E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βασίλισσα Ελισσάβετ: Τα πρώτα της λόγια μετά από το Brexit

Από την Βόρεια Ιρλανδία όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη

Βασίλισσα Ελισσάβετ: Τα πρώτα της λόγια μετά από το Brexit
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/6/2016 | 12:30

"Σε κάθε περίπτωση, είμαι ακόμη ζωντανή, χα!", δήλωσε η βασίλισσα Ελισάβετ τη Δευτέρα κατά την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σχόλιο αυτό έγινε κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης στη Βόρεια Ιρλανδία έπειτα από την εξαιρετικά έντονη εβδομάδα που έζησε το Ηνωμένο Βασίλειο στο οποίο η πολιτική τάξη αντιμετωπίζει τις συνέπειες της ψήφου των Βρετανών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ.

"Καλημέρα. Πώς είσαστε;", την ρώτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν ΜακΓκίνες.

"Σε κάθε περίπτωση, είμαι ακόμη ζωντανή, χα!", αστειεύτηκε η βασίλισσα, η οποία γιόρτασε τα 90α γενέθλιά της τον Απρίλιο. "Είμασταν πολύ απασχολημένοι, πολλά πράγματα συνέβησαν", πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασίλισσα δεν έχει σχολιάσει επισήμως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Πέμπτης.

Ο Μάρτιν ΜακΓκίνες, πρώην στέλεχος του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τις συνομιλίες που είχε με την βασίλισσα.

"Μιλήσαμε για πολλά πράγματα, αλλά δεν θα σας πω για ποια", δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασίλισσα τήρησε ουδέτερη στάση στο δημοψήφισμα που έγινε σχετικά με την παραμονή ή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, μένοντας πιστή στον ρόλο της για πολιτική ουδετερότητα.

H εφημερίδα Sun είχε ανακληθεί στην τάξη από την αρμόδια αρχή για τον βρετανικό Τύπο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του βρετανικού δημοψηφίσματος έπειτα από άρθρο που είχε δημοσιεύσει στο οποίο υποστήριζε ότι η βασίλισσα τάσσεται υπέρ ενός Brexit.

Η ταμπλόιντ είχε στηριχθεί σε δύο πηγές που αναφέρονταν σε μια συζήτηση που είχε η βασίλισσα με μια ομάδα βουλευτών "πριν από μερικά χρόνια κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Δεν καταλαβαίνω την Ευρώπη", φέρεται ότι είχε δηλώσει τότε, σύμφωνα με την Sun η Ελισάβετ.

Το Μπάκιγχαμ είχε διαψεύσει τότε κατηγορηματικά το δημοσίευμα αυτό λέγοντας ότι πρόκειται για "κακόβουλα κουτσομπολιά".

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.