E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σε κάμπινγκ μετέτρεψαν το ΑΠΘ

Σκηνές, τροχόσπιτα και εξοπλισμός στη πανεπιστημιούπολη

Σε κάμπινγκ μετέτρεψαν το ΑΠΘ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/7/2016 | 15:00

Στην κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχώρησαν ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ξεκίνησαν σήμερα να κατασκηνώνουν στην Πανεπιστημιούπολη, όπου και θα παραμείνουν μέχρι τις 24 Ιουλίου 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατασκήνωση, με την ονομασία "No Border Camp-Thessaloniki 2016", έχει στο επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα και περιλαμβάνει -εκτός από τις εκδηλώσεις μέσα στην Πανεπιστημιούπολη- και εκδηλώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από χθες άρχισαν να καταφθάνουν με καραβάνια από τη Γερμανία στο campus του ΑΠΘ οι πρώτοι κατασκηνωτές και σήμερα, έξω από την πίσω είσοδο του κτιρίου της Νομικής Σχολής, ξεκίνησαν να στήνουν τα αντίσκηνα και τις υποδομές της κατασκήνωσης (κουζίνες, νεροχύτες κ.λπ.), το πλήθος των οποίων δείχνει ότι οι κατασκηνωτές θα ξεπεράσουν σε αριθμό την αρχική εκτίμηση της αστυνομίας για περισσότερα από 1.000 άτομα.

Στην πλατεία μπροστά από τη Νομική και τη Φιλοσοφική Σχολή έχει στηθεί και εξέδρα για συναυλίες. Καθότι οι διοργανωτές του "No Border Camp" δε ζήτησαν ούτε πήραν άδεια από τις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ για την πραγματοποίηση της κατασκήνωσης στην Πανεπιστημιούπολη, η Σύγκλητος του Ιδρύματος συγκρότησε συντονιστική επιτροπή για τη λήψη αποφάσεων επί καθημερινών πρακτικών θεμάτων κατά της ημέρες της κατασκήνωσης. Εκτιμώντας το πρωί την κατάσταση, που ξεκίνησε να διαμορφώνεται, η επιτροπή αποφάσισε να κλείσουν η Νομική και η Θεολογική Σχολή. Τότε,από την πλευρά των διοργανωτών της κατασκήνωσης, ζητήθηκε από φύλακες του ΑΠΘ να ανοίξουν οι πόρτες των κτιρίων, όταν όμως έλαβαν την απάντηση ότι δεν έχουν τέτοια εντολή, έσπασαν τα λουκέτα στις πόρτες και προχώρησαν στην κατάληψη της Νομικής Σχολής.

Μέλος των διοργανωτών της κατασκήνωσης που ερωτήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ γνωστοποίησε ότι στο κτίριο αυτό θα βρίσκεται το κέντρο πληροφόρησης της κατασκήνωσης, οι εκδηλώσεις της οποίας, όπως πρόσθεσε, ξεκινούν αύριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Επειδή μαζί μας οι διοργανωτές του No Border Camp δεν θέλουν να επικοινωνήσουν, όταν το πρωί ζήτησαν από τους φύλακες να ανοίξουν τη Νομική Σχολή, εμείς είπαμε στους φύλακες ότι δεν θα ανοίξετε καμία πόρτα. Αυτό έγινε γύρω στις 9 το πρωί και γύρω στις 12 το μεσημέρι έσπασαν την πόρτα. Οι ίδιοι μίλησαν μόνο στους φύλακες και τους είπαν: ανοίξτε την πόρτα. Όταν τους απάντησαν οι φύλακες ότι 'δεν έχουμε εντολή', έσπασαν την πόρτα. Και η Εισαγγελία και η Αστυνομία έχουν ενημερωθεί σχετικά. Και από το πρωί ότι υπάρχει απειλή εισόδου στο κτίριο και στη συνέχεια ότι έχουν μπει στο κτίριο σπάζοντας τις πόρτες. Θα το χειριστούν όπως πρέπει, όπως νομίζουν, μας είπαν" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού και επικεφαλής της επιτροπής διαχείρισης της κατάστασης, καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος.

Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής πληροφόρηση που έχει η επιτροπή (την οποία εκτός από τον κ. Λαόπουλο συνθέτουν οι κοσμήτορες της Θεολογικής, καθηγητής Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, της Φιλοσοφικής, καθηγητής Δήμητρης Μαυροσκούφης, της Νομικής, καθηγητής Γιώργος Δέλλιος και Θετικών Επιστημών, καθηγητής Χαρίτων Χιντήρογλου) οι κατασκηνωτές κατέλαβαν το κτίριο της Νομικής για να έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις και τουαλέτες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Καθηγητές ή φοιτητές δεν βρίσκονται εντός του κτιρίου, ενώ κάποιος εξοπλισμός αξίας απομακρύνθηκε προληπτικά, ήδη από τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρίκη στην Ιταλία: Έκαψαν ζωντανούς μετανάστες από Αφγανιστάν και Πακιστάν μέσα σε βαν γιατί δεν πλήρωσαν κόμιστρο, σκληρό βίντεο

Χτες

Εικόνες που προκαλούν σομ από τη βάρβαρη δολοφονία, που φέρεται να οφείλεται στην άρνηση των τεσσάρων θυμάτων να δώσουν χρήματα για τη μεταφορά τους με το βαν

Βίντεο ‑ ντοκουμέντο από την απόδραση φυλακισμένου στον Κορυδαλλό: Ο 48χρονος τρέχει και οι σωφρονιστικοί τον καταδιώκουν

Χτες

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ συνελήφθησαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Σοκ στο Λιβαδερό Σερβίων: Αγρια επίθεση αρκούδας που ισοπέδωσε μαντρί και κατασπάραξε 15 πρόβατα

Χτες

Σε απόγνωση πατέρας και γιος που αντίκρισαν εικόνες καταστροφής στην κτηνοτροφική μονάδα τους

Συναγερμός στην Ηγουμενίτσα για τους Hells Angels: 5.000 μέλη στην πόλη και αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Χτες

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές για την παγκόσμια συγκέντρωση περίπου 5.000 μελών των Hells Angels στην Ηγουμενίτσα από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου

Βόμβα Σαμαρά: Έτοιμο νέο κόμμα – Ποιους ψηφοφόρους βάζει στο στόχαστρο

Χτες

Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει λάβει την απόφαση για νέο κόμμα ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών

«Τα μνημεία δεν είναι για πριβέ γλέντια»: Σκληρή ανακοίνωση των αρχαιολόγων για το Νιόκαστρο Πύλου

Χτες

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταγγέλλει ότι το Νιόκαστρο της Πύλου μετατράπηκε σε ιδιωτικό σκηνικό πολυτέλειας για λίγους εκλεκτούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο αρχείο η δικογραφία για Αθανασίου και Χατζηβασιλείου

Χτες

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή με αίτημα για άρση βουλευτικής ασυλίας των δύο εν ενεργεία βουλευτών

Πήλιο: Ακατάλληλο το πόσιμο νερό σε τρία χωριά ‑ Τι εντοπίστηκε

Χτες

Η απαγόρευση έχει τεθεί σε ισχύ από τις 29 Μαΐου - Η ανακοίνωση του δήμου Νότιου Πηλίου

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι του Notos στη Σταδίου για να μη χαθούν 300 θέσεις εργασίας

Χτες

Το πολυκατάστημα θα βάλει λουκέτο τον ερχόμενο Αύγουστο

SMS σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών για την πρόληψη των πνιγμών στις ελληνικές θάλασσες

Χτες

Εκστρατεία ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΔΥ και το Safe Water Sports

«Ελ. Βενιζέλος»: Επιβάτης έφερε μισό εκατ. ευρώ αδήλωτα μετρητά από το Ντουμπάι

Χτες

Το χρηματικό ποσό δεσμεύτηκε και κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ η υπόθεση διερευνάται περαιτέρω από τις αρμόδιες τελωνειακές υπηρεσίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.