E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε Κλίντον και Τραμπ

Στα όρια του στατιστικού λάθους κυμαίνεται πλέον η διαφορά τους

Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε Κλίντον και Τραμπ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/6/2016 | 00:13

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον και ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ φέρονται σχεδόν να ισοψηφούν σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς η προεκλογική εκστρατεία διεξάγεται σε μια ατμόσφαιρα όλο και περισσότερο δηλητηριώδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έρευνα του πανεπιστημίου Quinnipiac φέρει την Χίλαρι Κλίντον να προηγείται συγκεντρώνοντας ένα 42% των προθέσεων ψήφου, ενώ ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ πιστώνεται το 40%.

Το υπόλοιπο 18% μοιράζεται ανάμεσα σε αυτούς που δήλωσαν ότι θέλουν να ψηφίσουν άλλον υποψήφιο (6%), δεν θα ρίξουν ψηφοδέλτιο στην κάλπη (5%) ή ότι παραμένουν αναποφάσιστοι (7%).

Το προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών σε αυτή την έρευνα είναι αισθητά μικρότερο συγκρινόμενο με την αμέσως προηγούμενη έρευνα του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, η οποία είχε δημοσιευθεί την 1η Ιουνίου: τότε, η Κλίντον προηγείτο του αντιπάλου της με τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ποσοστό της διαφοράς των δύο υποψηφίων βάσει αυτής της δημοσκόπησης είναι πολύ πιο μικρό από εκείνο που καταγραφόταν την Κυριακή σε μια δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post, το οποίο ανερχόταν σε 12 μονάδες κι αποδιδόταν στις πρόσφατες αναταράξεις στην εκστρατεία του Τραμπ.

Η έρευνα του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, σε δείγμα 1.610 εκλογέων, κατέδειξε πως το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η εκστρατεία ενόψει των εκλογών του 2016 «αύξησε το επίπεδο του μίσους και των προκαταλήψεων στις Ηνωμένες Πολιτείες» της Αμερικής. Τα δύο τρίτα εξ αυτών επιρρίπτουν την ευθύνη στο στρατόπεδο του Τραμπ και ένα 16% επιρρίπτει την ευθύνη στην Κλίντον.

Οι εκλογείς βλέπουν να διεξάγεται «μια μικροπρεπής προεκλογική εκστρατεία«, στην οποία εφαρμόζεται «πολιτική καμένης γης από τους δύο υποψήφιους, η οποία δεν τους αρέσει: Θεωρούν ότι ούτε η μια (υποψήφια) ούτε ο άλλος (υποψήφιος) θα γίνει καλός πρόεδρος», σχολίασε ο Τιμ Μαλόι, αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, στην ανακοίνωση που συνοδεύει την έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το 58% των προσώπων που ερωτήθηκαν, η πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπό τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είναι καλύτερα προετοιμασμένη από τον Ντόναλντ Τραμπ για να αναλάβει το προεδρικό αξίωμα. Ο δεύτερος δεν συγκεντρώνει παρά το 33% των θετικών γνωμών όσον αφορά αυτό το ερώτημα.

Μολαταύτα θεωρούν ότι ο επιχειρηματίας έχει καλύτερες δυνατότητες όσον αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας (52%, έναντι 40% για την Κλίντον), αλλά και για να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (52%, έναντι 39% για την Κλίντον).

Το ποσοστό στατιστικού σφάλματος της έρευνας αυτής ανέρχεται σε ±2,4%.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.