χρόνια γίνουν πιο επιθετικά λόγω πείνας, γιατί τα αλιεύματα λιγοστεύουν όσο αυξάνεται ο δικός τους πληθυσμός» , καταλήγει ο κ Λάμπης Τζαράκης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.