E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ερντογάν προς ΗΠΑ: Παραδώστε μας τον τρομοκράτη Γκιουλέν

Γκιουλέν: «Στημένο» το πραξικόπημα στην Τουρκία

Ερντογάν προς ΗΠΑ: Παραδώστε μας τον τρομοκράτη Γκιουλέν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/7/2016 | 21:49

Ενώπιον υποστηρικτών του, σε αυτοσχέδια εξέδρα έξω από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης, μίλησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί τις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τούρκος πρόεδρος, έχοντας βγει αλώβητος από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος και ακόμα πιο ενισχυμένος, κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις και να μην εφησυχάζουν. Αυτή ήταν η δεύτερη «ζωντανή» εμφάνισή του, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Παράλληλα, συνεχίζοντας να «δείχνει» ως ηγέτη του πραξικοπήματος τον Φετουλάχ Γκιουλέν, απηύθυνε έκκληση στις ΗΠΑ να παραδώσουν «τα άτομα αυτά που βρίσκονται στην Πενσιλβάνια», «φωτογραφίζοντας» τον Γκιουλέν και στην ομάδα του -τους οποίους αποκάλεσε «τρομοκράτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι τα άτομα αυτά στην Πενσιλβάνια θα πρέπει να παραδοθούν στην Τουρκία. Είμαστε στρατηγικοί εταίροι, αλλά πρέπει να μας επιτρέψουν να υλοποιηθεί αυτό το αίτημα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Αδέρφια μου, απευθύνω έκκληση στις ΗΠΑ. Κάθε φορά που ζητήσατε έναν τρομοκράτη από εμάς, εμείς τον εκδώσαμε και τώρα τα άτομα αυτά εντάσσονται σε αυτή τη λίστα για εμάς και ζητάμε να τους παραδώσετε».

Αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος, είπε πως αυτή δεν ολοκληρώθηκε, όπως ήθελαν εκείνοι που το ξεκίνησαν,«γιατί υπάρχει μια ανώτερη πίστη» και στο σημείο αυτό τόνισε: «Δίκιο δεν έχει πάντα ο πιο ισχυρός, αλλά αυτός που έχει δίκιο είναι ο πιο ισχυρός».

Στο σημείο αυτό, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε το λαό να μην ανησυχεί γιατί, όπως ανέφερε, «έχουμε τη στήριξη του Θεού» και «κανένας εχθρός δεν μπορεί να μας σταθεί εμπόδιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε, όλα αυτά τα γεγονότα, «όλες αυτές οι πράξεις», πραγματοποιήθηκαν από μια μειονότητα, μια μικρή μερίδα του στρατού, «ένα καρκίνωμα που αφαιρέθηκε».

Αναφερόμενος στις συλλήψεις των δικαστικών, ο Ερντογάν ευχαρίστησε το δικαστικό σώμα διότι, όπως ανέφερε, «σε όλη την επικράτεια της χώρας συνεργάστηκε με τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας και ζήτησε τη σύλληψη αυτών των ανθρώπων».

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για τον βομβαρδισμό του τουρκικού Κοινοβουλίου από τους πραξικοπηματίες τα ξημερώματα του Σαββάτου, υπογραμμίζοντας, πως τα χτυπήματα δεν κατάφεραν να σταματήσουν το έργο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτοί πίστευαν ότι ο βομβαρδισμός μπορούσε να σταματήσει το έργο του Κοινοβουλίου, όμως σήμερα έγινε σύγκληση του Κοινοβουλίου, το οποίο και κατέληξε σε μια κοινή δήλωση» είπε και συνέχισε: «Αδέρφια μου, το Κοινοβούλιο συνήλθε σήμερα και έδωσε μια σημαντική κοινοποίηση, που εκφράζει την ενότητα και την αλληλεγγύη την οποία ανέκαθεν χρειαζόμαστε και, αν αυτό το διαφυλάξουμε, κανένα εμπόδιο δεν θα είναι ανυπέρβλητο».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η απόπειρα πραξικοπήματος «ήταν μια πράξη αυτών που δεν μπορούσαν να χωνέψουν και να δεχτούν την ανάπτυξη της Τουρκίας», αλλά όπως τόνισε, «ο Θεός ήταν με το μέρος μας».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, «το σημερινό διακύβευμα είναι ότι από την πρώτη στιγμή ως έθνος υπήρξε κινητοποίηση όλων των πολιτών του λαού» και στο σημείο αυτό κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν τον αγώνα και τις διαδηλώσεις τους καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

«Δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε, θα πρέπει να επιδείξουμε την ενότητα αυτή όλη την εβδομάδα, κάθε μέρα, θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτές τις διαδηλώσεις και να αποτελών προτεραιότητα μας και με τη θέληση του Θεού θα συνεχίσουμε το έργο μας και οι δυνάμεις ασφαλείας θα είναι στο πλευρό μας» τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η προσπάθεια κάποιων ατόμων να διχάσουν τη χώρα, συνεχίζεται στο νότιο τμήμα της Τουρκίας.

Γκιουλέν: «Στημένο» το πραξικόπημα στην Τουρκία

Την ώρα που ο Τούρκος πρωθυπουργός ζητούσε από τις ΗΠΑ την έκδοσή του στην Τουρκία, σε μια σπάνια συνέντευξή του από την Πενσιλβάνια, ο αντίπαλος του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν, χαρακτήριζε «προβοκάτσια» το πραξικόπημα.

Ο Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είπε ότι το πραξικόπημα ήταν στημένο, τονίζοντας παράλληλα ότι επρόκειτο για μια δικαιολογία για να στοχοποιηθούν οι «γκιουλενιστές».

Λίγες ώρες νωρίτερα, ομάδα που πρόσκειται στον Γκιουλέν έλεγε ότι ο πρώην ιμάμης δεν έχει καμία ανάμειξη με την απόπειρα του πραξικοπήματος και πως ο ίδιος ο Φετουλάχ Γκιουλέν, καταδικάζει οποιαδήποτε ανάμειξη του στρατού στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην κορυφή της λίστας των πιο καταζητούμενων τρομοκρατών με την κατηγορία ότι ηγείται τρομοκρατικής οργάνωσης, ήταν στο παρελθόν σύμμαχος του Ερντογάν, αλλά οι σχέσεις των δύο ανδρών χάλασαν το 2013 όταν ο Ερντογάν κατηγόρησε τον Γκιουλέν ότι εκείνος είχε υποκινήσει τις έρευνες για διαφθορά οι οποίες στοχοποίησαν και ενέπλεξαν δεκάδες κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.