Βρέθηκε σημαία του ISIS στο δωμάτιο του «Aφγανού με το τσεκούρι»
Σοκ στην Γερμανία από την επίθεση

Δημοσίευση 19/7/2016 | 10:37
Επιβεβαιώνονται, κατά τα φαινόμενα, οι φόβοι των αρχών της Γερμανίας ότι η χθεσινοβραδινή επίθεση νεαρού Αφγανού με τσεκούρι και μαχαίρι κατά επιβατών τραίνου στο Βίρτσμπουργκ της Βαυαρίας είχε θρησκευτικά κίνητρα και εκπορευόταν από τη ρητορική μίσους του Ισλαμικού Κράτους.
Σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος βρέθηκε στο δωμάτιο του αφγανού πρόσφυγα που επιτέθηκε με μαχαίρι και τσεκούρι τραυματίζοντας τέσσερα άτομα χθες στο βράδυ σε γερμανικό τρένο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόακιμ Χέρμαν.
«Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο δωμάτιο όπου ζούσε βρέθηκε αυτοσχέδια σημαία του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο βαυαρός υπουργός προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με μαρτυρία, ο νεαρός Αφγανός φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» την ώρα της επίθεσης.