E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Θεοχαρόπουλος: Απλή αναλογική με κατάργηση μπόνους των 50 εδρών

«Δεν μπορούμε να αλλοιώνουμε άλλο τη βούληση των πολιτών»

Θεοχαρόπουλος: Απλή αναλογική με κατάργηση μπόνους των 50 εδρών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/7/2016 | 17:19

«Η πρότασή μας για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης υπηρετείται από ένα σύστημα της απλής αναλογικής... Σταθερή, διαχρονική θέση δική μου και της ΔΗΜΑΡ είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η απλή αναλογική δεν υπονομεύει την κυβερνητική σταθερότητα... Βρισκόμαστε σε μία εποχή, όπου η κοινωνία έχει αποφασίσει ότι θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας και όχι αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Από το 2009 και έπειτα, τέσσερις φορές σε καμία εκλογική αναμέτρηση δεν έχει βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να αλλοιώνουμε άλλο τη βούληση των πολιτών. Οι θεσμικές τομές θα οδηγήσουν σε αλλαγή νοοτροπίας των πολιτικών δυνάμεων του τόπου και γι' αυτό και εμείς θέλουμε με την πρότασή μας και για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, να επιβάλουμε τη συνεργασία όλων των δυνάμεων... Δεν ασχολούμαστε με τη Χρυση Αυγή και τι ψηφίζει, και είναι λάθος οι δηλώσεις ότι περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η Χρυσή Αυγή. Δεν καθορίζω τη στάση μου, δεν την ετεροκαθορίζω... Αυτήν τη στιγμή στη χώρα απαιτείται μία ευρύτερη κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης...».

Αναφερόμενος στην ανασυγκρότηση του χώρου σημείωσε: «Για να ανασυγκροτήσουμε την Κεντροαριστερά και τον ευρύτερο χώρο και να μπορέσει να γίνει ένας ισχυρός πόλος, θα πρέπει να είναι αυτόνομος. Ένας αυτόνομος πόλος που θα χωράει τη Σοσιαλδημοκρατία και το μεταρρυθμιστικό κέντρο. Σε αυτήν τη διαδικασία δεν χωράει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτές οι πολιτικές. Χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί ο χώρος που είναι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και να μην είναι κατακερματισμένος».

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα για το βιβλίο Γκαλμπρέιθ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως «εδώ δεν είναι μόνο οι αυταπάτες του πρώτου επταμήνου. Πρόκειται για μία καταστροφική λογική που ήταν κοντά... Ήταν μία πραξικοπηματική λογική που είχε η κυβέρνηση όλο το πρώτο επτάμηνο, που ευτυχώς δεν λήφθηκαν στο τέλος αποφάσεις που θα ήταν για πάντα καταστροφικές για τη χώρα... Το επόμενο επτάμηνο ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να έχει αυταπάτες και να θεωρεί ότι μπορεί να αλλάξει την Ευρώπη, αντί να καταλάβει ότι χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές παντού. Αυτό χρειάζεται αυτήν τη στιγμή ο τόπος».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραπλανητικές διαφημίσεις και οδοντιατρικές «θεραπείες» χαμηλού κόστους: Προειδοποίηση από την ΕΟΟ

Σήμερα

Προειδοποίηση της ΕΟΟ για τις «θεραπείες» χαμηλού κόστους και τις παραπλανητικές διαφημίσεις

Φωτιά τώρα στο Λαύριο: Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα

Σήμερα

Ελλάδα - Φωτιά τώρα στο Λαύριο: Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα

ΕΟΔΥ σε συναγερμό: Αναζητείται πιθανό νέο στέλεχος του ιού του Δυτικού Νείλου

Σήμερα

Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Πλαστικός χειρουργός πρότεινε στην πρωθυπουργό της Δανίας να «φτιάξει» τη μύτη της – Η απάντησή της

Σήμερα

Η πρωθυπουργός της Δανίας αποκάλυψε τη συνομιλία με τον γιατρό που πρότεινε αισθητική παρέμβαση στη μύτη της, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του

Ανδρος: Πρόστιμο 700 ευρώ σε αναβάτη αλόγου για μέθη – «Μπορεί να ήταν λίγο επικίνδυνο, αλλά το κρατούσα πολύ κοντά»

Σήμερα

«Με κράτησαν όλη τη νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα», υποστηρίζει ο ίδιος

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

Σήμερα

Δυστυχώς ο γνωστός τραγουδιστής δεν τα κατάφερε μετά από γενναία μάχη δυο ετών

Ανατιμήσεις στη ζάχαρη έρχονται; Τι σημαίνει αυτό για την αγορά στην Ελλάδα

Σήμερα

Η ευρωπαϊκή παραγωγή σημειώνει πτώση - Ποια είναι η εικόνα στην εγχώρια αγορά

Ετοιμαστείτε Θεσσαλονικείς! Την Πέμπτη ανοίγει επίσημα το Μετρό προς Καλαμαριά ‑ Tο σχέδιο για τη συνέχεια είναι ήδη έτοιμο!

Σήμερα

Πώς αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης και ποια είναι τα σχέδια για την επόμενη φάση επέκτασης

Πέθανε ο Παλαιστίνιος καλλιτέχνης Σλιμάν Μανσούρ σε ηλικία 79 ετών

Σήμερα

Ο καλλιτέχνης, τα έργα του οποίου αποπνέουν τις παλαστινιακές παραδόσεις και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού υπό την ισραηλινή κατοχή, πέθανε στο σπίτι του στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Δικηγόρος γνωστής εταιρείας απολύεται επειδή τον «έπιασαν» να φιλιέται με συνάδελφό του – Ετοιμαζόταν για επαγγελματικό άλμα

Σήμερα

Μέσα σε μία νύχτα οι δύο εργαζόμενοι έγιναν γνωστοί, όταν βίντεο που τους κατέγραφε σε προσωπικές στιγμές αναρτήθηκε χωρίς τη συναίνεσή τους

Η Νέα Υόρκη μπερδεμένη ξανά με τους «ανθρώπους‑τυφλοπόντικες» που φωτογραφήθηκαν να αναδύονται από τα φρεάτια της πόλης

Σήμερα

Τρεις άνδρες με φακούς κεφαλής εντοπίστηκαν να εξέρχονται από φρεάτιο – Οι Αρχές προειδοποιούν για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει το υπόγειο δίκτυο

Φοιτητικά ενοίκια στην Αθήνα: 550 ευρώ για 40 τ.μ. ‑ Πού είναι φθηνότερα

Σήμερα

Η ΠΟΜΙΔΑ δίνει οδηγίες για ασφαλή μίσθωση, ενώ η επιστροφή ενοικίου φοιτητικής κατοικίας μέσω ΑΑΔΕ μπορεί να φτάσει τα 800 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.