E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αδελφός του μακελάρη της Νίκαιας: Μου` στειλε selfie όπου πόζαρε γελαστός στο πλήθος

Μαρτυρίες συγγενών και φίλων του

Αδελφός του μακελάρη της Νίκαιας: Μου` στειλε selfie όπου πόζαρε γελαστός στο πλήθος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/7/2016 | 09:18

Ο Τυνήσιος που σκότωσε με το φορτηγό που οδηγούσε τουλάχιστον 84 ανθρώπους στη Γαλλία ανήμερα της εθνικής εορτής της χώρας τηλεφώνησε ώρες νωρίτερα στον αδελφό του και του έστειλε μια φωτογραφία όπου εικονιζόταν ο ίδιος να γελάει καθώς κυκλοφορούσε ανάμεσα στο πλήθος, είπε ο αδελφός του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μοχάμεντ Λαουαϊέζ-Μπουλέλ, ηλικίας 31 ετών, σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά την Πέμπτη το βράδυ κι αφού είχε θερίσει με το φορτηγό του και για μια απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων δεκάδες πολίτες που αμέριμνοι παρακολουθούσαν τους εορτασμούς για την Ημέρα της Βαστίλης στο παραλιακό δρόμο της Νίκαιας.

Ο αδελφός του Τζαμπέρ δήλωσε στο Reuters στην Τυνησία ότι ο Μοχάμεντ του τηλεφώνησε για τελευταία φορά την Πέμπτη το απόγευμα και του έστειλε μια φωτογραφία, ενώ βρισκόταν ανάμεσα στον κόσμο.
«Την τελευταία εκείνη ημέρα είπε ότι βρισκόταν στη Νίκαια με τους Ευρωπαίους φίλους του για να εορτάσει την εθνική επέτειο» επισήμανε ο Τζαμπέρ προσθέτοντας ότι στην φωτογραφία «φαινόταν πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος, γελούσε πολύ».

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επισημαίνει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την ύπαρξη αυτής της φωτογραφίας, καθώς ο Τζαμπέρ αρνήθηκε να την δώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μοχάμεντ Μπουλέλ είχε ποινικό μητρώο. Ήταν γνωστός στη γαλλική αστυνομία όχι όμως στις υπηρεσίες πληροφοριών. Τα κίνητρά του παραμένουν ασαφή.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς σε δηλώσεις του που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας σημείωσε ότι η επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ήταν κατά την φύση της ισλαμιστική και ότι ο Μπουλέλ ριζοσπαστικοποιήθηκε «πολύ γρήγορα».

Συγγενείς και πρώην γείτονές του στο Μσάκεν, σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων νότια της Τύνιδας, είπαν ότι ο Μπουλέλ μετακόμισε στη Γαλλία το 2005 και η τελευταία του επίσκεψη στην πατρίδα του ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Περιέγραψαν έναν άνδρα αθλητικό, αδιάφορο για την θρησκεία, μέλος μιας φυσιολογικής οικογένειας.
Συγγενείς του 31χρονου από την άλλη είπαν ότι ο Μπουλέλ άρχισε να τους τηλεφωνεί συχνά τις τελευταίες εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μου μίλησε για την πόλη Μσάκεν, για την πυγμαχία και τον αθλητισμό και πως θα επέστρεφε σύντομα στο Μσάκεν» σημείωσε ο Τζαμπέρ στο Reuters.
«Με ρώτησε εάν είχα νέα για τους γονείς μας… μου μίλαγε πάντα, ήμασταν πολύ δεμένοι».
«Μας έστελνε μικροποσά προσφάτως, κάποιες φορές 300 ή 400 ευρώ και κινητά τηλέφωνα» πρόσθεσε ο ίδιος.
Η αδελφή του Μπουλέλ αποκάλυψε ότι εκείνος είχε λάβει θεραπεία για ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε χρόνια πριν φύγει από την Τυνησία.

Ένας ψυχίατρος που τον παρακολοyθούσε πριν από μια δεκαετία είπε στο Reuters σήμερα ότι ήταν επιθετικός προς τους γονείς του και ανασφαλής με την εξωτερική του εμφάνιση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Χτες

«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Χτες

Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Χτες

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Χτες

Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Χτες

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Χτες

Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Χτες

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Χτες

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Χτες

Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.