E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ένας 18χρονος από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε ρεκόρ Γκίνες στις έλξεις

Τι λέει ο ίδιος για το κατόρθωμα του

Ένας 18χρονος από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε ρεκόρ Γκίνες στις έλξεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/7/2016 | 17:34

Μία ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε ο φετινός χρόνος για τον 18χρονο Τόμας Αροτιουνιάν από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, κάνοντας μονόζυγο, έχοντας πάνω του 18 κιλά. Με καταγωγή από την Αρμενία, ο Τόμας μεγάλωσε και ζει στην Μενεμένη, στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία πέντε χρόνια προπονείται καθημερινά με στόχο να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Φέτος, τελείωσε το λύκειο και μαζί με αυτό δεν περίμενε ότι θα γίνει και κάτοχος ρεκόρ Γκίνες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάζοντας στόχους αλλά και την προπόνηση στην καθημερινότητά του, ο Τόμας θέλησε να ξεπεράσει τον εαυτό του και να «αγγίξει» αυτό που για άλλους θεωρείται ακατόρθωτο. Στη 1 Μαρτίου, ο Τόμας κατόρθωσε να φτάσει το νέο ρεκόρ, κάνοντας 27 έλξεις με 18 κιλά πάνω του, σε διάστημα ενός λεπτού. Αργότερα, στις 8 Ιουνίου του ανακοινώθηκε ότι το ρεκόρ εγκρίθηκε και πλέον είναι κάτοχος ρεκόρ Γκίνες!

Όλα ξεκίνησαν από ένα διαγωνισμό, στον οποίο ο 18χρονος είχε κάνει 16 έλξεις έχοντας πάνω του 20 κιλά. Μετά από αυτό, ο ίδιος άρχισε να αποκτά αυτοπεποίθηση και να συνειδητοποιεί τις δυνατότητες και τις αντοχές του. Ψάχνοντας για το παγκόσμιο ρεκόρ, μπήκε στην ιστοσελίδα του ρεκόρ Γκίνες και βρήκε το ρεκόρ που υπήρχε μέχρι τότε στην συγκεκριμένη κατηγορία.

«Είδα ότι υπάρχει ένα ρεκόρ με τίτλο: Μost pull ups in one minute with a 40 lb pack (40lb = 18kg) - δηλαδή περισσότερες έλξεις σε ένα λεπτό με 40 λίβρες (18 κιλά) - και το τρέχον ρεκόρ τότε ήταν 23 επαναλήψεις. Έβαλα λοιπόν, στόχο να το περάσω και να πάρω μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες», αναφέρει στο thestival.gr o Τομας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εξάλλου είναι θέμα προπόνησης, κανείς δεν γεννήθηκε δυνατός. Αργότερα, κάποιος έσπασε το ρεκόρ με 25 επαναλήψεις, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε κάποιο πρόβλημα, ώστε να τα παρατήσω, αντίθετα, μεγάλωσε τον στόχο μου και με έκανε πιο δυνατό», προσθέτει.

Για τον Τόμας, η προπόνηση έχει γίνει τρόπος ζωής, ενώ του αρέσει να προπονείται σε εξωτερικούς χώρους, όπως πάρκα με μονόζυγο, πολύζυγο και δίζυγο. Έχοντας προπονητή τον εαυτό του, προσπαθεί να αθλείται καθημερινά, ώστε να γίνει καλύτερος αλλά και να είναι συνέχεια σε φόρμα. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε αυτή την προσπάθειά του, ο ίδιος δεν τα παράτησε, αλλά κάθε φορά επέστρεφε καλύτερος.

«Οι έλξεις είναι μια δύσκολη άσκηση, μια άσκηση που δύσκολα ξεπερνάς τον εαυτό σου. Έπρεπε να κάνω αρκετά για να γίνω καλύτερος από το χθες. Κάποιες φορές έβγαζα πληγές στα χέρια μου από το μονόζυγο, αλλά αγαπάω αυτό που κάνω και δεν το θεωρώ δύσκολο», τονίζει ο Τόμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον, νιώθει περήφανος και πιο δυνατός. «Νιώθω πως μπορώ να σπάσω οποίο ρεκόρ θέλω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σκέφτεται να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό, σπουδάζοντας Πληροφορική, ενώ μελλοντικά σχεδιάζει να διοργανώσει μία εκδήλωση, στην οποία θα ξεπεράσει ένα ή και περισσότερα ρεκόρ Γκίνες σε μία μέρα. Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βρει χορηγούς και υποστηρικτές.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρώμη: Πεθερός επιτέθηκε με μπαλτά στη νύφη του στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Ο 85χρονος, κρατώντας μπαλτά, της επιτέθηκε αιφνιδιαστικά, προκαλώντας της τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια

Airbnb: Πώς θα αποφύγουν πρόστιμα για απόκρυψη εσόδων οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές

Σήμερα

Τα πρόστιμα για ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb ξεκινούν από 5.000 ευρώ

Έβρος: Αγωνία για την αύξηση της στάθμης του νερού

Σήμερα

«Κρίσιμες οι επόμενες ώρες» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας

Παραπέμπεται σε δίκη ο Βαρουφάκης μετά τις δηλώσεις του για τα ναρκωτικά

Σήμερα

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 16 Δεκεμβρίου 2026 - Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Η εξήγηση πίσω από τα βαμμένα κόκκινα πρόβατα στην Κρήτη

Σήμερα

Γιατί οι κτηνοτρόφοι βάφουν τα πρόβατά τους

Τι θα περιλαμβάνει το αναβαθμισμένο συσσίτιο των φαντάρων: Θα λαμβάνουν ημερησίως έως και 3.200 θερμίδες

Σήμερα

Βάσει του νέου δόγματος των Ενόπλων Δυνάμεων, θα υπάρχει διαφοροποίηση στο διατροφολόγιο των στρατεύσιμων ανάλογα με τη σωματική καταπόνηση και το στάδιο της εκπαίδευσης

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Σήμερα

Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Πατήσια: 70χρονος οδηγός επιτέθηκε με μαχαίρι σε 51χρονο διανομέα για την προτεραιότητα

Σήμερα

Στη συμβολή των οδών Νιρβάνα και Αχαρνών, δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν έντονα και μάλιστα, ο ένας έβγαλε και μαχαίρι

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Σήμερα

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Σήμερα

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Κυψέλη: Βίντεο με τον 64χρονο να δέρνει τη μητέρα των 25χρονων ΑμεΑ όταν τον έπιασε στα «πράσα»

Σήμερα

Το βίντεο προκαλεί αποτροπιασμό και σφίξιμο στο στομάχι, με την άτυχη γυναίκα, να έχει καταλάβει πλέον την νοσηρή δράση του 64χρονου και να παθαίνει σοκ μόλις συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.