E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πώς φαγώθηκε ο υπερφίαλος Μπόρις Τζόνσον σε μια νύχτα

Πως την πατήσε

Πώς φαγώθηκε ο υπερφίαλος Μπόρις Τζόνσον σε μια νύχτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/7/2016 | 16:01

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν είχε τελικά κανένα σχέδιο. Δεν είχε σχέδιο για το Brexit, δεν είχε σχέδιο για τη χώρα, αλλά δεν είχε και σχέδιο για να γίνει πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι να διερωτάται κανείς πώς κατόρθωσε, με αυτή την ελαφρόμυαλη συμπεριφορά, να ωθήσει τη χώρα του στο χάος και να την αναγκάσει να πάρει μια ιστορική απόφαση για το μέλλον της, με άγνωστες ακόμη συνέπειες.

Μετά το Brexit, οι Βρετανοί βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το Boxit. Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, μεγάλο φαβορί για τη διαδοχή του Κάμερον που έχει παραιτηθεί, πέταξε λευκή πετσέτα. «Δεν μπορώ να διεκδικήσω την ηγεσία και την ενότητα που είναι απαραίτητες» για τη διοίκηση του Συντηρητικού Κόμματος της χώρας, δήλωσε το πρωί της Πέμπτης, σε συνέντευξη Τύπου, προκαλώντας έκπληξη σε όλο τον πλανήτη και δάκρυα στους υποστηρικτές του.

Η απόφασή του ελήφθη το πρωί της Πέμπτης, μετά την προδοσία του πιστού του υποστηρικτή υπουργού Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ. Κατά τους τελευταίους δύο μήνες ο Γκόουβ υπήρξε δύο φορές Βρούτος. Τον Φεβρουάριο είχε προδώσει τον στενό του φίλο Ντέιβιντ Κάμερον -είναι νονός στο τελευταίο παιδί του Κάμερον- επιλέγοντας να στηρίξει το Brexit. Και την Πέμπτη το πρωί ανακοίνωσε τη δική του υποψηφιότητα για την ηγεσία, αφού επί σειρά ετών δήλωνε ότι δεν τον ενδιέφερε αυτή η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μπόρις Τζόνσον ήλπιζε να είναι υποψήφιος έχοντας τον Γκόουβ δίπλα του, ένα είδος διαβατηρίου που θα παρουσίαζε εκείνον ως μελλοντικό πρωθυπουργό και τον Γκόουβ ως τον επόμενο υπουργό Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας. Σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου, ένα βίντεο έγινε viral στα social media της Μεγάλης Βρετανίας. Το 2012, στο BBC, o Mάικλ Γκόουβ δήλωνε «δεν είμαι φτιαγμένος για πρωθυπουργός, δεν έχω τα κυβικά ενός πρωθυπουργού, δεν θέλω να γίνω πρωθυπουργός».

Προφανώς, από τότε άλλαξε γνώμη. Και φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη εν μέρει εξαιτίας της γυναίκας του Σάρα Βάιν, δημοσιογράφου της Daily Mail, η οποία συνωμότησε με τους ιδιοκτήτες της εφημερίδας για να κερδίσει τη στήριξή τους και να γράφει κατά του Μπόρις Τζόνσον.

Ακόμη και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ, ιδιοκτήτης των Sun, Times και Sunday Times, δεν έκρυψε ποτέ την αντιπάθειά του για τον Μπόρις Τζόνσον. Ετσι, χωρίς τη στήριξη των λαϊκών εφημερίδων μεγάλης κυκλοφορίας, ο Τζόνσον ήξερε ότι η υποψηφιότητά του ήταν υπονομευμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, ο Τζόνσον δεν είναι δημοφιλής ανάμεσα στους συντηρητικούς βουλευτές, παρότι είναι εξαιρετικά δημοφιλής στους οπαδούς του κόμματος. Πολλοί βουλευτές ποτέ δεν εκτίμησαν την έλλειψη σοβαρότητάς του, την τάση του να μεγαλοποιεί ή και να μεταμορφώνει την αλήθεια. Ομως, η διαδικασία επιλογής του νέου ηγέτη των Τόρις περνάει καταρχήν από μια προεπιλογή που γίνεται στην κοινουβουλευτική ομάδα των 330 βουλευτών Τόρις. Αυτοί πρέπει να επιλέξουν δύο ονόματα. Και μετά η βάση του κόμματος θα μπορέσει να εκλέξει τον νέο της αρχηγό.

Ο Μάικλ Γκόουβ και η Τερέζα Μέι έχουν και οι δύο περισσότερα στηρίγματα ανάμεσα στους βουλευτές απ' ό,τι ο Μπόρις Τζόνσον. Από τη στιγμή που ο Γκόουβ ανακοίνωσε τη δική του υποψηφιότητα, ο πρώην δήμαρχος με το οξυζενέ μαλλί, ο οποίος επέλεξε το στρατόπεδο του Brexit τελευταία στιγμή και μόνο για το προσωπικό του συμφέρον, ήξερε ότι είχε χάσει το στοίχημα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία: Η σοκαριστική στιγμή που ασανσέρ πολυκατοικίας κατρακυλά επτά ορόφους ‑ Νεκρή νεαρή μητέρα

Σήμερα

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του συζύγου της να την σώσει και το τραγικό τέλος

Πάνος Ρούτσι: «Θα κάτσω εδώ και ας πεθάνω, θα πάω μέχρι τελικής πτώσεως»

Σήμερα

Δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι τέλους, τονίζοντας πως θέλει να μάθει από τι πέθανε ο γιος του

Diddy: Πιέζουν τον Τραμπ για προεδρική χάρη – «Ικετεύω για έλεος, δεν είμαι κακός»

Σήμερα

O ράπερ φέρεται να τον στήριξε στις τελευταίες εκλογές

Πέθανε ο Τζορτζ Χάρντι, ο τελευταίος πιλότος καταδιωκτικού, του θρυλικού «Μαύρου Σμήνους» των ΗΠΑ, που έδρασε στον Β’ ΠΠ

Σήμερα

Το σμήνος «Αεροπόροι Τασκίγκι», αποτελούνταν αποκλειστικά από αφροαμερικανούς και πέτυχε καίρια πλήγματα στη ναζιστική Γερμανία

Diddy: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τα αδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ‑ Η ποινή του

Σήμερα

Η ποινή που επιβλήθηκε είναι σαφώς βαρύτερη από τους 14 μήνες φυλάκισης που είχε προτείνει η υπεράσπιση, αλλά μικρότερη από την 11ετή κάθειρξη που ζητούσαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς

Βελτιωμένος καιρός σήμερα: Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία

Σήμερα

Τι αναφέρουν για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα μας οι Μαρουσάκης και Τσατραφύλλιας

Στο Αιγαίο το Πίρι Ρέις ‑ Απέπλευσε από τη Σμύρνη

Σήμερα

Η Ελλάδα είχε απαντήσει με αντι-NAVTEX

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Σήμερα

Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Χτες

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Χτες

Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.