E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η παρουσιάστρια που μίλησε με τον Ερντογάν μέσω Facetime αποκαλύπτει

«Από πάνω μας πετούσαν μαχητικά»

Η παρουσιάστρια που μίλησε με τον Ερντογάν μέσω Facetime αποκαλύπτει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/7/2016 | 09:50

Ήταν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής όταν ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη της εξουσίας στη χώρα, λίγη μόλις ώρα μετά την είδηση ότι στρατιωτικό πραξικόπημα βρισκόταν σε εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο στρατός είπε ότι έχει αναλάβει την εξουσία στη χώρα, για να διατηρηθεί η δημοκρατική τάξη και να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα διατηρηθούν οι διεθνείς σχέσεις της χώρας, ενώ έκλεισε την κρατική τηλεόραση, καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter και YouTube).

Δύο γυναίκες δημοσιογράφοι πρωταγωνίστησαν στις ιστορικές στιγμές που καταγράφονταν στη γειτονική Τουρκία και με τις πράξεις τους η καθεμία έγιναν τα πρόσωπα «κλειδιά» του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Η μία ξανθιά, η άλλη μελαχρινή... Η πρώτη η Τιτζέν Καράς αναγκάστηκε να διαβάσει το διάγγελμα των στασιαστών και η δεύτερη η Χαντέ Φιράτ έβγαλε στον αέρα μέσω βιντεοκλήσης από το κινητό της τηλέφωνο τον Τούρκο Πρόεδρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όρμηξα στο τηλέφωνο όταν είδα ότι καλούσε ο Ερντογάν»

Η δημοσιογράφος του Kanal D και του CNN Türk στην Άγκυρα, Χαντέ Φιράτ, έμεινε έκπληκτη όταν είδε τον Τούρκο πρόεδρο να την καλεί μέσω του Facetime, σε μια στιγμή που τα πάντα φαίνονταν ρευστά κανείς δεν γνώριζε πού βρίσκεται. Η δημοσιογράφος μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» βεβαίωσε ότι η σύνδεση αυτή δεν ήταν τυχαία.

«Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της απόπειρας πραξικοπήματος, εγώ ήδη είχα ξεκινήσει να τηλεφωνώ στις πηγές μου. Στο πλαίσιο αυτό ήμουν συνέχεια σε ανοιχτή επικοινωνία με τον ειδικό γραμματέα του κ. Ερντογάν για να μάθω πού βρίσκεται ο πρόεδρος, αν είναι εν ζωή κι αν θα κάνει κάποια δήλωση. Με ενημέρωσαν πως θα κάνει κάποια ανακοίνωση στον Τύπο αλλά εκεί που βρισκόταν γίνονταν συγκρούσεις και πετούσαν ελικόπτερα. Άρα δεν υπήρχε δυνατότητα να πάνε δημοσιογράφοι ούτε να γίνουν δηλώσεις. Ο γραμματέας με ενημέρωσε πως θα γίνει ανακοίνωση -μετάδοση από το Periscope. Όμως κανείς δεν θα μπορούσε να τη δει. Εγώ πρότεινα να γίνει από εμάς. Για να δείξουμε πως ο πρόεδρος είναι ζωντανός και να μας μιλήσει. Καθόμουν εκείνη τη στιγμή στο στούντιο και περίμενα» λέει η Χαντέ Φιράτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ερώτηση αν περίμενε για τη συνέντευξη με τον κ. Ερντογάν είπε «όχι» και συνέχισε περιγράφοντας: «Αμέσως μετά με κάλεσε μέσω του Facetime, απάντησα και μπροστά μου είδα τον πρόεδρο Ερντογάν. Εκείνη τη στιγμή δεν ήμασταν στον αέρα, μεταδίδαμε πρόγραμμα από την Κωνσταντινούπολη. Μόλις είπα πως έχω τον πρόεδρο κανείς δεν με πίστεψε στην αρχή… Σε 1-2 λεπτά συνδέθηκαν αμέσως και έβγαλα το μικρόφωνο μου και έκανα αυτό το ρεπορτάζ. Διότι σκέφτηκα πως, ενώ έχουμε ζήσει στην Τουρκία πραξικοπήματα, αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά, από πάνω μας πετούσαν μαχητικά… Είμαστε πια στο 2016. Η κόρη μου έστελνε μηνύματα και με ρωτούσε αν είμαι καλά. Φοβόμουν για την ασφάλειά μου, για τη χώρα μου. Όμως, όρμηξα στο τηλέφωνο όταν χτύπησε».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.