E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Σκληρή μάχη σε δύο μέτωπα

Έζησαν από θαύμα οι πιλότοι του καναντέρ

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Σκληρή μάχη σε δύο μέτωπα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/6/2016 | 08:17

Από το βράδυ του Σαββάτου καίει η πυρκαγιά - Οι εξασθενημένοι άνεμοι δίνουν ελπίδες - Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές - Πώς σώθηκαν την τελευταία στιγμή οι δύο χειριστές του καναντέρ - Ντοκουμέντο με το αεροσκάφος να είναι τυλιγμένο στις φλόγες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλη τη νύχτα πυροσβέστες επιχειρούσαν να σβήσουν την πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και μέχρι αυτή την ώρα έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος, κατά την διάρκεια της νύχτας στάλθηκαν ενισχύσεις, προκειμένου να κρατήσουν την πυρκαγιά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που ξεκίνησαν και πάλι τις πτήσεις αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Συνολικά όλη τη νύχτα 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα και 66 άτομα πεζοπόρο τμήμα μαζί με 30 του στρατού, 16 οχήματα ΟΤΑ και εθελοντές επιχειρούσαν να τιθασεύουν την πύρινη λαίλαπα που ξύπνησε μνήμες από τη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουνίου του 2007.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με περιορισμένη ορατότητα οι άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας επιχειρούσαν σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.

«Σύμμαχός» τους στάθηκε ο καιρός καθώς οι άνεμοι από το βράδυ της Κυριακής κόπασαν βοηθώντας το έργο τους. Επίσης η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο όσον αφορά στο Νοτιοδυτικό μέτωπο, πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσβατη περιοχή στην οποία ήταν σχεδόν αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις ενώ δεν υπήρχαν εναέρια μέσα καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα στο Ανατολικό μέτωπο έπεσε μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.

Έζησαν από θαύμα οι πιλότοι του καναντέρ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πιλότοι του καναντέρ ενώ βρίσκονταν στον αέρα ξαφνικά κάνοντας έναν απότομο ελιγμό, άδειασαν το νερό σε σημείο που δεν καιγόταν από τη φωτιά, με όσους παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα το αεροσκάφος να απορούν.

Στην πορεία όμως έγινε γνωστό πως οι δύο άντρες της πολεμικής αεροπορίας πραγματοποίησαν την παραπάνω ενέργεια καθώς φέρονται να διαπίστωσαν βλάβη στον κινητήρα του αεροσκάφους και αμέσως το προσγείωσαν ένα χιλιόμετρο βόρεια των εγκαταστάσεων της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» στα όρια Αττικής-Βοιωτίας.

Η φωτιά έλιωσε την άτρακτο του αεροπλάνου αλλά και το πιλοτήριο ενώ ηρωική ήταν η προσπάθεια των δύο πιλότων να το προσγειώσουν κάτω από αυτές τις δυσμενείς συνθήκες καταφέρνοντας κυριολεκτικά να απεγκλωβιστούν την τελευταία στιγμή. Χαρακτηριστικές ήταν και οι μαρτυρίες κατοίκων που μιλούσαν για ένα θαύμα λέγοντας πως οι δύο άντρες της πολεμικής αεροπορίας θα πρέπει να χτίσουν εκκλησάκι στο σημείο όπου κατέπεσε το καναντέρ.

Οι δύο χειριστές του αεροσκάφους μεταφέρθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας προκειμένου να υποβληθούν στις απαιτούμενες εξετάσεις. Κατά πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία τους με τον συγκυβερνήτη να έχει τραυματιστεί στο χέρι και στη μέση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΑ (Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας) συγκροτήθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία θα διερευνήσει τις συνθήκες και τα αίτια πρόκλησης του ατυχήματος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.