E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πετρόπουλος: Γιατί τέτοια αναστάτωση με την κατάργηση του ΕΚΑΣ;

Ήταν επίδομα και όχι σύνταξη είπε ο υφ. Εργασίας

Πετρόπουλος: Γιατί τέτοια αναστάτωση με την κατάργηση του ΕΚΑΣ;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/6/2016 | 13:50

Απορία και προβληματισμό εξέφρασε ο κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος στη Βουλή για την «αναστάτωση» - όπως είπε – που προκάλεσε η κατάργηση του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο επώδυνο μέτρο ήταν γνωστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το ΕΚΑΣ «επινοήθηκε» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να εξυπηρετήσει προεκλογικές σκοπιμότητες, πως «σήμερα οι τεχνικοί λόγοι καταβολής του ΕΚΑΣ δεν υφίστανται πια» για να προσθέσει στην συνέχεια ότι η μείωση είναι πρόσκαιρη καθώς η κατάσταση θα αναστραφεί και τα εισοδήματα θα ενισχυθούν από την επιδιωκόμενη ανάπτυξη.

Επίσης, ο υφυπουργός Εργασίας απαντώντας σε ερώτηση του κ. Χρήστου Κατσώτη (ΚΚΕ) επιχείρησε να καθησυχάσει τους συνταξιούχους υπογραμμίζοντας ότι η διήμερη καθυστέρηση πληρωμής των επικουρικών συντάξεων δεν θα οδηγήσει σε περαιτέρω απώλειες.

Κατηγόρησε δε τον βουλευτή του ΚΚΕ ότι «υιοθετεί τα επιχειρήματα της δεξιάς».
«Δεν χαιρόμαστε για την κατάσταση των συνταξιούχων. Το 1996 επινοήθηκε το ΕΚΑΣ και λίγο μετά ήρθαν οι εκλογές. Με το ΕΚΑΣ τότε ήθελαν να κρατούν όμηρους τους συνταξιούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ηταν επίδομα και όχι σύνταξη. Εμείς επιδοτούμε τις χαμηλές συντάξεις με ποσοστό αναπλήρωσης 120%» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος για να προσθέσει «επικρατεί παραπληροφόρηση. Όχι ότι δεν υπήρξε μείωση των συντάξεων επειδή έλλειπε το ΕΚΑΣ. Αυτό συνέβη! Όμως οι τεχνικοί λόγοι για την καταβολή του ΕΚΑΣ σήμερα δεν υφίστανται. Εξηγώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά».

Ο ίδιος είπε ότι «Δεν θα συμβιβαστούμε με την κατάσταση που βρίσκονται οι φτωχοί στην χώρα. Το αποδεικνύουν οι φροντίδες που παίρνουμε. Κριθήκαμε για αυτό και κανείς δεν μπορεί να μας πει τίποτα» ενώ για την αποφυγή δυσάρεστων συμπερασμάτων αναφορικά με όσα είπε για το ΕΚΑΣ έσπευσε να σημειώσει «δεν είπα ότι κακώς δόθηκε ενίσχυση στους μικροσυνταξιούχους. Είπα ότι αυτό το επίδομα τους κρατούσε σε ομηρία αντί να δοθεί πραγματική λύση σαν και αυτή που δίνουμε σήμερα εμείς. Βάζουμε κανόνες και ενισχύουμε τα χαμηλά εισοδήματα».

Πάντως, ο κ. Πετρόπουλος παραδέχθηκε ότι «Είναι πραγματική η κατάσταση με το ΕΚΑΣ αλλά είναι πρόσκαιρη . Δεν είναι γνωστό το θέμα για την κατάργηση του ΕΚΑΣ; Γιατί τέτοια αναστάτωση; Είναι γνωστά και υλοποιούνται αλλά λαμβάνουμε για την αναστροφή της κατάστασης και να μην έχουμε αρνητικές επιδράσεις στους συνταξιούχους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα ο κ. Κατσώτης «Καταργείτε το ΕΚΑΣ και λέτε ότι θα το αναπληρώσετε. Με ποιο τρόπο; Ένα ζευγάρι με εισόδημα 11.016 ευρώ χάνει το ΕΚΑΣ, δηλαδή 5.520 ευρώ το έτος. Γι αυτούς τους 2 μικροσυνταξιούχους ποια η αναπλήρωση των απωλειών;» για να επισημάνει στον υπουργό πως «Δεν μπορείτε να λέτε ψέματα συνεχώς. Λέγατε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και οι συνταξιούχοι βλέπουν λιγότερα στο πορτοφόλι τους».

Δείτε την προκλητική δήλωση του υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου στη Βουλή, για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους συνταξιούχους, μετά την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Market Pass 2026: Πότε αναμένονται οι πληρωμές ‑ Οι δικαιούχοι

Σήμερα

Η επιδότηση θα δοθεί μέσω ψηφιακών voucher - Τι ισχύει για τα ανδρομικά

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πως το Ιράν συμφώνησε σχεδόν σε όλα: «Για 20 χρόνια όχι πυρηνικό όπλο»

Σήμερα

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι εάν υπογραφεί συμφωνία με το Ιράν στο Ισλαμαμπάντ, ενδέχεται να πάει

Ισόβια σε πατέρα στη Βρετανία που σκότωσε την 5 μηνών κόρη του ‑ Της προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη και κατάγματα

Σήμερα

Κατά τη σύλληψή του ο 35χρονος Σον Τζέφερσον παραπονέθηκε στους αστυνομικούς ότι οι χειροπέδες που του πέρασαν ήταν πολύ σφιχτές

Το έκανε πάλι ο Ράμα: Γονάτισε ξανά μπροστά στην Μελόνι κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

Ο Αλβανός πρωθυπουργός έχει κάνει παράδοση το να γονατίζει μπροστά στην Ιταλίδα πολιτικό

Θανατηφόρο τροχαίο στο Πικέρμι: Οδηγός Ι.Χ. πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα

Σήμερα

Ο άτυχος οδηγός της μοτοσικλέτας σκοτώθηκε από την σφοδρή σύγκρουση, ενώ συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου που πέρασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Λ. Σπατών

Πάτρα: Προφυλακιστέος 32χρονος για την αιματηρή επίθεση με πυροβολισμούς στο Σούλι

Σήμερα

Έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναζητείται ο βασικός κατηγορούμενος, 30 ετών, αλβανικής υπηκοότητας

Τραμπ: Ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός 10 ημερών μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

Σήμερα

Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες του Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Ζοσεφ Αούν και τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπεντζαμιν Νετανιάχου, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην εκεχειρία 10 ημερών, προκειμένου να επιτύχουν την ειρήνη

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 33χρονος που έπεσε από ταράτσα

Σήμερα

Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες της πτώσης

NASA: Ο αστεροειδής «Απόφις», ο «θεός του χάους», αναμένεται να περάσει κοντά από τη Γη

Σήμερα

Ονομάστηκε έτσι από τον αιγυπτιακό θεό του χάους και του αιώνιου σκότους, και ο μεγάλος αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη το 2029, αλλά οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης

«Χτύπα μια πόρτα και πες πεθαίνει»: Λυγίζει και ξεσπά η αδελφή της Μυρτούς που έχασε τη ζωή της στο Αργοστόλι

Σήμερα

«Οι φταίχτες να πληρώσουν», λέει η αδελφή της 19χρονης - Δείτε το βίντεο

Ο Πάπας επιτίθεται στους «τυράννους» που ξοδεύουν δισεκατομμύρια για πολέμους

Σήμερα

Η απάντηση του Πάπα μετά τη νέα επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.