E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ερντογάν: «Βομβάρδισαν το ξενοδοχείο μου στην Αλικαρνασσό»

«Ήταν μια κίνηση προδοσίας που θα την πληρώσουν πολύ ακριβά»

Ερντογάν: «Βομβάρδισαν το ξενοδοχείο μου στην Αλικαρνασσό»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/7/2016 | 04:33

«Υπήρξε μια κινητικότητα στις ένοπλες δυνάμεις, μια παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας», δήλωσε ο Ερντογάν, από το αεροδρόμιο Ατατούρκ, σε νέο του διάγγελμα. Ο τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «προδοσία εναντίον του κράτους», από ένα παράλληλο κράτος «μετά από προσπάθεια 40 ετών». Μάλιστα, όπως δήλωσε, οι πραξικοπηματίες βομβάρδισαν την περιοχή που πίστευαν ότι βρισκόταν ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ό,τι και να κάνουν δεν θα τα καταφέρουν», υπογράμμισε και δήλωσε πως το πραξικόπημα συνέβη επειδή υπήρχε στόχος να «ξεκαθαρίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις, από αυτούς που είχαν κρυφτεί μέσα στις ένοπλες δυνάμεις και είχαν σχέση με το παράλληλο κράτος». «Ξέραν πως τους γνωρίζαμε και θα τους αποβάλαμε από το σώμα», πρόσθεσε.

«Εδώ το (αεροδρόμιο) Ατατούρκ είχε γίνει στόχος του ISIS, είχαμε δεκάδες θύματα εδώ και σήμερα εδώ υπήρξε εισβολή του παράλληλου κράτους. Πάνω από το αεροδρόμιο πετάνε F-16. Εμείς γιατί τα πήραμε; Για να χρησιμοποιηθούν εναντία στους εχθρούς της Τουρκίας. Όμως αυτή τη στιγμή περούν πάνω από το αεροδρόμιο. Και εμποδίζουν τις πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών και την πτήση του προέδρου της δημοκρατίας», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήμουν στη Μαρμαρίδα κι όταν έφυγα, έμαθα ότι βομβάρδισαν το σημείο όπου βρισκόμουν. Νόμιζαν πως είμαι εκεί, αλλά είχα φύγει. Αυτά κάνουν. Επιτέθηκαν στην MIT, στην προεδρία, την πρωθυπουργία. Έχουν συλλάβει το γ.γ. μου γραμματέα», δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Κάνω έκκληση σε όλους τους αρχηγούς, από όλα τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, να κρατήσετε μία στάση που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή τη μειοψηφία στο στρατό. Με τον ίδιο τρόπο απευθύνομαι σε όλους τους φαντάρους. Αυτή τη στιγμή σας κάνω την έκκληση και σας ενημερώνω ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε ποτέ, ότι θα σηκώσετε όπλο ενάντια στους γονείς, τους φίλους, τα αδέλφια σας. Αν το κάνετε, οι κυρώσεις θα είναι πολύ αυστηρές. Ήδη, έχουν συλληφθεί πολλοί φαντάροι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να έχουν καθαρό χαρακτήρα. Θα το τελειώσουμε αυτό το ζήτημα που έχει ξεκινήσει μέσα στον στρατό, απομακρύνοντας όλα τα στοιχεία που υπονομεύουν τις αρχές της χώρας μας και χτυπάνε τον λαό, με τα όπλα του ίδιου του κράτους».

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι συνεχίζονται οι ενέργειες που χρειάζονται αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή γενικά στην Τουρκία εκατομμύρια άνθρωποι είναι στους δρόμους. Γιατί; Το έχουμε πει και το ξαναλέμε, θα είμαστε πάντα μαζί, ενωμένοι κι όλοι μαζί θα έχουμε σαν πιο σημαντικό τη χώρα μας την ίδια, την Τουρκία μας. Και κάτι ακόμη, όλοι αυτοί που είδατε με τα τανκς στους δρόμους, θα γυρίσουν όπως έφυγαν. Γιατί αυτά τα τανκς ανήκουν στον λαό, ανήκουν στο έθνος. Να είστε λίγο υπομονετικοί κι όλοι θα βγουν στην επιφάνεια. Εγώ είμαι με τον λαό μου, είμαι με τους πολίτες μου», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα

Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης επέστρεψε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου το αεροσκάφος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού προηγουμένως ο Τούρκος πρόεδρος φερόταν να «ταξίδεψε» από την Γερμανία μέχρι την Τεχεράνη -με ενδιάμεση στάση στη Ρώμη- ζητώντας άσυλο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε ότι οι πραξικοπηματίες θα πάρουν αυτό που τους αξίζει και ότι καμία δύναμη δεν είναι πάνω από τη θέληση του λαού. Έχοντας στο πλευρό τους τον γιο και τον γαμπρό του και υπό το άγρυπνο βλέμμα των ανδρών της προσωπικής του φρουράς έκανε δηλώσεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το μεσημέρια μάθαμε ότι υπήρξε κινητικότητα στις ένοπλες δυνάμεις. Ακολούθησε προσπάθεια παρέμβασης στην ενότητα του κράτους μας. Η ομάδα του παράλληλου κράτους προσπάθησε να επέμβει στα εσωτερικά της χώρας. Ήταν κρυμμένοι για σαράντα χρόνια. Προδοσία και θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Έχουμε τη ψήφο του λαού. Η κίνηση ήταν χάρη του Θεού γιατί θα γίνει αιτία να ξεκαθαρίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αποκάλυψε ότι οι πραξικοπηματίες βομβάρδισαν το σημείο όπου βρισκόταν νωρίτερα στη Μαρμαρίδα. Επιβεβαίωσε πως οι στασιαστές χτύπησαν τη Βουλή, το γραφείο του πρωθυπουργού και τις μυστικές υπηρεσίες. Παραδέχθηκε ότι έχουν στα χέρια τους τον γενικό του γραμματέα και δήλωσε άγνοια για την τύχη του αρχηγού των ενόπλεων δυνάμεων.

Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε ότι οι πραξικοπηματίες λαμβάνουν εντολές από τον Γκιουλέν και έκανε έκκληση στους στρατιώτες να παραδώσουν τα όπλα τους. Αλλιώς όλοι θα αντιμετωπιστούν όπως οι τρομοκρατικές οργανώσεις.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.